A po istom čase, po niekoľkých veľmi výchovných nákupoch som tu späť s ďalšou várkou rád, ako prežiť konzumáciu nakúpeného.

11. Hotové mäsko plesnivie rezko........minule som v BILLE videla kopu hotových mäsových mňamiek už len na panvicu: bravčový bok plnený klobásovou zmesou......bok mal napriek krásnemu svetlu nevábivú farbu. Klobásová zmes bola až priveľmi oranžová.......a za nimi rôzne tácky s hotovým marinovaným mäskom....thajské, mexické........len som sa otočila na mamu: hádaj, akú farbu má mäsko pod tou marinádou?

12. Pozor na ochutené minerálky.......toto bolo už aj v Lampárni. Ak je v milej vodičke benzoan sodný, je v priehľadnej fľaši a milí obchodníci ju dajú na svetlo......do vodičky sa uvoľní benzén....a to je karcinogénne. Kupujte vodičky vo farebných fľašiach.

13. Fuj! plesnivému ovociu a zelenine.........ak je pleseň čo len na malom kúsku, jej spóry sú v celom kuse...a produkujú mykotoxíny.....opäť karcinogénne

14. Nekupujte konzervy..........nie je to zdravé (ani losos z konzervy nie je zdravý), je to histamínová bomba (,,radosť" pre alergikov) a pokiaľ sa pri otvorený nezdvihne vrchnáčik, pravdepodobne bola zle utesnená. A potom kysla rok v polici. A potom ju chcete zjesť........fuj.........aj v dnešnej dobe občas umrú ľudia na otravu z konzerv!

15. tie krásne šalátiky, ktoré reťazce ponúkajú v lahôdkárskych kútikoch majú asi rovnakú históriu ako tie marinované mäská.....pozbierať staré salámy, zaliať majonézou (z poľských ,,vajíčok") a máme.........vlašák! ak už chcete tresku, kúpte si tú v kelímku.......najlepšie od ryby....tam je málo chémie.....

viac neskôr

 Blog
Komentuj
 fotka
madiska  23. 3. 2012 21:36
Dovolím si odporovať. Minimálne s tými šalátami. Pracovala som raz v lahôdkach v Bille. Tie šaláty tam oni priamo nevyrábajú. Normálne sa otvárajú veľké šalátové balenia, ktoré sa iba "vyklopia" do tých nádob na pultoch. Presne také isté, aké už kúpite v kelímkoch zabalené, ibaže väčšie.
 fotka
flemi  23. 3. 2012 21:40
@madiska wow.tak to som vážne nevedela......priemyselné balenia..brrr



ďakujem, že si ma na to upozornila



máš ešte iné postrehy z Billy? iného obchodu?
 fotka
madiska  23. 3. 2012 21:51
@flemi Pracovala som ešte v Tescu v oddelení mliečných a mrazených výrobkov... ale nič nemorálne sa nikde nedialo Už som dostala kopu otázok, či nás nútili prebalovať dátumy spotreby, ale to je blbosť. Nikde sa nič také nedialo. Ani v tej Bille v lahôdkach. (minimálne pred nami brigádnikmi nie...?) Každé ráno sa nakrájali čerstvé šunky a večer z tých, ktoré sa nepredali, sa vzalo a dali sa na druhý deň ráno na tie také gazdovské žemličky, čo Billa priamo pečie (samozrejme tým kusom šunky nič nebolo, iba ich tam nenechávali tak dlho vyložené na pulte, aby sa nakoniec nepokazili). Inak môžem ubezpečiť, že chladničky a mrazničky v oboch reťazcoch chladia dostatočne, mäso tam v skladoch nikde nehnije V Tescu je v mrazničke dokonca až taká veľká zima, že som sa častokrát bála, že tam umrznem
Napíš svoj komentár