Malo to byť moje prvé rande od zavedenia vzťahovníkov. Počula som o randení so vzťahovníkmi len z rozprávania a z médií. Asi je to iné. Bola som z toho mierne nervózna. Odovzdávajú sa hneď? Či až na konci stretnutia?

V práci som si uvedomila, že potrebujem na večer nejaké nové šaty. Cestou domov som sa zastavila v nákupnom centre. Nechala som sa naskenovať pri vchode obľúbeného obchodu a po nastaveniach som si naťukávala kódy jednotlivých odevov a prezerala si ich na premietnutom obraze. Rozladil ma indikátor, zapípal, že skúšané oblečenie bude príliš tesné na bokoch a odporučil mi väčšie číslo. Prešla ma chuť na nákupy. Je skutočnou úľavou, že skúšanie šiat už nie je nutné. Snažím sa o tom presvedčiť aj matku, ale nedôveruje novým technológiám a radšej sa trápi pol dňa trvajúcim prezliekaním v kabínkach. Ale tak nech nečaká, že ju budem sprevádzať.

Chcela som na stretnutie s Andrejom meškať aspoň sedem minút, ale spanikárila som, že zmeškám úplne, tak som sa ponáhlala na miesto. Keď som tam dorazila, všimla som si, že je ešte priskoro a tak som počkala na rohu ulice a prezerala som si výklad so spoločníkmi.
Myslím, že si objednám cez víkend kamarátku. Kde sú tie časy, keď som tam brigádovala tiež.
Vošla som napokon do kaviarne a zneistela som, že Andrej neprišiel. Až kým mi jeho ruka zbesilo nezamávala zo zadnej časti kaviarne.

Ako prvé som uvidela jeho vzťahovník na stole. Mal obal fuchsiovej farby, ale poobchytkaný a prepchatý. Tak to bude pravda, čo sa o ňom pošepkáva. Je to sukničkár.
Sotva som sa stihla posadiť a už mi chcel svoj vzťahovník vtisnúť do ruky.
"Tak, tu je môj."
"Ďakujem."
"Smiem sa aj ja pozrieť?"
"Nie, ah áno, áno, pravdaže."
Nervózny smiech.
Uvedomila som si, že svoj vzťahovník kŕčovito zvieram v rukách. Podala som mu ho cez stôl.
Hneď si v ňom začal listovať.

Otvorila som ten jeho. Na prvom dotazníku bol dátum spred troch rokov. Petra Vranská. Nechodila som s jednou Petrou Vranskou na výtvarnú? On chodil s tou šibnutou Petrou?!
V kolónke citovej labilnosti má od nej veľmi slabé hodnotenie. Rýchlo si prehliadam hodnoty, čo mu dala na spoľahlivosť a prispôsobivosť a či sú poznámky v sekcii vecí vymykajúcich sa priemeru. V tejto kolónke zvyknú byť údajne dosť zaujímavé veci.

"Môžem sa spýtať?"
Preboha, už videl poslednú stranu?
"Jasne. Pýtaj sa."
Pozeral sa na mňa ponad spustené okuliare na hrbolčeku nosa. Olízol si prst a vyhľadal niečo na začiatku môjich dokumentov.
-Tu máš od istého Martina Vaňa v odseku reakcií na nečakané situácie, že zvykneš byť hysterická, keď sa vyskytne nejaký problém. Len by ma zaujímalo, čo mi k tomu povieš. Pýtam sa, len aby som na to neskôr nezabudol, vieš, to ma tak dosť zaujalo.
"Nebola som hysterická."
"V poriadku."

Andrej sa usmial a pokračoval v čítaní.
Občas sa na mňa pozrel a premeriaval si ma. Inokedy som vykukla nad jeho vzťahovníkom ja.
V troch som našla zmienku o prehnanej žiarlivosti. Myslím, že z toho nič nebude.

 Blog
Komentuj
 fotka
trubyroch  24. 7. 2010 06:33
Napínavé...
 fotka
majuri  24. 7. 2010 10:32
genialne
 fotka
indelirium  24. 7. 2010 17:02
Tlieskam.
 fotka
grietusha  24. 7. 2010 22:10
čerpala si z Matkina? bolo to v nejakej jeho knihe spomenuté, že by všetci chlapi mali mať takéto hodnotenia od bývalých.



a škoda, že bolo všetko tak pretechnizované, ale vzťahovník bol stále v papierovej forme nebol by lepší digitál? nech je celé prostredie hodnovernejšie?



ale inak fajne fajne.
 fotka
chiflada  24. 7. 2010 22:15
@grietusha bolo to v miluj ma ironicky tiež mi to napadlo počas čítania.
 fotka
divinatoire  24. 7. 2010 22:25
@grietusha nie, nečítala som jeho knihy. ohrozovali ma, ale odolala som.



áno, áno viem o tom, ale to by som nepriamo podporila teóriu, že papierové formy vymiznú. a to si neviem/nechcem predstavovať.

chcem si kupovať knihy a zápisníky aj v roku 2101.
 fotka
anzu  24. 7. 2010 23:25
1. geniálne!

2. tiež som si spomenula na Matkina, hoci som od neho čítala dve knihy

3. nemyslím, že by ju ten indikátor upozornil. asi by ostal trend pchania sa do úzkych vecí. ale to je len taká blbôstka, čo mi napadla.

4. to s papierovým zápisníkom mi vôbec nenapadlo....mne to asi nikdy nepríde zastaralé
 fotka
anzu  24. 7. 2010 23:25
aha a ešte 5. ten názov!
 fotka
phantasia  24. 7. 2010 23:54
vieš čo? už sem nepíš.

odkladaj si svoje nesmierne bohaté nápady do budúcej papierovej knihy, na ktorú sa teším už teraz.
10 
 fotka
teaner  25. 7. 2010 11:23
zboznujem ta
11 
 fotka
r4wmunt34q  28. 7. 2010 17:57
Velmo zaujimavuo ;o)
Napíš svoj komentár