Vťahuje ma do seba vonkajší svet, cítim na sebe jeho chápadlá a vnímam pritom aké prázdne sú zrazu lúky v mojej hlave.
Dokonca už ani nesnívam! Nijakí ľudia so zvieracími predkami, nijaké vzducholode z farebného celofánu ťahajúce sane, nič. Aj Adam stojaci v okne sa rozplynul, hoci kvety na parapete neprestali byť dolámané a okenné sklo je ušmudlané ako vždy. Možno musel prepustiť miesto inému Adamovi, prvému, ktorého som si nemusela vymyslieť a tak to proste chodí.

A koľko si toho nepamätám! Nie tak ako keď ma chlapec zo susedstva kopol do hlavy a nevedela som ani ako sa volám... Ale zistila som, že som sa mimovoľne rozlúčila s istými priečinkami a výpravami v pomyslenom stroji času vlastnom každej duši s pohonom na spomienkové zámotky.
Ak pravidelné prehrávanie istých spomienok pôsobí ako homeopatikum, tak som asi úspešne vyliečená z melanchólie. Koniec koncov stále neviem kto, alebo čo stláča spúšť na zaznamenanie prebiehajúceho, ale občas mám dojem, že má parkinsona.

"Keď stratíš pamäť, stratíš dušu." hovorí hlavná postava kórejského filmu. Myslím, že to bol dôvod pre ktorý som sa držala zubami nechtami všetkých fragmentov. V inom čínskom však odznieva "Zdrojom všetkých ľudských problémov je pamäť. Bez minulosti by bol každý deň novým začiatkom." Čo ma nijako nepresvedčilo.

Dnes v noci nezaspím kým sa nepresvedčím o tom, že si zasnívam a dovtedy sa budem snažiť počuť hudbu sfér a predstavovať si jej harmóniu. Pytagorejci verili, že sú pohybujúce sa vesmírne telesá pripevnené na jednotlivé sféry a ich neustály pohyb vyludzuje zvuk. Človek, tvor, ktorý spoznáva len vďaka opozitám nie je schopný dokonalú hudbu počuť, pretože nikdy nezažil ticho, keďže ho hudba sfér sprevádza od narodenia.
Toto je moja pytagorova veta.

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  14. 4. 2011 22:47
joch joch joch fajn, na dnes ma Birdz uspokoil, ale dosť v poslednej dobe "pokulhává".
 fotka
ratsanares  14. 4. 2011 23:13
spomínam si na smrť, ktorá potrebovala zabudnúť, pretože nemohla žiť s celou pamäťou sveta

a taktiež si spomínam na tých čo miesto hudby sfér tvrdili že Achilles nedobehne korytnačku...



a keď má niekto pravdu, tak proste pravdu! raciól
 fotka
marttina  17. 4. 2011 18:59
oba svety sa daju sklbit, verim ze to je asi tazsie, skus si najst tvorbu joyce carol oates a jej pribehy The musem of dr moses: tales of mystery and suspense. jej biografia s jej pribehmi absolutne nekoresponduje a ked citas tie odporne poviedky tak sa cudujes ako moze k tomu prist... odporucam. mozno ti ulahci. a od utorka by som mala mat net hura!
Napíš svoj komentár