Keď ja sa tak rada zamýšľam, znovu si pokračujem vo svojej úvahe Prečo je to tak ako to je? .Viem že síce aj tak tieto úvahy sú na nič a nič nezmenia, ale píšem, a aspoň tu si chcem vyjadriť svoj názor.No dnes som sa zamýšľala nad alkoholom.


Alkohol.Metla ľudstva.Legálna droga.Ktorú ochutnal aspoň raz už každý s nás.I keď nebudem tu to toľko odsudzovať, lebo ja tiež nie som nejaká svetica.Šak áno, aj ja si dám rada.Ale trochu, len do nálady.Lenže niektorý si toto tiež možno hovoria ale nepoznajú svoju mieru a zakaždým sa ožerú ako prasce.Niektorý to možno zas len hovoria ako zásterku na to, že sa chcú opiť naschvál alebo preto lebo to už potrebujú lebo sú na tom už aj závislý.


Áno, zavislý.Najmä to tu chcem rozobrať.Mnoho ľudí v tejto dobe je na tom závislích.A aj tí sú zavislí, od ktorých by sme to nečakali.Je to smutné.Ale zas.Zas s tým už nikto nikdy nič nespraví. Ďalšia téma, ktorú môžme rozoberať donekonečna, a stále sa tým aj tak nič nevyrieši.

Ale nech tu je alkohol.Veď vždy bol a bude a už si bez neho nevieme niektoré príležitosti ani len predstaviť.Ale...Ako zabrániť tomu aby na tom nevznikala závislosť? Asi nijak.Jedine našou vlastnou, pevnou vôľou.Lenže tú nemá každý.

A niektorý hľadajú v alkohole útechu, aby zabudli aspoň na chvíľu na problémy.Neuvedomujú si to, že alkohol im len škodí a aj tak nič nevyrieši.

Posvieťme si na klady a zápory alkoholu a opíjania sa.

Klady.Ktoré by to tak mohli byť? Viete čo? Mňa tak ľahko tieto klady nenapádajú.Oveľa ľahšie je povedať zápory.Žeby boli klady toto? Takže klady:
-uvoľňuje to náladu a uľahčuje nám zoznamovanie sa.
-niektoré alkoholy nám aj prospievajú v zdraví...ale len v malom množstve.
-takto , že si pripijeme, to vnáša oslavnú atmosféru.
-ďalšie už neviem, ak by Vám niečo napadlo, napíšte do komentov.
No lenže ja viem aj veľmi dobre vyvrátiť tieto klady.
Tak zoberme si to že uvoľňuje náladu, a uľahčuje zoznamovanie sa.To sa ako my ľudia nevieme inak uvoľniť, len s chlastom? Zoznamovať sa nevieme zas len bez chlastu? To je už naša úroveň taká nízka? Inak to ako nejde? Len chlastom? Ničím iným sa nevieme uvoľniť?
Ďalšie.Prospievajú nám.Ale len niektoré a v malom(! ! ! ) množstve! Skôr by som povedala že nám chľast skôr ničí zdravie ako pomáha.Toto je len blbostička, len ďalšia zámienka pre pitie chlastu.
Vnáša slávnostnú atmosféru.To ako si inak nevieme navodiť slávnostnú atmosféru? Niečím iným? Nič nás nenapáda? Je to dosť zlé s nami.Toto je len naša ďalšia výhovorka z mnohých ďalších, že prečo by sme mali začať piť.

Zápory.Tak toto ma hneď napadá že čo to je. Je to oveľa ľahšie lebo je toho tak veľa.A odvšadiaľ nám to hovoria.A my stále si to nechceme zobrať na vedomie.Sme voči tomu radšej hluchý aby, ak sme taký uvedomelí, nám to neprekazilo chuť na chlast.Alebo preto aby sme nemali kôli tomu výčitky.Tak poďme si ich teda vymenovať.Takže takto:
-alkohol nám kazí orgány...hlavne pečienku.
-keď pijeme alkohol, vysušuje nás to, dehydruje...kvôli tomu nám (to hlavne pre baby) sa robia vrásky a zhoršuje sa kvalita kože.
-na druhý ďeň po opici nás ukrutne bolí hlava...proste máme nie moc príjemnú opicu...vraciame...máme vačky a kruhy pod očami...
-ide to len do peňazí...to na inú vec nevieme vynaložiť peniaze?
-v stave opitosti môžeme vyvádzať veci na ktoré by sme ako triezvy ani len nepomysleli a potom s toho len plynú problémy ak sme spravili niečo, čo porušuje aj naše zákony...
-v stave opitosti si s nami vypočítavý ľudia môžu robiť čo chcú...môžu nás sexuálne zneužiť, okradnúť...neviem čo ešte všetko možne...sú tu len proste samé riziká...veď zoberme si aký je tento svet skazený...
-keď sa opijeme až príliš, ani si na nič nepamätáme...to môžu byť s toho len ďalšie problémy...
-ďalšie už neviem.ale zas keď by ste mali ešte niečo k tomu, teším sa na komenty...
No tak pozrime sa koľko tu máme záporov.Tak čo nás potom stále núti piť a opíjať sa? ? ?

