Kráčala som po chodníku v poli. Po oboch stranách chodníka bola ohradená černozem. Asi najrozľahlejšia časť bitevnej expozície. Napravo bola tabuľa, ktorá dávala na známosť podrobnosti o brutálnej bitke, ktorá sa na nej odohrala a počas ktorej nasiakla krvou. Údajne až v takej miere, že ju z nej bolo možné žmýkať. Prišlo mi pri tej predstave nevoľno.
Snažila som sa tým úsekom prejsť, čo najrýchlejšie a mierila som až k miestu na konci.

Stála som pred budovou z ktorej vytŕčala starobylá drevená loď. Zožltnuté franforce látky z jej plachiet sa kolísali vo vetre. Bolo pre mňa záhadou, kedy a ako do budovy narazila. Jej zadná splesnivelá časť sa vypínala k nebu kým predná bola zarazená hlboko v útrobách onej budovy. Je vzrušujúcou záhadou, ako sa tam mohla dostať, predstavovala som si tie najzvláštnejšie, najfantastickejšie možnosti. Vošla som a vyšla nahor točitým schodiskom.

Ležala som na špinavej matraci nasiaknutej potom mnohých a sústredila som sa na bzukot svetelného pútača nad oknom. Niektoré písmená chýbali, iné len lenivo blikotali a cez zamazané sklo prúdilo dovnútra červené svetlo. Ruch života sa prejavoval chvením nábytku a hlasmi zdola. Boli mi tak vzdialené ako život sám. Kto sa tam tak podivne smeje? Rozpustilý smiech bol zbavený všetkých zábran až to desivilo.
Necítim v sebe nijakú energiu, je to už len dostredivá sila, čo ma poháňa. Kto ma zabil?
V nevedomosti je život. Myslím na L., nevie nič a práve preto má všetko čo ja nie.
Opieram sa podrážkami o stenu a praskliny sa čoraz viac rozširujú. Až sa mi to podarí, tak ma kamenie pochová.




Habstrakt - Remind Motel -
Uploaded by artmaniaks_prod. - Watch more music videos, in HD!

 Blog
Komentuj
 fotka
zayl  28. 8. 2010 19:38
Skvele.

Predstavil som si, ako muselo vyzerat to pole aj s domcekom a vyslo mi v hlave nieco uzasne

Velmi prijemne sa to citalo.
 fotka
titusik  28. 8. 2010 21:13
ja ťa ľúúúbim!
 fotka
majuri  28. 8. 2010 22:42
mala by si pisat rozpravky pre deti!
Napíš svoj komentár