Teraz som sa znovu zamýšľala, ako ja to vždy rada robím na tému Prečo je to tak ako to je? .Dnes sa zamýšľam nad cigaretami.Tak ako nezamýšľala by som sa nad tým moc, veď to už musím brať tak trochu súčasť života, keď sa už všade fajčí a núkajú mi furt či nechcem cigaretu.Tak ale po tom čo som spravila niečo, som sa nad tým zamyslela.

Minule som bola na diskotéke a tak som si jednu už po véééľmi dlhom čase zapálila, i keď ja vôbec nefajčím a vôbec, veď ani nechcem. No tak zapálila som si s tým mojím vnútorným ospravedlnením, že no čo raz za čas si môžem dať a aj tak som celá na nervy keď som sa len pred chvíľou rozišla s frajerom.No a čo, dám si jednu a hotovo.Povedala som si to a zapálila si.
No a tak, dala som si tú prvú.Som už tuším zabudla šlukovať a tak mi s toho ani nijako inak nebolo.No tak som si povedala, že no ešte jednu nech si aspoň konečne poriadne šľuknem.No a tá sa mi už celá podarila vyšľukovať.No ale čo bolo potom.Ach jaj.

No ja ako keďže som neni navyknutá na nikotín a jeho účinky, šak naposledy som tuším fajčila pred 10 mesiacmi, sa mi z toho riadne zakrútila hlava, a som vyzerala jak napitá na mol, lebo sa ma aj dokonca kamoška spýtala, že či som pila.No piť som nepila, to som tak hrozne vyzerala.No a kurnik, jak sme sa blížili k diskotéke, tak mi došlo zle, krútila sa mi hlava.

Chvalabohu sme nešli hneď dovnútra lebo sa kamoška zakecala s pred kultúrnym s Dominikou Mirgovou, ktorá sa konečne uráčila prísť nás znovu pozrieť.No tak, proste chvalabohu sme nešli hneď dovnútra, lebo by som im to tam riadne dovracala, tak mi bolo zle.Tak som sa tam chvalabohu nadýchala čerstvého vzduchu a len ma pár ráz naplo a potom mi bolo lepšie.Chvalabohu som sa nevyšablila tam a ešte som si aj šla potom odtancovať aj ďalšie kolo môjho maratónu na parkete.Tak, nebolo mi práve už najlepšie.Odtancovala som si to a už radšej šla domov.

Ešte raz chválabohu, môj otec už spal, lebo by poznal že som fajčila hneď s môjho dychu a potom by mi bol dať schopný, aby som pred ním vyšľukovala celú krabičku, vraj aby som sa povracala...No lenže ja ako som prišla domov som sa aj tak z tých dvoch poriadne vyšablila.Potom som radšej len šla spať.

No jaká som ja bola sprostá, že som si dala tie dve cigarety.Veď vlastne ja viem odjakživa, že sa mi z toho krúti hlava ako keby som bola napitá a že mi je vždy z toho smradu na vracanie, a ja blbá som si aj tak od nervov zapálila.No čo už, len sa viac a viac pritvrdzujem, že som blbá jak táčky.


Ale ja nechápem aj tak ľudí ktorý stále fajčia.Veď určite tuhým fajčiarom sa určite nekrúti hlava a ani im z toho nie je zle.Ale to im nevadí, že stále len smrdia, nefajčiari sa preto radšej od nich stránia a ešte k tomu to už ide nehorázne do peňazí? ? ? A takisto ničia zdravie nielen sebe ale aj ľuďom okolo nich? Netrápi ich to vôbec?

To sa ako vôbec necítia? Aký smrad ide z nich? Celý smrdia, šatstvo majú napáchnuté, vlasy takisto, majú žlté zuby a smrdia im aj ruky dokonca? Veď ja keď len idem do nefajčiarskej časti do hocakého podniku, tak som aj ja s toho celá napáchnutá a je mi len z toho zle, mne duplom, lebo ja mám chronické migrény a som na takéto veci citlivá.Sa normálne od takýchto ľudí stránim, lebo len zacítim ten pach z nich, a je mi na vracanie.Dokonca jedného som už aj dovracala, tak bol napáchnutý tým svinstvom...

Ďalej, ide to nehorázne do peňazí.Veď jedna škaluľka stojí tuším minimálne 50 korún, niektoré stoja aj vyše dvoch eur.Tak a tieto peniaze nevedia využiť praktickejšie? Keď už niekto veľmi hovorí, že peňazí má aj tak dosť, tak prečo si ich radšej neuloží, a mohol by sa potom neskôr napríklad vystatovať stále novším a novším autom? Proste, využiť peniaze čo idú na cigarety, iným, lepším a rozumnejším spôsobom? I keď práve vystatovať sa tým novým autom nie je práve najlepší a najrozumnejší spôsob, ale myslím že je to dobrý príklad vzhľadom na našu hnusnú konzumnú dobu.To ako oni nemajú rozumu alebo čo? A za chvíľu sa im tento zlý zlozvyk aj tak len zas zdraží.No ja nefajčím, tak ma to netrápi.Veď ich peniaze, nie moje.Ale oni by sa už aj tak mali spamätať.

