Prečo je to tak ako to je? Znovu sa zamýšľam.Teraz si vezmem na paškál drogy. Nejako sa nimi nezaoberám mnoho, lebo ja ich neužívam a ani nechcem.Vlastne mňa nemusia zaujímať vôbec, pokiaľ ich neberiem ja, alebo mne niekto blízky.Teraz ma to tak napadlo, lebo bola som len nakúpiť v obchode, no normálne čo mama zabudla nakúpiť do jedného obchodu, ktorý vlastní jeden chalan mladý, niekedy s ním aj pokecám, veď je v pohode.Ale.

No bola som v tom obchode, šak normálne som nakupovala, a on išiel okolo, že teda prehodím s ním pár slov.Ale čo ja nevidím? Veď bol totálne mimo! Mi tam velice hovoril, že nech idem s nimi, že idú na žúr.Si hovorím, no veď dobré to teda je, , je len jedenásť ráno. a už je nachlastaný.No keby bol len nachlastaný, on bol zdrogovaný! To že bol zdrogovaný som zistila tak, že mi on sám ponúkal éčko, čiže extázu, a keď som mu povedala že nemám chuť, že inokedy, tak si jednu tabletku hodil do úst, a povedal si, že no čo už ešte jedna navyše neuškodí.No to som tam ostala stáť ako obarená.No potom ma už nechal a šiel s partou preč.

Ja som s toho bola mimo, že jak sa mu to môže prepiecť tak ľahko, že kade aj ide, tam ponúka drogy.No a potom som sa dozvedela, že v jeho parte je aj jeden miestny policajt, takže to už mal vyriešené.

Hovorila som si, ako je toto možné, že sa to tak ľahko každému prepečie, že to núkajú hocikomu.No potom som sa dozvedela, že v našej dedine je to už úplne bežné.Keby som tak velice niečo chcela, dokonca zadarmo, tak mi len stačí ísť do jedného podniku a už mi tam bude hockto núkať péčko, herák, koks, éčko a všeličo možné čo si zmyslíte. Ak by som chcela marišku, tak je to ešte ľahšie.Mariška, ako mäkká droga, to je každému ukradnuté kto všetko to húli.Pokým sa nič nestane.
Myslím, že aj keby sa niečo stalo, tak to nejaký zdrogovaný pankhart zakryje a v zábave by sa pokračovalo ďalej.

Mariška sa tuším prepečie každému.

Bola som v tábore.Pripojil sa k nám aj jeden tábor, ktorý organizoval Úsmev ako dar, čiže pre deti s detských domovov.No a to boli decká s jedného domova tuším v Holíči, no to je jedno.Bol to decák organizovaný rodinnou formou a každý z nich tam bol tuším tanečník, a väčšina bola hopermi.Talentovaný boli, to sa im nesmie odoprieť, ale už mali prehúlené mozgy.A pri tom tam v ich partii boli len samý 14-ročný chalani.
Mi tam aj ponúkali bongo.Ako keď som to videla, si hovorím no veď sú teda dobrý, keď to vedia tak pred vychovávateľmi schovávať.Ale bola som na omyle.Oni to vôbec, ale vôbec neschovávali, lebo nemuseli.
Normálne som videla, ako im vychovávateľ hádže ruksak a kričí na nich len tak ako keby sa nechumelilo:, , Chalani, tu máte to bongo! Nemusíte to tu nechať aby sa k tomu dostali malé decká." No ako, zaskočilo ma to.Vychovávateľa nezaujímalo že húlia, ale zaujímalo ho len to, aby si nedali aj menšie decká, že nech s tým nezačínajú hneď.No a ešte im aj bolo jedno že to každý videl, veď nech každý vidí akých to hrdinov prehúlených majú.

V tomto svete je to už ale asi úplne normálne.

