@tequila@4 ten album je ale veľmi netradičný na BMTH. Je to lo-fi verzia ich top songov. Dal by som aj ich posledný štúdiový Post Human: NeX GEn ale to je minuloročný album, len ja som sa k nemu poriadne dostal až tento rok.
@tequila@2 dnes som si v aute pustala tuto klasiku a došlo mi, že možno som tvoju anketu povrchnejšie odpísala. Ospravedlňujem sa. Dnes večer si vyhradím čas a pustím si to všetko znova bez takého škatuľkovania napíšem svoj názor znovu. Možno sa nakoniec zmení.
@teal@3 pocuvol som a nie je to zle, ale mnohe z tych veci mam pocit, ze som pocul uz lepsie spracovane. na oplatku ti davam silno do pozornosti toho barkera, to je zas nieco, co by som z elektroniky najviac ja odporucal (akoze spada tam aj los thuthanaka, za ktorych som hlasoval ja, ale to je podla mna dost nepristupny album beznemu posluchacovi)
@11 pustil som si "los thuthanaka". Extrémne experimentálne. Veľmi psychadelické, kadejaké šamanské juhoamerické zvuky, počul som tam latino vplyvy a podľa mňa hlavne starý londýnsky dub ešte predtým, než sa z neho vyformovali ucelené žánre modernej edm. Neviem o čo ide a nie je to zrovna môj štýl, ale na acid tripe by toto rozhodne mohlo vyvolávať emócie.
@teal@15 och, si odvazny, ale pocujes velmi dobre. je to andska hudba (hlavne caporal, huayno a kullawada) zmiesana s tranceom a roznymi prudko experimentalnymi zvukmi do epickych kolazi, co vytvara v podstate zaner sam osebe. je to uplne oprostene od cohokolvek ineho, co pripomina hudbu, dekolonalizovane a hlavne nezmixovane, uplne surovy zvuk. a to sa mi na tom paci, je to ine a revolucne v uplne kazdom smere. ale aj velmi vycerpavajuce na pocuvanie. za mna album roka, ale nikomu by som ho v zivote neodporucal pocuvat, lebo na 99,9 % by ma mal za blazna nieco ako metal machine music (mmchdom za mna tiez uzasny album) pre rok 2025
@tequila@16 keď tok rozmýšľam asi áno, psy-trance vplyvy sú veľmi vhodné označenie toho ako to miestami znelo.
Ja som zase vôbec nič príliš experimentálne nevybral. Horrorwave je najviac wave hudba, čo Jutrø doteraz spravil (okrem 2 trackov, ktoré sú phonk), Hardwave je pokračovanie toho čo Skeler zadefinoval ako zlatý štandard pre scénu pred cca 5 rokmi, Fake everyhing spôsobil boom angelcore žánru, ale ten definoval už ich predchádzajúce EP Destruction age, Lo-files v podstate len recikluje starú hudbu do nového žánru ale dokazuje, ako veľmi sú BMTH multižánroví a Introspekcija je úplne bežný witch house, ale ja som tento rok mal obrovskú vnútornú potrebu počuť niečo čo bude znieť ako slovanský folk zakonponovaný do WH a tento album je jediný, ktorý si tento rok na wh scéne tieto témy konzistentne osvojil.
@teal@18 pustil som si to znova a musim uznat, ze to horrorwave ma volaco do seba. ale angelcore neni podla teba umela skatulka? resp pre vizualny styl este hej, ale angelcore pesnicky pre mna vzdy boli len gospel s jemne folkovym nadychom, v ktorom sa obcas spomenuli anjeli. aky je tvoj nazor? no inak je osviezujuce si tu citat taketo zasvatene analyzy, konecne niekto, kto vie, co hovori a ma tendenciu hudbu aj analyzovat do hlbky, nielen pocuvat. zacinam chapat, ako si vtedy mohol marosa rozbit v tej diskusii
@tequila@19 Horrorwave je dôležitý pre domácu Poľskú wave scénu (a teda našu scénu, keďže na Slovensku nič v spojitosti s wave žánrom neexistuje), pretože Jutrø je týpek, za ktorý celú miestnu komunitu vybudoval, čiže má vplyv na všetkých producentov tuto u nás.
Angelcore si podľa mňa pletieš s nejakým gospelovým žánrom, ktorý ty poznáš. Angelcore je veľmi mladý subžáner elektronickej hudby, pomerne dosť inak čerpá z trance hudby, čo by ťa teda mohlo osloviť. Áno, je veľmi o anjelskej a nebeskej estetike (názov a štýl prebral internetovej vizuálnej kultúry), a vznikol ako tak trochu kontrast k "temným" žánrom witch house čerpá z tém okultizmu, čarodejníctva, satanizmu, pohanských rituálov, niekedy aj kozmického hororu a wave síce nie je vyslovene na temnom spektre, ale vizuálne je spojený s témami ako noc, dážď, prázdne cesty, neónové svetlá, dystopia, cybepunk. Angelcore síce preberá aj gotické prvky z witch house a melanchóliu wave, ale je o nádeji, svetle a nejakom vyššom dobre a spáse. Prakticky ale tí istí ľudia čo počúvajú wave, počúvajú aj witch house a angelcore. Je to jedna a tá istá komunita.
No a ak chceš príklad angelcore pozri producentov čo som uviedilol akiaura a LONOWN sú top tohto žánru, môj posledný hudobný status zo včera je angelcore
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
akiaura x LONOWN: Fake everything
Bring Me the Horizon: Lo-files
Skeler.: Hardwave pt.II
SIVERNOT x Πлачь Ʒемля: Introspekcija
olivia dean - the art of loving
Ja som zase vôbec nič príliš experimentálne nevybral. Horrorwave je najviac wave hudba, čo Jutrø doteraz spravil (okrem 2 trackov, ktoré sú phonk), Hardwave je pokračovanie toho čo Skeler zadefinoval ako zlatý štandard pre scénu pred cca 5 rokmi, Fake everyhing spôsobil boom angelcore žánru, ale ten definoval už ich predchádzajúce EP Destruction age, Lo-files v podstate len recikluje starú hudbu do nového žánru ale dokazuje, ako veľmi sú BMTH multižánroví a Introspekcija je úplne bežný witch house, ale ja som tento rok mal obrovskú vnútornú potrebu počuť niečo čo bude znieť ako slovanský folk zakonponovaný do WH a tento album je jediný, ktorý si tento rok na wh scéne tieto témy konzistentne osvojil.
Angelcore si podľa mňa pletieš s nejakým gospelovým žánrom, ktorý ty poznáš. Angelcore je veľmi mladý subžáner elektronickej hudby, pomerne dosť inak čerpá z trance hudby, čo by ťa teda mohlo osloviť. Áno, je veľmi o anjelskej a nebeskej estetike (názov a štýl prebral internetovej vizuálnej kultúry), a vznikol ako tak trochu kontrast k "temným" žánrom witch house čerpá z tém okultizmu, čarodejníctva, satanizmu, pohanských rituálov, niekedy aj kozmického hororu a wave síce nie je vyslovene na temnom spektre, ale vizuálne je spojený s témami ako noc, dážď, prázdne cesty, neónové svetlá, dystopia, cybepunk. Angelcore síce preberá aj gotické prvky z witch house a melanchóliu wave, ale je o nádeji, svetle a nejakom vyššom dobre a spáse. Prakticky ale tí istí ľudia čo počúvajú wave, počúvajú aj witch house a angelcore. Je to jedna a tá istá komunita.
No a ak chceš príklad angelcore pozri producentov čo som uviedilol akiaura a LONOWN sú top tohto žánru, môj posledný hudobný status zo včera je angelcore
» www.birdz.sk/teal/status/-ei...
Alebo tento track je dosť populárny a reprezentatívny k tomu, čo angelcore je:
Inak ak by si chcel, aj AI vie dosť dobre vysvetliť, o čom je táto hudba, ak sa jej opýtaš na hudobné žánre angelcore, witch house a wave/hardwave.