No spamätať by sa teda mohli, ale ak im teda nevadia tieto dva dôvody, tak by mali aspoň dbať o svoje zdravie.Veď to už nikdy v živote nebudú mať späť.To už nijako nevyriešia s peniazmi ani nijak inak. Veď zdravie si nekúpia a ani neopravia.Proste len si nenávratne ničia pľúca.Veď odvšadiaľ sa na nás valí, že cigarety obsahujú veľa škodlivín a rôznych iných nebezpečných splodín.No a to neobsahujú nielen cigarety, ale aj dym ktorý vydychujú fajčiari.A tým dymom ohrozujú a ničia zdravie nielen sebe, ale aj ľuďom okolo nich.Tak tí ľudia, ktorí sú uvedomelí a nefajčia, musia trpieť za ich, neuvedomelých a bezohľadných fajčiarov? A často krát za to trpia tí ľudia okolo fajčiarov ktorých majú radi. Ich najbližší. Tak prosím Vás, vy fajčiari, spamätajte sa, a neohrozujte zdravie ľuďom ktorých máte radi! Alebo to ste už taký bezohľadní?

Nemám už proste na toto slov, ale inak aby ešte reč nestála, je aj vedecky dokázané, že škodliviny ktoré sú s cigariet nám zhoršujú kvalitu pleti.Tak prosím Vás, našu vekovú skupinu ľudí ktorých trápi akné aspoň trochu každého.Ak fajčíte vy, môžete si za to sami, že máte stále toľko vyrážok.A takisto vy, nefajčiari, sa môžete poďakovať svojim najbližším, ktorí fajčia, že Vám spôsobujú vyrážky.Ja toto mám dokázané.Keď som velice fajčila a stále sa len pohybovala medzi fajčiarmi, som mala stále hrozné vyrážky.A keď som nefajčila a aj som sa stránila ľudí ktorí fajčia, som mala takmer bezchybnú pleť.

No ja si myslím, že je tu dosť dôvodov, prečo zvážiť fajčenie, a všetko len svedčí v neprospech fajčenia.a vlastne, vy fajčiari budete aj za chvíľu vyhostený s podnikov, lebo je tu zákon, kvôli ktorému budú musieť byť stavebne oddelené časti pre fajčiarov a nefajčiarov.A keďže sú potrebné stavebné zásahy do niektorých podnikov priveľké, tak sa majitelia niektorý rozhodli, že proste fajčiarov vyhostia. Chápete? Už si nebudete môcť len tak zapáliť vnútri v podniku.Ak na Vás dôjde chuť, musíte ísť aj v tej najtreskúcejšej zime zapáliť si von.

Myslím, že je tu dosť dôvodov proti fajčeniu.Ale či si to zoberiete k srdcu, je len na Vás.Ja s tým, asi ako s ničím takýmto podstatným, nič nespravím.Ja to tu len môžem skritizovať a vyrátať dôvody prečo nefajčiť.Týka sa ma to, lebo ako ste už aj vyššie čítali, fajčiari aj ako mne nefajčiarke len ničia zdravie.

Ja som si vyjadrila svoj názor, a dúfam že ho zdieľa aj väčšina ľudí na tejto planéte, lebo už som aj vo svojom okolí postrehla, že ľudia okolo mňa nefajčia, alebo aspoň obmedzujú fajčenie.Dúfam, že za chvíľu my, nefajčiari, prinútime alebo presvedčíme fajčiarov aby nefajčili.

Myslím, že toto už bude len otázka času a ostanú už len spoločnosťou odsudzovaný zarytý fajčiari.Ale keďže si myslím, že väčšina ľudí začala fajčiť preto, lebo chceli byť "cool" alebo zapadnúť proste do skupiny, tak s tým prestanú akonáhle to prestane byť populárne a bude to už len odsudzované.

Tak ale chcela som ešte podotknúť, že prečo vlastne majú niektorý ľudia nutkanie stále začať fajčiť.Veď to sa vlastne týka hlavne nás, mladých ľudí.To je ako ešte stále v našej populácii stále "coolové" fajčiť? Veď spamätajme sa, takto si len ničíme hneď zdravie a stále len stenčujeme obsah našich peňaženiek.Tým, že fajčíme, sa nestaneme už "kingom" v našej populácii, ale za chvíľu len a len "lúzrom".Tento fakt ma veľmi potešuje, lebo som to už pocítila aj v našej dosť zlej dedine. I keď nie je to podstatná zmena k lepšiemu, ale myslím, že stále je to lepšie a lepšie.