Kamoš mi hovoril, že jeho rodičia mu vraj normálne dali marišku, že nech si skúsi.A som sa ho pýtala, že prečo mu to dali.A on len povedal, že len tak mu to dali, že nech vyskúša.No a on aj vyskúšal a začal potajomky už zháňať ďalšiu a nevedel jediný deň bez toho prežiť.No keby ostal len pri tej mariške, ae on začal skúšať aj niečo tvrdšie.Pokým sa to neprevalilo.
Potom sa len tak rozprávala s jeho rodičmi, že prečo mu vôbec dávali tú marišku.A oni mi len povedali, že preto, že nech skúsi, že nech mu to nie je vzácne a mysleli si, že potom ani nebude mať chuť v tom pokračovať.
Tak, to ste úplne dokašľali.To som im aj narovinu povedala.A ešte som dodala, že keby mu to nedávali vôbec, tak by sa nemuseli báť že s tým začne, lebo ako som ho poznala, on by si nikdy taký hnus ani len nevyskúšal.No ale že keď mu to už dávali, on si teda jednu zapálil, a v ňom sa hneď prejavila závislosť.

Tak teda mariška je plnohodnotná droga a je vstupenkou do sveta drog.Takže, ak si niekto hovorí že šak len marišku, nikdy nič tvrdšie, je na omyle.Nie nadarmo sa aj všade hovorí, to čo som už povedala, že mariška je vstupenka do pekla drog.

Ale to si asi len málokto uvedomí, lebo ako vidím mariška, je na každom kroku.Zachvíľu tu budeme mať len na každom kroku, ako v Amerike, odvykacie kliniky.A ani tie nepomôžu.

A inak, v Holandsku, je dokonca mariška povolená.Tam to asi schválili preto, lebo sú tam asi všetci poslanci obyčajný feťáci.A odôvodnili to tuším aj tým, že sa to poúžíva hlavne na liečebné účely.
No veď dobre, nech si to používajú na liečebné účely, ale potom nech tam nemajú na každom kroku automaty, kde sa predáva mariška.

Aj minule na etike sme si robili že deň podľa našich predstáv.A jeden tam zahlásil, že chce ísť do Holandska, že nech sa tam môže bez obáv zhúliť. A ja som si len pomyslela, no veď dobre aj tak sa aj tu vždy zhúliš bez obáv.

Veď neďaleko nám tu rastie celé pole s konope.Lebo tam jeden navláčil na pole neviem odkiaľ zeminu úrodnú. Chcel tam pestovať kukuricu.Ale vyrašilo mu tam konope.Celý záhon obrovský.Každý okolo neho stále chodí bez povšimnutia, a tým ktorým doplo, čo to je, tak chodia si vždy nazberať a sušia si potom. A ten majiteľ si s toho asi spravil biznis, lebo neviem potom prečo to tam necháva rásť už niekoľko rokov.Inak si to neviem vysvetliť.

Tak ako vidím každému sú už drogy ukradnuté, berú to tuším ako každodennú súčasť života.A nielen tí ktorí berú drogy, ale ukradnuté je to aj tým, čo ich neberú.Veď načo sa s tým zaoberať.Pokým ich nejaký feťák v absťáku neokradne o peniaze na drogy, alebo keď nebudú mať dostatok prachov, tak ich bez povšimnutia aj zareže alebo odbachne.A niektorý si ani len potom nelámu s tým hlavu.

Ja si vlastne nad tým tiež nelámem moc hlavu, pokým sa ma to nedotýka.Veď čo by som s tým ja mohla spraviť.Vôbec nič.Tak načo sa tým zaoberať? Radšej venujem myšlienky iným veciam.Veď ja drogy nepotrebujem k životu.

A zas sme aj pritom, že jednotlivec, nech robí čo robí, aj tak s tým nič nespraví, lebo je to tu už v tomto svete tak rozmohnuté.

