Hneď na úvod treba poznamenať ,že vôbec nemusíte byť zlé dievča. Môžete byť dokonca skvelá kamarátka, dcéra, matka, vnučka, majiteľka hyeny africkej a tak ďalej a tak ďalej... ba priam váš vzťah s priateľom môže byť najskôr dokonale ukážková súhra harmónie ,lásky a bezodnej oddanosti.

Zlou priateľkou sa stávame v okamihu ako z nás prvotné oblbnutie opadá ,do srdca sa nám vkradne pochybnosť a prestávame veriť predovšetkým v seba a partnera.

Ako sa to teda môže prejaviť? Vy si to vlastne možno ani nemusíte všimnúť tak ako váš partner (alebo si to aspoň všímať nechcete).

a) Mať vlastné záujmy a koníčky je v poriadku. Pre zdravý vzťah je to vlastne dôležité rovnako ako mať spoločné záľuby. Keď sa však tieto stanú zámienkou prečo nebyť alebo sa vyhýbať partnerovi začnú byť problémom.

b) Ste žiarlivá ako tá najžiarlivejšia Harpya pod slnkom. Zazeráte a zakazujete mu stretávať sa z jeho kamarátkami s vysvetlením ,že na ne žiarlite (ak teda podáte vôbec dáke vysvetlenie - ale povieme si na rovinu ,že toto je dosť úbohé vysvetlenie a keby nechcel práve vás načo si myslíte ,žeby vás tu teraz trpel? Hoci dajte mu ešte pár výstupov a možno začne uvažovať či by to inde naozaj nebolo lepšie.)

c) Po otázke "Čo ti je?" ho nasrdene odbijete s typickou ukončovacou frázou "NIČ!" alebo sa s ním ani len nehodláte rozprávať ... to ,že pre nás je vtedy nad slnko jasnejšie ,že to určite nie je len také "nič" ešte neznamená ,že aj pre neho. A vo vás sa bude len zbitočne kumulovať pocit krivdy a budete naštvané na neho a na celý svet. Chcete si dokazovať ,že ho dokážete dostať na kolená ,pošliapať po jeho hrdosti a donútiť ho vyzvedať? Muži nie su ženy , neuvažujú tak. Svojou typickou "Čo ti je?" otázkou vlastne prejavili záujem riešiť problém ale nevedia čo majú riešiť a na to potrebujú počuť vaše stanovisko.

d) Odopieranie intimity, milovania a nehy (za predpokladu, že ste zdravý , mladý človek bez závažných traumat alebo inak zlého zdravotného stavu ) je zase raz len sypanie popola na vlastnú hlavu. Nezabúdajme na to ,že aj náš partner je (pravdepodobne) mladý ,zdravý po príjemnej intimite bažiaci tvor a tak ho takýmto správaním priamo nadháňate do rúk iných žien ktoré ho rady utešia a popindajú si na jeho "zlú ,nehodnú polovičku" ktorá si takého úžasného muža dovoľuje takto nehanebne zanedbávať a týrať.

e) Ak ale naozaj túžite byť zlou priateľkou a dohnať muža k šialenstvu a beznádeji nezabudnite ,že takmer pri každom stretnutí musíte dodržať mantru "mindrák môj každodenný" , omieľať o tom ako je celý svet proti vám ,nič sa vám nedarí , ľudia vás nenávidia , život nemá zmysel , otec pije , matka nevarí , váš pes zožral vašu mačku a tak celkovo pre lepší efekt sa na záver grandiózne rozplakať a zosypať. Samozrejme nezabudnite odbiť každý priateľov pokus vám pomôcť slovami ,že "tomu nerozumie!" , "jemu sa to nedeje!" , "čo by o tom vedel?" a "kto si myslí, že je?" a vždy keď sa vás pokúsi rozveseliť lebo už nebude vedieť čo má robiť ,rozplačte sa ešte viac kedže vás "NEBERIE VÁŽNE!!"


Poviete si ,že tieto body vyznievajú prehnane alebo ,že ste sa s tým už stretli alebo ,že na tom predsa nie je nič zlé... pre mňa však ostávajú každodennou realitou a počúvam o nich celkom často hovoriť ,celkom úprimne zúfalých kamarátov, ktorý majú radi svoje priateľky no naozaj miestami nevedia ako s nimi ďalej.

Ps: Zaráža ma však aj fakt ,že napriek tomu ,že sa na to muži dokola sťažujú, sú zdeptaní a miestami naozaj na prášky, svoju situáciu väčšinou neriešia práve výmenou partneriek ani keby z ich pôvodného vzťahu neostalo ani to "Ň". Trpia ,trpia ,trpia až kým im v tej debne naozaj nerupne lebo spomínajú ako im kedysi bolo s nami dobre a chcú tie časy naspäť. (úprimne : myslím ,že ženy sa mužov "zbavujú" omnoho ľahšie s výhovorkou pred sebou samou ,že takto to už ďalej nešlo... v tomto ohľade sa muži zvyknú "vyhovárať" menej a vydržať s nami podstatne viac za čo im asi navždy patrí môj obdiv).

Harpinka

 Blog
Komentuj
 fotka
veryhappyhippo  11. 10. 2011 17:14
este je super, ked sa s niekym rozidete ze akoze za to nemoze on, ze ona je zla zasluzi si chlap lepsiu a o mesiac pripadne skor mate noveho a vypisujete svojmu uz ex ako dokonaly je ten novy a tvarite sa ze akoze neviete ze nas to boli...
 fotka
ignorovana  12. 10. 2011 22:13
je to smutné, mne je tých chlapov fakt niekedy ľúto :/ ..teda niektorých!
 fotka
yachiru  13. 10. 2011 18:13
Ako sa hovorí : muži aj ženy majú svoje dni ... nikto z nás nie je svätý.
Napíš svoj komentár