Som rozhodnutá nevyjsť z krytu. Až kým sa neminie posledný výtlačok leporela pre nechápavých dospelých. Adam sa bude osamelo chichotať s dropsovými cukríkmi pod rozvoniavajúcim vresom.
Nemala som mu hovoriť, že ich chuť najväčšmi vynikne krátko po piatej.
Odvtedy ich nikde nedostať.

Minule sa mi sťažoval, že ho strýko obviňuje z krádeže. Po jeho poslednej návšteve.
A to im šiel pokosiť trávnik. Keď sa od nich vrátil domov, už sa ho doma so smiechom vypytovali, či naozaj ukradol toho záhradného trpaslíka.
Ja nehovorím, že Adam nekradne, ale zas tak zlý vkus nemá, aby kradol záhradných trpaslíkov.
A nemá ani vyslovene dobrý vkus, ktorý by ho nútil k tak ohavnej krádeži trpaslíka, len aby sa naň už nemusel pozerať. Rozhodne si nemyslím, že mu jeho estetické cítenie spôsobovalo bolesť pri pohľade na trpaslíka. Pridobre si pamätám na jeho havajské košeľe a neónovú bundu.

Uvažovali sme čo s tým. Adam v žiadnom prípade nechce prísť o prístup do strýkovho domu. Jeho žena totiž robí tie najlepšie štrúdle na svete. Tak sme uvažovali ako nájsť trpaslíka. Pýtala som sa, či nemá jeho fotku.
Pozrel sa na mňa tak, že som si spomenula, ako mi v škôlke povedal Peťko D. že som sprostá.


Napokon ho šiel hľadať sám. Potom mi to bolo hrozne ľúto. Čo to bude ak Adam stratí náklonnosť strýka a budem musieť donekonečna počúvať jeho problémy? Keď ho niečo trápi, nedokáže o tom prestať rozprávať. Mala som o seba skutočný strach. V noci som nemohla spať. Počítala som všetko možné, potom som odčítavala, napokon okolo tretej nadránom som začala násobiť pehy na Adamovej tvári. A ani neviem kde je najbližší kryt.



 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  20. 7. 2010 06:52
skvelý začiatok dňa s nízkym obsahom cholesterolu
 fotka
cjubou  20. 7. 2010 11:32
skvelé



hm, takže nie som sám, pre ktorého je jeden z hlavných dôvodov návštevy strýka tetino kuchárske umenie
 fotka
zannie  21. 7. 2010 01:17
"Pozrel sa na mňa tak, že som si spomenula, ako mi v škôlke povedal Peťko D. že som sprostá."
 fotka
bonita  22. 7. 2010 23:27
pripomenulo mi to Ameliu z M.
 fotka
phantasia  25. 7. 2010 01:37
záhradné trpaslíky sú tak fascinujúce. dnes som na jedného hľadela 5 minút. a zistila som, že sa mi páči. aj jeho fľaškovozelený fúrik.
Napíš svoj komentár