No a zas je tu len môj ďalší, nemý výkrik, ktorý nezaregistruje nikto.Šak čo už s tým.Ale aspoň som si vyjadrila svoj názor na vec.Ak máte iný názor tak nech sa páči, píšte komenty aspoň.Som na ne zvedavá. Nech aspoň viem aj Váš názor na vec.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
gaaragirl  17. 4. 2009 13:13
taký je dnešný život, kto pozná skorumpovaných fízlov smie si robiť čo chce...a nezáleží mu na dôsledkoch...



a čo sa týka konkrétne tých drog, tak dnes to vidíš všade, kam sa pozrieš tam prejdú okolo teba zdrogovaný ľudia, ktorý sú totálne mimo...



a prečo to robia?...zábava, nuda, byť "king" alebo "in", možno problémy, riešenie problémov...nevážia si samých seba...
 fotka
weeninka  17. 4. 2009 13:31
hm..ono,vies s tym co trdis,,ze marihuana je vstupenkou do pekla drog"s tym,az tak moc nesuhlasim,pretoze to zalezi ciste na cloveku,ako jednotlivcovi proste,ked ee,tak s tym nikdy nezacne..poznam,kopu takych ludi,co hulia uz roky..a s tvrdym nemaju docinenia...preto,si myslim ze to netreba natolko,zovseobecnovat...ja si tiez dam,obcas grass,ale tvrde nehroti..ako,a este ze mam sice blog ako o drogach,to je ok..ale,vobec som si v nom nevsimla,nieco o najviac konzumovanej,droge a to o alkohole....hm??
 fotka
sisska  17. 4. 2009 13:40
Všetko závisí na psychike človeka..



Ináč skadiaľ si?
 fotka
gabushka  17. 4. 2009 17:41
hm,podľa mňa je už na zabránenie neskoro veď taká marihuana sa dá už kdekoľvek dopestovať alebo sa dá veľmi ľahko poznať a vidím to aj u nás..stačí ísť aj do väčších obchodov a sú alkoholy s mariškou či čokolády a pod... závisí to od typu človeka ako sa k tomu stavia...
 fotka
gabushka  17. 4. 2009 17:43
@4 *som tam chcela dať že sa dá veľmi ľahko zohnať a nie poznať
 fotka
kyuzo  17. 4. 2009 19:06
V prvom rade nejako vela vsetkych odsuzujes , co s tym maju docineni . Nieje kazdy hned fetak , hulic travy premna nebude nikdy fetak , je natom takmer rovnako ako alkoholik , fetak je niekto kto dava cez nos , takze ani ten co si pycha nieje fetak , ale narkoman . To ze si medzi drogy nezaradila aj alkohol sa mi tiez nepaci , je mnoho hulicov co sa vyhybaju chlastu .



Ina marihuana ze je vstupna brana pre dalsie drogy je dost prehnane tvrdenie , tiez poznam desiatky ludi co len hulia a nevyskusali si este tvrdsie drogy .

V Holandsku niesu samy fetaci v parlamente , neurobili nic viac ako hociktora ina vlada , ktora pred tym postavila alkohol ako legalnu drogu . Na Holandsku sa da aj ukazat , aka je spojitost medzi makkymi a tvrdymi drogamy , kedze sa po legalizovani marihuany , nezdvhla konzumacia tvrdych drog . Mnohy ludia to beru ako relax , niekto si da rano v bare poharik , iny Jointa .

Nevravim ze je to zrovna dobre , kazdy vie ze je to zdraviu skodlive a podobne , ale nikdy nebudem odsuzovat ludi co ju beru , pretoze poznam jej ucinky , mieru navykovosti aj co to z dotycnym urobi . Tato kritika je az prilis zaujata a nadmieru subjektivna , ale je to tvoj nazor , nechaj si ho , avsak neodsuzuj ludi co to beru ked ich ani nepoznas , neda sa na zaklade par casti odsudit celok .
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:36
@gaaragirl no veď to....ale tak ja sa nesťažujem lebo ja sa tiež s nimi poznám a len mi to je dobre....ale kriminalistov mať na krku nikomu neprajem....viem čo hovorím...



ja viem,a je to dosť zlé....