Toto je len ďalší z mojich mnohých nemých výkrikov do prázdna.Táto moja úvaha ako taká síce nič v tejto problematike nepomôže, ale som rada, že sa už potláča fajčenie v našej spoločnosti.Takže, vlastne, som len prispela v mojej malej časti k tomuto potláčaniu.I keď je tá časť maličká, lebo si tento článok neprečíta veľa ľudí, ale predsa je to len niečo.I keď pochybujem že si vďaka tomuto niekto vstúpi do svedomia.Ale aj tak, som rada, lebo som si len zas mohla vyjadriť svoj názor, ktorý chvalabohu zdieľa už väčšina spoločnosti.


No ale chcem vedieť aj Vaše názory.Možno sa zas len opakujem, ale rada diskutujem a chcem vedieť Vaše názory na toto.Teším sa na Vaše komenty.Stačí pár slov.Ďakujem.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
sweetdream  18. 4. 2009 12:13
ja ked som mala asi 5 rokov tak som bola pred barakom s mojou o 8 rokov starsou segrou a ona mi dala potiahnut viem neni to vtipne ale aj tak, kebyze mi vtedy nedala potiahnut mozno teraz patrim medzi fajciarov, ale ja som jej vdacna ze ma s tym zoznamila a mne sa to zhnusilo, dym cigaretovi nemozem ani citit takze to aj bolo na nieco dobre
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 12:17
@sweetdream no vidíš..ja som to skúšala po prvý raz len minulý rok a zhnusilo sa mi to aj tak...ale ja si aj tak blbá niekedy zapálim....tak ale nechápem ako sa to niekomu nemôže zhnusiť.....to podľa mňa nie je preto žeby ľudia(v našej vekovej kategórii) fajčili lebo im to chutí,ale len preto aby sa pomachrovali..lebo veď..pred rodičmi to tajiť..peniaze takisto nie sú stále...
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 12:21
no máš s tou úvahou viac-menej pravdu, len jednu vec si musíš uvedomit. a to že tuhý fajčiar je obyčajný závislák tak isto ako nejaký narkoman. keď dakto raz začne, ťažko je prestať. to máš tak, ako keby cigareta obsahovala jedného malého demonštranta. potiahneš jednu, ten zasran sa dostane pred úrad vlády a začne robiť bordel. vyfajčíš druhú, príde ďalší a budú robiť bordel spoločne. ked ich polícia nespacifikuje, tak sa ich tam nasáčkuje plné námestie a vláda (tvoja slobodná vôľa) je v riti teda ťažko prestať niekomu, kto fajčí celé roky. narkoman by predal aj vlastnú matku, len žeby mal na svoju dávku. prečo - lebo potreba nejakej látky nahradila jeho schopnosť rozumne myslieť a slobodne sa rozhodovať. takisto aj fajčiar nedá tie prachy na niečo iné okrem cigariet a je mu jedno, že kazí zdravie iným, hlavne že on má svoju cigaretku niektorí fajčiari sú našťastie ešte relatívne uvedomelí, že nepriamo nenútia nefajčiarov ten hnus dýchať
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 12:26
@hunter2 tak ja si to uvedomujem že je len ako obyčajný závislák....

inak dal si na to veľmi pekný obrazný príklad...xixi že ťa také niečo aj mohlo napadnúť..

no ja som chcela tých ešte ako tak uvedomelých aj vyzvať aby s tým prestali....ale viem že aj tak s tým nič nezmením...
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 12:31
@wera55555 mam básnické črevo a mi v ňom zaškvŕkalo



no tých uvedomelých by som nechal tak, predsa len, to by sme už obmedzovali my ich. glupemu rozum do hlavy nenaleješ ani lievikom keď si niekto chce ničiť zdravie, tak prosím, kým to je LEN JEHO zdravie, tak to je len jeho problém.
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 12:36
@hunter2 aj ja chccééém.....



a prečo by sme my ich ako obmedzovali? veďja nijako nič také neobím...ja tu len píšem to čo je všeobecne známe....že proste škodia...

no to máš pravdu jeho zdravie..lenže či chce či nie ohrozuje aj zdravie nefajčiarov lebo oni vdychujú jeho dym....
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 12:49
@wera55555 ale tvoje reakcie maju taky nabeh, tak uz predbieham buducnost mne je uplne jedno, kto fajci a kto nie, ked tym nikoho neobmedzuje, tak to neni moj problem
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 12:53
hunter2 no tak a ako vidíš budúcnosť?



tak a nevadí ti,že aj tebe ohrozujú zdravie? nesmrdí ti to?
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 12:53
@hunter2 už som reagovala len som zabudla zavináč
10 
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 13:25
@wera55555

napisal som toto: ...ked tym nikoho neobmedzuje, tak to neni moj problem.



cize je tam ta podmienka vyjadrena slovickom "ked" ked nie, je to jeho vec, ale ked ano, tak samozrejme ze mi to vadi.. 1. mam astmu a po 2. nenavidim ten smrad
11 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 13:33
@hunter2 aha no dobre..takže je to aj Tvoj problém..



no vidíš.....aké je to nechutné a my môžme to len trpieť..
12 
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 14:34
@wera55555 no je tu ten protifajčiarsky zákon, taže vo väčšine prípadov už máme právo aj vymožiteľné keď dakto fajčí tam, kde ľudia nechodia, tak je to prakticky jedno. ale keď chcem ísť dakde do baru a musím to dýchať, tak jedno mi to samozrejme nie je.
13 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 15:07
@hunter2 no s tým barom áno..ale už ideš aj napr.do nefajčiarskeho podniku...ale keďže fajčiarov odtiaľ vyhostili tak si zapália pred ním....nerešpektujú už teda ten ďalší zákon že sa nefajčí na verejných priestranstvách.. no tak ideš do toho podniku a musíš prejsť okolo fajčiarov čo si tam hneď pred ním pofajčievajú....
14 
 fotka
lordjogi  11. 5. 2009 14:16
fajcenie by malo byt uplne zakazane, je to len obycajna zlegalizovana droga, no ako kazda ina by mala byt zakazana. To co si dovolia niektori fajciari je prejavom vrcholnej sebeckosti a ignorancie. Ked uz su tak odhodlani znicit svoje pluca na kusocky a navodit si rakovinu pluc pripadne desiatky inych chorob ktore suvisia s fajcenim tak prosim...ale nech to aspon spravia v pohodli svojich domovov a nie na verejnosti kde akurat nicia zdravie inym ludom.
15 
 fotka
wera55555  11. 5. 2009 15:10
@lordjogi presne s tebou súhlasím ale ako tu už aj povedal @hunter2 to by sme už ich potom obmedzovali úplne kebyže im to zakážeme úplne....takže tak...ale ohľadom toho že nech si fajčia len doma máš pravdu....ale inak veď je už zákon ktorý zakazuje fajčiarom fajčiť na verejných priestranstvách lenže sa toto asi každý absolútne ignoruje
16 
 fotka
lordjogi  12. 5. 2009 20:52
@wera55555 : Obmedzoali by sme ich v uzivani drog Mne to pride ze by sme im skor urobili zakazom pre nich sluzbu
17 
 fotka
wera55555  12. 5. 2009 20:56
@lordjogi lenže oni to tak nepochopia...oni sa do nás za to akurát len pustia...asi tak...ani sú vlastne ako obyčajný závisláci-narkomani ako už povedal @hunter2 v @3 ...
18 
 fotka
lordjogi  12. 5. 2009 21:00
@wera55555 : No a co Treba byt na nnich drasticky
19 
 fotka
wera55555  12. 5. 2009 21:05
@lordjogi a tebe by sa páčilo keby aj na teba boli všetci drastický???
20 
 fotka
lordjogi  12. 5. 2009 21:06
@wera55555 : Nie ale ja neohrozujem zdravie sebe a inym ludom ; )
21 
 fotka
wera55555  12. 5. 2009 21:07
@lordjogi myslela som si že to napíšeš....tak ja viem..aj ja by som im to najradšej zakázala....ale no čo už s tým..nič s tým nespravíme...
22 
 fotka
lordjogi  12. 5. 2009 21:09
@wera55555 : Tak asi nie...mozno niekedy inokedy
23 
 fotka
shoshana  8. 6. 2009 18:28
ja fajčím a nefajčiarov sa snažím neobmedzovať tým, že si zapálim (napr. nefajčím na zastávke). čo sa podnikov týka, aj keď som fajčiar nemám rada zadymené podniky a tak som za to, aby mali buď dobré odvetrávanie alebo sa fajčilo vonku.



cigarety, nie sú zdravé, ale ani celkom nezdravé, mne osobne vždy pomôžu na tlak, alebo odkedy fajčím nemávam migrény. čo sa týka pleti, fajčenie upcháva póry ale zas taký podiel na vyrážkach určite nemá. a aj keď si pomyslíš, že si namýšľam, ja môžem kedykoľvek prestať. takže nehádž všetkých do jedného vreca. poznám kopu ďalších ľudí s podobným názorom ako ja.



a ak zakázať drogy, tak všetky - alkohol, cigarety, čokoládu, kávu, internet, počítačové hry, hry o peniaze, hudbu, lásku, rodinu, priateľov, zakážme všetko, lebo závislí môžeme byť od všetkého a všetkého veľa škodí!
Napíš svoj komentár