Ach áno, tie romantické filmy, v ktorých sa stretnú dvaja ľudia a žijú spolu na veky vekov šťastne a Amen!
Fakt sa zamýšľam, kto tento zavádzajúci ideál vymyslel. Nebolo to tak nikdy a nie je to tak ani teraz. Možno na pár výnimiek, čo potvrdzujú pravidlo.

Nepíšem to, ako zatrpknutá feministka, ktorej sa s mužmi nedarí, alebo žena, ktorá je čerstvo "po" vzťahu. Nie. Mám pekný, šťastný vzťah, no aj otvorené oči...

Vzťahy sú našou súčasťou odjakživa. Na vzťahoch je postavený život. A kto hovorí, že je milión krajších a podstatnejších vecí, tak sa zrejme mýli.

A čo je nevera?
Každý si to môže definovať inak. Pre niekoho je neverou trápny flirt, pre niekoho niečo viac.
Niekto neveru odpustiť dokáže a niekto nie.
Faktom je, že medzi nami pretrváva už celú večnosť. Ľudia sa vždy ojebávali a podjebávali, ibaže bontón príliš nedovoľoval rozchody a rozvody a neexistovali moderné technológie, ktoré nám dnes nášho nezbedníka rýchlo dokážu odhaliť. Však viete, sms-ky, emaily, volané čísla....

Poznáme to. Zo začiatku by nám zniesol modré z neba. Samozrejme. Sme oblečené, navoňané, nalíčené, sexuchtivé. A tak je do dllllho potom, až sa stane tá prelomová vec. Teda, podľa mňa sú dve.
Takže SVADBA (alebo začiatok spoločného života)
Okej, okej.. všetko je pripravené, šaty vybraté, kaderníčka objednaná. Celá rodina je šťastná a dojatá, že sa tie dve "hrdličky" konečne spoja. Pche, koľká povrchnosť.
Tradáám a tu sa to práve začína.
Totiž.. nebudú sa stretávať každý večer v parku, v kine, či iných kultúrnych zložkách. Budú spolu žiť. Budú chodiť do práce. Budú sa striedať v kúpelni. Bude treba variť, prať, upratovať, zarábať peniaze, splácať hypotéku.
Budú si vysieť na krku deň čo deň. A stereotyp je sviňa, ktorá sa vojde pod kožu každému.
To by ešte nebolo až také hrozné. Tu sa len končí opíjanie zamilovanosťou a začína reality show.

Horšie to je, keď prídu DETI.
Maličkí, zlatí usmrkanci, ktorí potrebujú opateru 24 hodín denne. A to je teda zaberák. V noci sa štyri krát budiť, prebaľovať, chlácholiť ich neustály plač, kŕmiť aa tak ďalej.
Žena je vyčerpaná. Muž to má ľahšie, no i tak...
A?
Záleží od vzťahu, človeka a zrelosti. Pretože v tejto chvíli vstupuje do ich života ktosi, kto je na akomsi imaginárnom prvom mieste. To malé.

Veľa žien tu ale podľa mňa robí obrovskú chybu (povedala mi to raz moja mama a súhlasím s ňou) a to, že sa o seba prestanú starať. Jasné. Majú na seba málo času, no nemali by na seba zabúdať.
Potom nech neplačú, keď ich muž zuteká za mladou peknou upravenou buchtou. Lebo hej, oni to nevedia pochopiť. Byť mužom je diagnóza.
No vráťme sa k ženám. Povedzme si úprimne, čo je krajšie? Pekná upravená mamička s kočíkom alebo žena s mastnými (často krátkymi, lebo však neni čas) vlasmi, kruhmi pod očami a v teplákoch? Myslím, že ak si úprimne odpovieme, tak to prvé,
Pretože veľa z nás sa na seba jednoducho vyserie. Rozkysneme ako cesto na koláče, na hlave sa nám dajú vyprážať rezne a naša pleť značí prebdené noci.
Fajn, fajn. Zase výhovorka času. Ale aj finančných možností či iných aspektov.
No myslím, že ak sa chce, tak sa aspoň základná úprava dá zvládnuť. Trošku vlasy, trošku korektoru, trošku špirály a hneď je to lepšie. A nie je to až také ťažké.
Lebo muž je muž. Vravím, diagnóza. Uznáva, že má doma matku jeho detí, no tak či tak, tiež radšej doma vidí upravenú usmiatu ženu ako strašidlo, ktoré má všetkého dosť.
Má veeľku tendenciu potom šmyknúť za inou a ešte vám aj vyhadzovať na oči, že práve vy ste na vine. Nie je to tak celkom pravda ... no uznajme si.. niečo na tom bude.
Jednoducho áno, byť matkou, no nezabudnúť byť ŽENOU! Mnohým sa to podarí a mnohé potom plačú, keď vidia manžela pádit za mladou buchtou.

Veľa mužov v tejto "etape" uhnú. Mnohým z nich na to prídu, mnohí majú šťastie.
Nie je to až taká tragédia. Proste si odbehnú a vrátia sa. Horšie ale je, keď sa nevrátia.


No a ak prežijeme tieto etapy života, tiahne nám k štyridsiatke a je to v pohode. Rozmýšľame inak, vnímame inak.
Záleži ale na nás, či vzťah necháme ochladnúť (áno, vždy ochladne do určitej miery) a utopiť sa, alebo budeme natoľko "kreatívny" že posunieme svoj život, do nových, takisto krásnych chvíľ a sfér.

 Blog
Komentuj
 fotka
adrianne  22. 2. 2011 16:13
klaniam sa ti..
 fotka
darkkizz  22. 2. 2011 16:14
@adrianne netuším prečo, ale ďakujem
 fotka
peculiar  22. 2. 2011 17:12
ani neviem preco som zbytocne picovala do toho, ako vyzeras... whatever, asi som na tom vtedy sama nebola nervovo ok, tak som si nasla hromozvod. kazdopadne respect, so vsetkym, co si napisala, suhlasim. hlavne s tym, ake povrchne su svadby a vsetka ta hysteria okolo toho a ze niektore zenske, akonahle ulovia chlapa do chomuta, si myslia, ze je navzdy ich a materstvo ospravedlni ich zanedbany vzhlad. mat v tvojom veku takyto pohlad na vec je do zivota velka deviza, len tak dalej.
 fotka
zarita  22. 2. 2011 19:21
Zaujimava a hlavne tazka tema na rozoberanie...

Dala by sa o tom pisat cela kniha, ale myslim, ze si to vcelku pekne zhrnula.

Nemozem inak ako suhlasit hlavne co sa tyka casti, kedy zeny maju chlapa, manzela, deti a myslia si, ze "uz to maju v suchu"...

Neviem, ale... citia sa tieto mamicky pohodlne? Neupravene, absolutne kaslajuce na samu seba... Kde su tie casy, kedy sa vedeli tak pekne upravit? Ked dokazali muza uputat? Mozno to vtedy nepoterbovali, ale... nie vsetky maju to stastie vyzerat dokonalo aj neskor...

Obcas ma az zarazaju zeny, ktore sa prihlasia do relacie Zmenaren, kde vyzazistky a hairstylistky povacsinou prave taketo MAMINY upravuju... A rozjarene tvare ich manzelov, ked ich uvidia po premene? Na neuverenie. Zeru ich pohladom... A co k tomu treba? Cas od casu zajst za kadernikom, rano pouzit trochu make-upu, stacia jednoduche farby ocnych tienov, ceruzka na oci, spirala... nic okazale a voila!



Dufam, ze som Ti to tu prilis nezaspamovala(ano ano, viem, ze viac nez dost), ale tato tema ma skutocne zaujala Takze sa dopredu ospravedlnujem za moju ukecanu hubu(ci skor prsty)...
 fotka
stenatko  23. 2. 2011 12:36
Myslím, že ženy sa cez materskú nemajú čo machliť. To je jedna vec. Dieťa je veľmi citlivé stvorenie a môže z toho dostať alergiu (v prípade používania zlého mejkapu), alebo mu padne smietka mejkapu, či špirály do oka a je tu zase nejaký zbytočný problém (ty sama nemáš problém si vybrať nejakú tú špinku z oka, ale čo dieťa? Ktoré bude plakať, lebo ho to bude štípať a ty sa mu to budeš snažiť vybrať a ono pred tvojou rukou bude zatvárať oči?)



A myslím že pre mamičky je celkovo nevýhodné sa pekne obliekať, pokiaľ majú ešte dieťatko malé - môže ich ovracať, oslintať, v horšom prípade i ocikať - je to škoda šiat.



Keď máš dieťa, máš sa venovať viac jemu (a tiež pochybujem, že ti ostane čas aj na niečo iné), ako sebe. Aspoň také dva-tri roky, kým nezačne chodiť do škôlky. Potom sa budiš začni o seba starať viac



Okej, beriem ale, že vlásky treba umyť a aj učesať, aj tú pleť vyčistiť, dať si krém ale nie malovať, lebo to zaberá čas. A nie je nič horšie, ako nedokonalé namaľovanie (narýchlo zbúchané). Plus sa večer odličovať - čas beží. Ako matka budeš vďačná za každú sekundu spánku a toho, že sa budeš môcť porozprávať z mužom, či sa v pokoji najesť. Podľa mňa to berieš strašne zľahka - mať dieťa.



Napadá ma kopu iných argumentov, toto je len výňatok, ale nechce sa mi ich písať



Viem, že moja reakcia je kritická, hádam mi to odpustíš a trochu sa aj zamyslíš nad mojimi slovami



Každopádne dobrý blog, i štýl napísania, rada čítam tvoje blogy, majú dosť zo seba, ale s týmto výnimočne nesúhlasím
 fotka
darkkizz  23. 2. 2011 16:09
@stenatko v poriadku

Neberiem to strašne zľahka, ale podľa mňa by žena na seba nemala srať aj keď má to dieťa

Zaberie veľa času, ale vždy ostane čas aj na ňu.

Nehovorím, že má chodiť 3x do týždňa ku kaderníkovi či kozmetičke ale čosi treba.



Btw. V pohode, je to tvoj názor
 fotka
nepochopenym  17. 10. 2011 20:38
Raz som napísal fejtón o láske, mal názov: O láske mierne ironicky. Prvé slová mi ho pripomenuli
Napíš svoj komentár