tak to je chyba že si nevážia samých seba....
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:39
@weeninka ja viem, že to záleží na jednotlivcovi,lenže je len pár jednotlivcov ktorý vedia odolať..a inak ja som to tiež skúšala lenže som sa spamätala...



moja na šetko treba ísť postupne..alkohol je tiež spomenutý ale sám a vo dvoch častiach...
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:41
@sisska to zase áno......všetko na psychike....



ja som z Cífera....ale asi nepoznáš...to je hneď pri Trnave...prečo?
10 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:44
@gabushka tak ja viem že je neskoro veď som to postrehla už dávno...veď ja viem že je to veľmi ľahko zohnateľné...veď už len to s tým naším poľom....
11 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:52
@kyuzo ja neodsudzuje, len si vyjadrujem svoj názor...a na margo toho alkoholu...tiež som o ňom písala..ja mám asi 5 častí takýchto..lenže nemôžem všetko hneď naraz sem dať...to by mi nikto nechcel čítať potom lebo by tam boli len moje veci...



prosím ťa, nemám nič proti tebe, ja ťa mám veľmi rada...ale aké zadeľovanie medzi mäkké a tvrdé drogy? veď droga ako droga na každej môže byť závislosť....



ja nikoho neodsudzujem......veď ja mám aj žiaľ pár kamošov čo ich berú..ja som chcela najmä poukázať na to že to už berieme ako len nič,čomu sa netreba venovať...
12 
 fotka
sisska  17. 4. 2009 20:20
wera55555

tak, zaujímalo ma, v akom meste sa človek stretáva v takej miere s "feťákmi".



A ináč, nie na všetkých drogách je (môže byť) človek fyzicky zavislý.
13 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:22
@sisska tak ako myslím,že už aj v každom...u nás je to len také...no nie je to až také zlé....



áno? a na akých?
14 
 fotka
sisska  17. 4. 2009 21:40
marihuana, LSD, extaza. napriklad.



ono o tej marihuane je to stale dost rozporuplne, ale pokial si nedavas 10x denne neviemako dlho, nemalo by to sposobovat fyz. zavislost, jedine ak psychicku.. Ale to je cele o psychike, ako sme uz vyssie spominali..
15 
 fotka
gabushka  17. 4. 2009 22:40
@wera55555 nj u nás tiež to kade tade rastie alebo sú plochy kde si to pestujú.. ale čo už niekto odolá a niekto nie..
16 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 10:30
@sisska no tak to by som nepovedala že by napríklad na tej extáze nevznikala závislosť.....na každej jednej môže vzniknúť závislosť lebo ani nevieš aký ešte sajrajt ti tam mohli nakydať....



jááj ja som si nevšimla že fyzická....no ale vieš,veľa ľudí má slabú psychiku a tá psychická závislosť sa u nich môže vyvinúť hneď po prvej dávke....

a áno je to veľmi rozpoluplné ale jedno viem, že je to proste škodlivé a zbytočné vôbec s tým začať...
17 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 10:31
@gabushka a to ani tam nie je nič s tým? nikto sa v tom nevŕta a ďalej si to tam len rastie bez povšimnutia?
18 
 fotka
sisska  18. 4. 2009 11:45
Tak jasne, ked su tam rozne primesi +, nemusi to dopadnut dobre, ale da sa zohnat aj kvalitne, ciste..



..Tvoj nazor, ja Ti ho neberiem
19 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 11:54
@sisska no šak ja viem,ale aj to čisté tak to je ešte strašnejšie....a silnejšie najmä a tým pádom na tom ľahšie je sa navyknúť...



no oka...ja viem že je to môj názor a nikto mi ho nemôže zobrať..veď neberiem ti ani ja tvoj...
20 
 fotka
gabushka  18. 4. 2009 15:20
@wera55555 noo dá sa tak povedať,vidno to aj hneď veďla hlavnej cesty na roli.. i keď dakedy tu lietajú tie lietadielka čo to pozerajú ale aj tak tu je toho veľa..veď TT kraj haha
Napíš svoj komentár