Pokiaľ ste už čítali niektorý môj predošlý blog z tejto série, tak tento bude iný. V prvom rade preto, lebo nezájdem do detailov ani všetkých praktík na našom odbore (ešte potrebujem doštudovať).

V druhom rade tento semester bol natoľko odlišný, že by to ani klasicky nešlo opísať.

Pre prvočitateľov dodám, že ide o magisterský odbor aplikovaná informatika, špecializácia umelá inteligencia.

Na dobré veci sa zvyká ľahko
Mnohí z nás si preto nezvykli vôbec. Po nádhernom lete prišlo tvrdé uzemnenie v podobe tohto odboru. Ak vám niekto bude tvrdiť, že v začiatkoch nemal depku, tak tomu človeku neverte nos medzi očami.

Všetkého sa zdalo byť tak veľa, že sme si museli každý deň požičiavať od vesmíru 6 hodín navyše. Just kidding, odmakali sme si to poctivými 24-hodinovými dňami...

Nejeden študent tento semester zvýšil príjem alkoholu, ale nie zo zvyčajných dôvodov nudy (vrátane autora tohto článku).

Niet sa na čo tešiť
Pri skladbe predmetov si zrazu človek uvedomí, aký bol bakalársky stupeň super. Minimálne polovica predmetov vždy bola taká, že sa na ne dalo tešiť.

Teraz sa veľmi nebolo z čoho tešiť, hlavne keď sa vaše najlepšie nádeje opierali o predmet, ktorý v minuloročnom hodnotení ankety jeden študent navrhol premenovať na "hanba odboru za 4 kredity".

Let's schedule all deadlines in one week
Celý semester sme riešili nejaké projekty, netriviálne úlohy a čo si budeme hovoriť, bola to past vedle pasti(pozor zvuk!!!) (rozumej Fx nebolo nikdy ľahšie dostať ako teraz).

Zlatým klincom večera sa stala polovica semestra, kedy sme v priebehu 4 dní mali 5 deadlinov. Chuťovečka!

Apatický lev v zoo
Niektorí bratia v boji začínali vypadávať, ako im dochádzali sily. Nie je to veľmi motivačné, keď vaši spolubojovníci takto vypínajú. Obzvlášť, keď o "vstupenkách" na skúšku (minimálne počty bodov) ani nesnívate.

A potom to príde – nevyrovná sa vám ani "apatický lev v zoo. Už len proste idete ako taký zombie.

Full metal jacket
Záverom v tomto boji je skúškové aneb obdobie duchov a zombie v Mlynskej doline. Osobne preferujem prístup kamikadze, takže som sa vrchol na čo najskoršie termíny tak, že maximálny rozostup medzi skúškami boli 4 dni. Ono je celkom sranda, koľko vecí začne dávať pred skúškou zmysel (a koľko po nej).

This is Sparta
Celý článok iste vyznieva depresívne. To je dobre, aspoň si dvakrát rozmyslíte, kam sa budete trepať študovať. Spätne to ale až tak hrozné nebolo.

Hanba za 4 kredity ma napokon naozaj bavila a dopadla dobre. Najnáročnejší predmet - strojové učenie, bol zaujímavý aj celkom pochopiteľný.

Navyše ak máte náročné podmienky a zvyknete si na ne, už nie sú tak hrozné. Relatívne. Ako hovoria bratia Poliaci – jest chujowo, ale stabilne. Snáď tento tréning vytrvalosti bude na niečo dobrý aj do života

Varovanie: Tento odb(p)or nie je pre slabé povahy. Zhodlo sa na tom 10 z 10 študentov (pravdepodobne tí 10, čo prežili skúškové mentálne zdraví).

 Denník
Komentuj
 fotka
willbebetter  26. 1. 2015 00:21
heslo bratov poliakov TOP
 fotka
matwejo  26. 1. 2015 00:36
presne viem o com sa tu pise,
 fotka
snehovavlocka  26. 1. 2015 00:48
ale zvládol si, gratulujem!

...a teraz sa môžeš už konečne oholiť ...
 fotka
bizbilio  26. 1. 2015 01:00
gratulujem!
 fotka
bluepanter  26. 1. 2015 09:02
@willbebetter

@matwejo už si si tým aspoň prešiel, kolega

@snehovavlocka @bizbilio vďaka (zatiaľ sa idem dať iba ostrihať )
 fotka
kaylee  26. 1. 2015 14:24
co je hanba odboru?
inak gratulujem k prezitiu
 fotka
bluepanter  26. 1. 2015 18:02
@kaylee taký predmet o webdizajne, ale vraj to o tom kedy veľmi nebolo. tento rok našťastie zmenili celý predmet
ďakujem
 fotka
antifunebracka  3. 2. 2019 02:58
Kámo, to si ešte nezažil masmediálku
Napíš svoj komentár