No pozrime si prevahu záporom nad kladmi.Je tu vyššie položená otázka otázka že čo nás núti stále sa opíjať? Každý rozumný človek pri zmysloch radšej bude piť s mierou, a nestane sa závislím.No ale závislosť.Tá už môže vzniknúť s hocčoho.

Ale keď sú tu tí alkoholici, čo v ňom utápajú problémy.
Veď tie problémy raz budeme musieť vyriešiť, či nie? Ak sú tie problémy finančné, tak je tu to.Veď za ten alkohol treba platiť.Tak proste prečo tie peniaze hneď nevyužijeme na to, aby sme tie problémy vyriešili?
Alebo má niekto iné problémy.Upíja sa v nich.Ale prečo ich radšej nevyrieši hneď! ? To je taká ťažké uvedomiť si, že tie problémy sa sami nevyriešia a ani ich nikto iný za nás nevyrieši?

A tzas, v stave opitosti robíme hlúpe veci.Kvôli opilosti sa stalo už veľmi veľa nešťastí.Samé autonehody. Poväčšine dosť vážne pretože alkolol aj znižuje citlivosť zmyslových orgánov.
Potom sú tu aj také prípady, že sa niekto opije a zabíja.Koľko nešťastí s toho je.Sú tu aj také, že vyzabíjali celú svoju rodinu.To je už dosť silná káva.

A vlastne, zabudla som na jednu poučku, čo sme sa teraz učili na chémii.Alkohol spôsobuje poruchy nervového systému, rovnováhy, znižuje citlivosť zmyslových orgánov a vo väčšom množstve spôbuje smrť, prinajlepšom len výplach žalúdka hrozí pre otravu alkoholom.

Tak ale veď vidíme čo sa kvôli blbému alkohlu stáva a stále ho len pijeme a pokračujeme v upíjaní sa a tým len podporujeme väčší výskyt nešťastí spôsobených alkoholom.Toľko ľudských nešťastí už alkohol spôsobil.A my len stále pijeme veselo ďalej.



Pekný je môj ďalší nemý výkrik do prázdna? Ktorý aj tak zachytí len veľmi málo ľudí a tejto problematike to aj tak nepomôže.Ale vyjadrila som si svoj názor niektorý mám právo.Teším sa na Vaše komenty.Veľmi rada diskutujem a poznávam názory druhých ľudí.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lordjogi  17. 4. 2009 19:36
Musim ta pochvalit pises velmi dobre blogy Jedine co mi vadi je to ruzove pozadie
 fotka
b4rynqa16  17. 4. 2009 19:37
joo pravda uplnee..nemam co k tomu dodat
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:25
@lordjogi tak ďakujem ti veľmi pekne.....

no ale ja s tým niečo spravím....inak ako ani neviem prečo som si sem to dala..veď ja vlastne nemôžem cítiť nikde ružovú a sem som si ju šupla......no ja si ju teda idem premenit..xixi
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:26
@b4rynqa16 ííha niekto tiež zdieľa môj názor...xixi...som nečakala...
 fotka
hunter2  18. 4. 2009 13:21
@wera55555

tak to vyzerá, že máme dosť podobné názory, hlavne čo sa týchto vecí týka. zase ďalší trefný článok zanechala si tam nejaké otázky, tak skúsim na nich aj odpovedať. ja osobne sa lepšie zabávam práve bez alkoholu. ľutujem tých, čo to nedokážu, ale áno, aj takí sú a je ich dosť veľa. alkohol mi ani nejak extra nechutí, teda až na vodku (tiež neidem s ňou nad svoju mieru) a pivo, no tam je % etanolu veľmi málo. a ešte peruánska chincha morada je fajn myslím, že obsahuje dokonca menej % ako to pivo.. ale može to fakt pomôcž pri zoznamovaní sa, hlavne hanblivenším povahám. na zdravie je dobré KVALITNÉ červené víno, nič ovocného za 20 Sk 1 pohárik denne pomáha so srdcom a je to overené. takisto aj MALÉ množstvo alkoholu s vyšším percentom v šaláte pomáha ochraňovať samotné antioxidanty a vitamíny opíjať nás núti možno spoločenský status.. keď je niekto pijak, lepšie zapadne do partie. no a nájsť si nejakú nealkoholickú je drina. s tým, že sa opíjaním problémy neriešia to je absolútna pravda.. akurát sa ešte nakopia svojím neriešením. tak ti poviem, to čo píšeš, vie každý alkoholik. akurát si to nehce priznať, lebo potom by stratil aj tie svoje pokrútené dôvody, prečo piť
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 13:31
@hunter2 tak možno trefný,ale je to len môj názor.som rada že je aj trefný..

inak ako aj ja si trochu dám rada a dokonca mne otec nalieva to červené lebo to pravdaže len pomáha..ale ako som povedala len a len v malom množstve..

no ale je to smutné že nájsť nealkoholickú je drina...ja si to uvedomujem...
Napíš svoj komentár