Už ste unavení zo škandálov s potravinami, kozmetikou a handrami?

Ste otrávení (hádam nie doslova) nekvalitou až škodlivosťou samozrejmých vecí dennej potreby?

Chcete vziať svoju bezpečnosť do vlastných rúk?

Čítajte ďalej......

Základné poučky paranoického (v slovenskom preklade príčetného) zákazníka:

1. Používam sedliacky rozum, nie leták.

Napr. zelené banány sú v pohode, zelené mäso nie! (zelené banány sú takmer na 100% dobré, len sú nezrelé, zato V ŽIADNOM prípade nie je možné, aby zelené mäso bolo v poriadku)

2.Podozrivo lacné veci radšej nekupujem. Basta fidli.
Prečo?

Lebo ak sú vecičky akcií, zrejme im dnes končí trvanlivosť, možno sa v sklade stala ,,nehoda" s chladničkou a vy nemáte ani šajnu, čím prešla tá treska...toto platí hlavne pre tresky, jogurty a spol.

3.Turecké a poľské vec radšej nekupujem. Áno, ja viem, že sú totálne lacné.
Otázka: Poľských škandálov s ......... bolo, je a bude. Ale prečo Turecko? Je to všeobecná averzia spôsobená Šerezádou?

Odpoveď: Nie, Šere je v tom nevinne. Ide o to, že v Poľsku dakto aspoň občas kontroluje tie potraviny, lebo Poľsko je v EÚ. Turecko tam zatiaľ nie je. A úprimne, majú tam trochu iné pravidlá a normy. V tomto bode súhlasím s Dr. Bukovským (hoci ho nemám moc rada): viete, čo je všetko tureckých keksíkoch?(on to presne nepovedal, ale ja si myslím, že je v nich námet na horor)

4. Obal klame. Ale nie takým spôsobom (väčšinou) že na obale je napísané: pagáče a vnútri je tuniak. Niéééé.
Otázka: ale veď aspoň na to sú normy, tak na čo ten humbuk?

Odpoveď: lebo, ruku na srdce, je pekné, že výrobcovia párkov prestali dávať múku do mäsa a teraz hrdo hlásia, že majú bezlepkové párky. Lenže nespomenuli, že ten glutamán, karcinogény a spol. tam ostali.

Odpoveď2 ebo oni síce napíšu pravdu, ale kto vie, čo je separované mäso, krehčené rezne, hydrogenizovaný tuk, kukuričný sirup? O.K. ten tuk a sirup znejú trochu konšpiračne, ale aj o ich škodlivosti už sú výskumy. Aj o umelých sladidlách, btw.

Separované mäso, je prosím pekne mäso orezané rovno od kosti. Koľko kosti sa pri tom ,,omylom urve" ani srnka netuší.Ani ak oje to mäso staré, kým z neho budú párky. Krehčené znamená napustené vodou/slanou vodou, takže platíte za vodu, nie za mäso. Kedysi to robili aj so šunkami. Potom to tuším zakázali.

4. Treba čítať zloženie. Ak je tam viac éčok s číslami než slov, daná vec zrejme nebude až taká zdravá a prírodná. Nieto divu, že diétne veci na chudnutie sú nimi prepchané. Lebo nízkotučná čokoláda je proste oxymoron. A basta.
Ak sa chcete vyhýbať nejakej zložke zámerne, čítajte tiež. Jediné, čo v tomto ohľade urobila EÚ, je , že nakázala vypísať NAJČASTEJŠIE alergény veľkými písmenami. Toť vše.

5. To, čo vydrží mesiac a nemalo by, nie je kóšer (nie doslova, pozri krok vyššie s éčkami).
Otázka: Čo donúti majonézu vydržať pol roka a uviesť syr do dlhodobo taveného stavu?
Odpoveď: Neviem ich vzorce, ale v žalúdku by som takto mumifikované potraviny mať nechcela.

Ak ste práve opľuli obrazovku, nečudujem sa. Ak vás rodičia nútia jesť vyššie uvedené veci,

P.S. chemicky vzdelaní Bizdráci budú namietať, že glutamán nie je a priori zlo. O.K., ale mne osobne vypaľuje jazyk, otupuje chuť (ako zmysel, nie ako chuť jedla, v ktorom je) a viem, že je to silný alergén......tak preto. Nie je normálne, aby bolo každé jedlo tak ,,prenikavo dobré". Proste je to proti prírode.

Viac neskôr.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár