Ak je druhák naozaj múdry blbec, mala by som momentálne prijímať toľko intelektuálnych podnetov, koľko dávam. Ale asi ich nedávam dostatok. Tak sem musím niečo napísať. Doba nám nepraje a fóra, ktoré v poslednom čase čítavam, vo mne zanechávajú dojem, že je to tu plné potenciálnych samovrahov, politických extrémistov a narkomanov.

Blbé, ak si predstavím, že viac než polovica Birdzákov je ešte pod zákonom a koľko z nich ani nie je trestnoprávne zodpovedná.......lebo keď už budú, zrejme zistia, čo to je.

A tak sem budem písať všetko, čo by nám ako mladej generácií pomohlo prežiť. Ako junior žurnalistka sa neštítim žiadnych zdrojov, tak odložte predsudky........to jest prvá rada.

Nechcem tým povedať, že musíte potláčať zlý pocit z istých ľudí. Nie, nemusíte sa vrhať na podivných cudzincov s hrdelným *Welcome to Slovakia*. Xenofóbia je vrodená a mne sa zdá, že tu na Birdz ju všetci buď nekorigujú - a riskujú basu za hanobenie rasy, národa atď. (to je vážne, tí nad 14 môžu ísť do basy, a kto zamestná rasistu?! so záznamom v registre trestov?)

Alebo sa snažia byť milí za každú cenu. Hm, peace a love je chválihodné, no v tejto dobe nebezpečné. Môžete sa stať obeťou trestného činu.......nebuďte zraniteľní!!!

Druhá vec - naučte sa asertivite. Toto je jedna z vecí, ktorú je hriech označovať ako psychologické žvásty. Naozaj to funguje. Na 90% dovoľujem si povedať a to je už ,,survival luxus". Naučiť sa povedať ,,NIE" Vás opäť ochráni pred trestným činom - odradí potenciálnych spolupáchateľov či násilníkov, skôr, než vôbec dačo ukujú.

Rovnako je to dobré na ,,citových upírov", zdierajúcich zamestnávateľov, využívajúcich kamarátov, otravných príbuzných (ale radšej to uplatňujte na tých vzdialenejších) a iných ,,helfnešmistýmplís" ľudov. Asertivita je zbraň bez krvi.

Viac nabudúce

 Blog
Komentuj
 fotka
paradigm  7. 9. 2011 10:56
Asertivita je asi užitočná.



Pasívna agresivita je ale väčšia sranda.
Napíš svoj komentár