Neprešlo ani 24 hodín a hlásim sa opäť s novou várkou dobrých rád ako užiť svoj nákup v pohode.

6. Okrem zloženia hodím očko aj na dátum spotreby.
Otázka: ale predavači by mali staré veci vyhadzovať hneď, ako im vyprší spotreba?
Odpoveď: a politici by mali slúžiť voličom. Ale v tomto je mi predavačov trochu ľúto. Nadčasy, hrozná mzda, možno zamindrákovaní vedúci, ufrflaní zákazníci, zlodeji.......ale niektorí to robia naschvál ,aby im neušiel zisk. Ani pokuty nepomáhajú (v tomto sú machri v Bille a TESCU). Asi dva a pol reťazca tvrdí, že ak im ukážeš vec po záruke v regáli, dostaneš odmenu. Nestačí. Vy si musíte dávať pozor.

7. Podľa možnosti, zraku a intelektu skontrolujem obal.
Zaprášené veci môžu byť znakom, že sú po záruke (pozri vyššie) lebo.........lebo je logické, ak na niečo sadá prach, asi to nebude včerajšie, že?
Ak je vec pokrčená, má iný obal než ostatné veci rovnakého druhu v regále, je problém. Ono, aj taký jogurt sa môže na dne kelímka prasknúť (už som našla krásnu pleseň v prasknutom jogurte), môže byť otvorený (aj iné veci môžu byť otvorené a položené späť do regálu, daktorí ľudia sú nebezpeční a ani kamery ich nezachytia)

8. Pozerám cenu veci za kilogram. Väčšie balenie sa oplatí, ak pravda, polovicu nevyhodíte.
Všetci poznáme: pollitirová Kofola stojí v Blave povedzme 80 centov. Litrová jedno Euro a Dvojlitrová Euro a tridsať centov. Prečo? Lebo milí predajcovia si myslia, že sme dementní. A boli by ste VEĽMI prekvapení, prečo sú daktoré veci také lacné. Lebo sú to buď minibalenia a v skutočnosti sa neoplatia.

9. Nakupujeme podľa možností mimo tretej a šiestej poobede.
Toto platí hlavne počas chrípok a pre tých so sociálnou a davovou fóbiou.

10. ak v obchode dačo strašne/alebo len trochu smrdí, idem inam.
Neviete, čo sa kde vylialo, buchlo, pokazilo ale kúsok tej špiny určite nechcete mať doma. Toto nemusí platiť, ak cítite spáleninu, lebo v pekárni im voľačo prihorelo. To jediné nevadí .Hoci spálené pečivo je karcinogénne, hlavne to sladké! Ale spolieham sa, že rozoznáte spáleninu od hniloby.........

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár