Prečo je to tak, ako to je? Vždy keď sa mi niečo nevydarilo tak som si toto povedala.Ale teraz som už dospela k názoru, že čo sa má stať, stane sa nech robíme, čo robíme.Vždy tak bude, je a bolo. Žiaľ. Ale no tak treba to brať tak, ako to je.Aj tak tomu nejako nezabránime.Môžeme sa len prispôsobiť a brať veci tak ako sú.Inak to nejde.

Ja som sa s týmto nechcela nikdy ani za nič zmieriť.Ale už som sa musela. Veď nemôžme ísť stále hlavou proti múru.Môžme, ale aj tak to nepomôže.Nech sa aj na hlavu postavíme.Nech proste všetko možné robíme, aj tak to len stále bude len tak ako to má byť.Keby sme aj šli proti všetkému, za chvíľu nás to vyčerpá.
Má teda cenu bojovať za svoje? Nech je to už hocaký názor, ak ho už zdieľa väčšina ľudí, nemáme už šancu si presadiť svoj názor na vec.Nech je to už hocaká téma, či názor.Už s tým nič nespravíme.
Alebo áno? Myslíte že áno? Jedine ak Váš názor zdieľa aj viac ľudí, nielen vy, sám jednotlivec.Ale podľa mňa už ani to nepomôže v niektorých témach.

Napríklad zoberme si také náboženstvo.Ja mám na to svoj názor na vec.Ale tento názor zdieľa len veľmi málo ľudí v mojom okolí.Ale aj tak svoj názor nepresadím lebo je to už medzi ľuďmi veľmi rozšírené len tak chodiť do kostola a veriť.
Ja mám na cirkev ako takú vlastný názor.Môj názor je ten, že áno treba v niečo veriť, lebo asi si nijak nenájdeme potom zmysel života.Ale veriť napríklad ako kresťan či katolík.To je pre mňa hovadina.

Veď zoberme si to takto.Život na zemi ako taký je tu už asi tak 12-15 miliárd rokov.Človek ako taký je tu už tiež niekoľko miliónov či miliárd rokov.A cirkev? Tá je tu asi tak len vyše dve tisíc rokov aj s cestou. Tak ako pred tým ako keď neexistovala cirkev, neexistovala ani vyššia sila v ktorú môžeme veriť?
Nebolo nič, v čo by sme mohli veriť? Človek vždy v niečo verí.To áno. Ale prečo musí veriť práve v Boha ktorého nám káže cirkev? Veď veriť môžme v hocičo čo má pre nás cenu veriť v to. V to čo my uctievame.Nemusí to byť práve Boh.Môžme veriť len v niečo.V nejaký jav.Alebo príčinu ktorú sme si my našli, že prečo žiť.

A keď si to tak zoberieme z iného, ďalšieho pohľadu.Teraz budem narážať na rímsko-katolícku cirkev, tak rozšírenú u nás. Cirkev v minulosti čo všetko napáchala? Ona sama ktorá káže, že zabiť blížneho je smrteľný hriech.Tak prečo sa v ich radoch alebo na ich rozkaz vraždilo? Prečo? Vraj preto lebo chránili svoju cirkev, svojho všemohúceho Boha.Tak ale on sám nám zoslal svoje prikázania podľa ktorých sa máme riadiť.Hneď v piatom, či akom prikázaní, neviem či si ešte dobre pamätám hovorí: , , Nezabiješ." Tak potom prečo, jeho sprostredkovatelia, či ako si hovoria, dávajú ako v jeho mene zabíjať?

Potom je ďalšie prikázanie, že:, , Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho." Tak a potom prečo niektorí posli Boha, teda farári, nehovorím že všetci, porušujú aj dokonca svoj celibát a spávajú so ženami zo svojej farnosti?
Keď sa na to pozrieme v inom význame.Zakazujú incest.To je pravdaže aj zo zdravotného hľadiska zakázané.Lebo potom sa môže stať že sa narodí z tohoto postihnuté dieťa. Samotná cirkev toto tiež zakazuje.
A tak ako aj hovoria, na začiatku bol len Adam a Eva.Oni splodili spolu deti.Ale aby sa mohli naďalej reprodukovať a položiť základ tohto ľudstva tak museli plodiť deti navzájom súrodenci.Takže proste incest.A čo s tým? Veď inak sa ľudstvo nemohlo vyvíjať.Takže to čo stálo na počiatku tohto ľudstva veriaceho v ich Boha hneď na svojom počiatku porušovalo ich zákazy.

Je tu ešte 8 prikázaní ktoré takisto môžem skritizovať ale aj tak mi to v ničom nepomôže.Ja viem.Ale aspoň takto sa nad tým pozastavujem.
Vlastne ja sa nad týmto pozastavujem dosť často.Každý pondelok, a zakaždým keď sused príde pozrieť svoju rodinu.
Každý pondelok prídem z etickej výchovy naspäť do mojej triedy.Zakaždým sa pozriem len tak zo zaujímavosti čo preberali.Ako sa tam na mňa vždy farár pozerá, a vidí ako krútim hlavou hneď so mnou začne debatu.A tak sa to ťahá vždy dobrú polhodinu pretože máme vtedy veľkú 15 minútovú prestávku a plus je tam ešte dovtedy pokým nepríde učiteľka na ďalšiu hodinu.A vždy debata naberie silné prúdy lebo sa ku mne pridajú aj niektoré spolužiačky.Minule silné grády nabrala téma že prečo je lenivosť hriech.Ešte väčšie dostala debata o tom že prečo je hriech antikoncepcia.Tam dokonca aj vznikla hádka medzi mojou spolužiačkou a ním, pretože chcela vedieť, že prečo je hneď hriešnica, keď berie antikoncepciu kvôli tomu že ju musí brať, lebo mala neznesiteľné bolesti pri menzese.Radšej sa ani nepozastavujem nad hlúpou odpoveďou farára.Povedal len absolútnu debilinu na obranu svojej cirkvi, pretože som ju ja začala napádať a argumentovať.Radšej zdupkal preč.

Alebo.Minule, keď prišiel farár-sused na návštevu lebo mal jeho synovec narodeniny, tak sa začal s ním vadiť môj otec. Pýtal sa ho, že prečo musí chodiť do kostola, keď ako sa vraví boh je všade.Či u nás doma alebo v krčme, nemocnici a v proste všade.Nevedel odpovedať.Takisto nevedel odpovedať na otázku že prečo sa v kostole klaňajú sochám a modlám, keď ako hovorí aj prvé prikázanie:, , Ja som Pán, tvoj Boh! Nebudeš mať okrem mňa iných bohov, ktorým by si sa klaňal." Takto sa u nás doma často vadíme.Ale vždy s tým radšej na začiatku skončíme, lebo by to nedopadlo najlepšie pre nášho suseda-farára.

Inak, moja sestra sa práve aj pripravuje na prvé sväté prijímanie a farár im dáva rôzne dosť ťažké a zvyčajne aj nezmyselné úlohy.Dokonca pár úloh nevedel vyriešiť ani len náš sused-farár.A to je študovaný teológ! Proste ja sa k tomuto nevyjadrujem nahlas a pred nimi lebo by to nedopadlo veľmi dobre.Pre nich určite nie.

Ale aj tak s tým ja nič nedosiahnem.Ja viem.Občas sa aj povadím, sused radšej len odíde preč, možno sa ani len nepozastavuje nad tým čo sme hovorili.Nič už na tom nezmením.Nech si hovorím a robím čo chcem.Aj keď nie som len že úplne sama ktorá zdieľa tento názor.Ale aj keby sa všetci ľudia s týmto názorom pozbierali z celého sveta, tak proti tým čo veria slepo v Boha len z našej republiky, by sme boli stále v menšine, ktorá nič proti tomu nespraví, nič nezmení.Možno tak len rozpúta trochu rozruchu ktorý aj tak za chvíľu opadne, zabudne sa na neho.Ako keby sa ani nestal.


Náboženstvo ako také, je tuším celosvetová choroba, ako nejaký globálny ekologický problém.Chce velice náboženstvo celosvetový mier, ale nevidí nikto že všetky vojny vznikajú len kvôli tomu, že náboženstvo ľudí skupinkuje proti sebe? Pravdaže, nemôžeme povedať že za všetko len môže náboženstvo.Ale aj tak, keby nebolo náboženstiev, tak by na tomto svete bolo podstatne menej vojen a iných konfliktov, po ktorých ostanú vždy len obete.Ja s tým žiaľ nič nespravím.



Viem, že tento blog ostane len tichým výkrikom do prázdna ktorý nikto nezachytí, ak aj áno tak to bude bezvýznamné.Možno nikto v živote neprečíta tento blog okrem mňa, ale stále je to jedno, lebo aj keby si toto prečítal celý svet, stále sa s tým nič nezmení.Akurát by som týmto možno rozpútala len chvíľkový záujem ktorý by aj tak raz opadol a zabudlo by sa na to skôr, či neskôr.
A vlastne mi na tom možno nijak nezáleží lebo by som s toho aj tak nič nemala...len svoje vnútorné uspokojenie.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lordjogi  16. 4. 2009 14:31
Velmi odvazny blog. Asi niektorych ludi nastves ale nenechaj sa odradit. Suhlasim s tebou, nabozenstvo rozdeluje ludstvo. Nemam nic proti ludom ktori veria v Boha pretoze im to pomaha, ved to je v poriadku. Ale vsetko to zlo ktore sa napachalo v minulosti (inkvizicie, krizove vypravy) a co sa deje teraz (v Irsku alebo v Izraeli). Vezmi si ze male deti sa vychovavaju aby citili nenavist voci niekomu kto ma ine vierovyznanie. Teroristi veria ze ked sa niekam odpalia a zabiju co najviac neveriacich tak sa dostanu priamo do neba. Aj bez nabozenstva budu dobri ludia konat dobra a zli ludia zlo, no chce to nabozenstvo ktore prinuti dobreho cloveka konat zlo. Na jednej strane nasa cirkev hovori o tolerancii a laske, na druhej strane oznacuje homosexualov ( ludia ktori im nikdy nic nespravili) za dusevne chorych. Farar ktory zije v celibate (aspon by mal) poucuje decka o sexe a antikoncepcii (lol v 21. storoci nazor ze antikoncepcia je dielo diablovo...) mi pride tak trochu smiesne Je velmi dobre ze sa najde niekto kto otvorene povie co cirkev robi zle. Podla mna je zcestne rozdelovat ludi na zaklade hocicoho. Kazdy si svoj zmysel zivota najde inde. Niekto ho najde v laske k inemu cloveku, nikto ho najde vo vede, niekto v praci atd atd...Slovensko je stale silno krestanska krajina, co je dovodom preco Tvoj nazor vela ludi nezdiela. Ja ho vsak zdielam a myslim si ze mas pravdu. Uf sorry za nudny koment
 fotka
anzu  16. 4. 2009 14:39
ja nie som veriaca, ale aj tak, pár vecí sa musím zastať...

-cirkev ti predsa nezakazuje veriť v niečo iné, ako Boha. Len potom už nepatríš do tej cirkvi. To nie je prikazovanie, tá cirkev je proste tak definovaná, združuje ľudí, ktorí veria presne v to, čo zadefinovala. Tak isto do volejbalového teamu nevezmeš futbalistu.

-Bibliu netreba brať úplne vážne, ani iné náboženské knihy. Aj vrámci toho náboženstva sa nájde veľa ľudí, ktorí tvrdia, že tieto knihy píšu skôr v symboloch. Vezmi si ten incest: aké vôbec rozmnožovanie, keď Adam a Eva mali dvoch SYNOV? A mimochodom, raz som musela do školy prečítať niečo z Biblie a tam stálo, že Kain musel odísť "ďaleko od ľudí." Presne takto to tam bolo. Vidíš, prví ľudia neboli úplne prví, ale o to v tom príbehu nešlo.

-Samozrejme, že aj pred cirkvou bolo čomu veriť, ale každé náboženstvo bude tvrdiť, že až svojim príchodom zjednotilo všobecnú dávnu pravdu do systému....

-Neviň kňazov za to, že porušujú celibát, skôr systém, ktorý to od nich vyžaduje

-Mala som minulý semester geografiu náboženstiev a takmer všetky hlásali rovnosť, ale kľudne vraždili "tých druhých". To nesúvisí s náboženstvom, ale proste s tým, že ľudia radi delia a budú to robiť, nech budú veriť v čokoľvek...

-náboženské vojny boli len zámienka a keby náboženstvo nebolo, čo je absolútne nemožné, vojny by boli aj tak, len by tam nebola tá výhovorka...

-čo sa týka tých konkrétnych hádok, som na tvojej strane vo všetkom, ale nepíš, že by si chcela, aby sme sa všetci pozbierali a niečo urobili proti tým, čo slepo veria. Niekto iný by zas mohol napísať, že by chcel takto zakročiť proti tebe. Každý má svoju pravdu. Búriš sa, lebo ti niečo nútia, ale ty im nechceš dopriať ich vieru. Vždy viniť jednotlivcov, nie všetkých!
 fotka
wera55555  16. 4. 2009 15:09
@lordjogi ja viem, že naštvem,ale chcem si vyjadriť svoj názor.... a ak viem je sloboda slova takže mi nikto nemôže nič spraviť....no nie?

no tak ohľadom tej antikoncepcie som si už tam povedala..je to ako od nich trápne.....veď ako chcú teda aby sme mali tú kopu diciek aj kd sa o nich nebudeme dobre vedieť postarať?a to je ako dobré že deti majú deti? veď inak toto že deti majú deti tu ja tiež vytiahnem v hneď ďalšej úvahe..tá ma dokonca dve časti čo som sa rozpísala o sexe....

ja som tiež za to že nech sa ľudia nejako radikálne neskupinkujú lebo to neprináša nič dobrého..a ja to žiaľ poznám veľmi dobre...

som rada že aspoň niekto je so mnou..predpokladám že záporných reakcií tu bude oveľa viac ako tých priaznivých...

nudný koment nebol, rada som si to prečítala...som rada keď si ľudia povedia svoj názor a ecce radšej ak svoj názor na moje vecičky...xixi
 fotka
wera55555  16. 4. 2009 15:20
@anzu mne je jedno či si veriaca a či nie...mne je to ako ukradnuté... ale tak musíš mať s náboženstvom niečo keď sa mi tu tak o tom rozpisuješ a vyznáš sa v tom...

-ten incest..mohol byt aj tak, ne? keď už tak....veď synovia a ich mama....vieš čo? ja som o tomto ani nevedela moc....že dvoch synov..ja sa zaujímam o veci ktoré ma bavia a majú pre mňa význam že o nich viem..keďže ako som to tu vyjadrila, ja v tomto nevidím žiadny zmysel, tak sa o to moc nezaujímam...

-a ako prečo a čím vyžaduje systém aby porušovali celibát?

-ja hovorím,že so sa skupinkovanie veĺmi rozmohlo po tom ako sa tu začali razmáhať debilné cirkvi....

-tie hádky sú stále a ako som sa inak ešte viac s ním aj pohádala, lebo sa mi zdalo nehorázne,že velice hovorí aký je sex zlý a pritom birmovancom dal celú písomku len a len o sexe....a ako že otázka že čo je to masturbácia a prečo je to hriech ma dosť nasrala....ale ja už proste na nich nemám slov..

-ja si tu môžem písať čo chcem a nikto mi v tom nezabráni!
 fotka
anzu  16. 4. 2009 15:35
ja? Skôr by som bola veriaca, ako s praktizáciou kultu niečo mala ale tak zaujímam sa o všetko okolo seba...aj keď som v kostole bola raz v živote aj to som do neho vošla len, lebo som chcela vidieť svadobný sprievod Takže ma nesúď, nehovorila som ti to z potreby ospravedlnenia sa pred niečím... A k tým veciam..



-systém je systém aj tým, že sa musí postarať, aby prežil, preto vyžaduje diktatúru...priznať, že nejaká jeho časť je nanič, by ho podľa jeho predstaviteľov mohlo ohroziť, aj keď vyžadujú sebeväčšie blbosti s tým, že pre Boha treba všetko obetovať blabla kecy kecy. Tak je to aj v práve aj v politike...Jediný spôsob je, aby celá komunita povstala a chcela zmenu, ale niektorí zmanipulovaní ľudkovia ju nechcú a tí, čo chcú, sa nevedia zorganizovať.

-pozri sa okolo seba, ľudia skupinkujú, lebo ten druhý počúva inú hudbu, študuje inú ("trápnu") školu, je iného veku, je iného pohlavia....ale to je problém ľudí ako takých

-vieš, tiež som mohla napísať, že ty máš len 14, čo ty o tom môžeš vedieť, ale neurobila som to, lebo taká nie som a išla som sa o tom porozprávať, lebo ma tá téma zaujala...a dočkám sa trápneho "ty máš iný názor, choď do kelu, ja si budem písať, čo chcem!" ako keby som ti v tom niekedy zabraňovala....však je to tvoj názor a rovnako ja mám môj...ale prečo píšeš, keď ťa zaujíma len názor tých, ktorý ho majú rovnaký ako ty? Robíš presne to, čo ti na cirkvi vadí, len opačne...ale dobre, možno máš nejakých priveľkých fanatikov vo svojom okolí...
 fotka
nzch  16. 4. 2009 15:49
celkom dobry (a odvazny) blog

no jo, nabozenstvo to ludstvo rozdeluje, to je na tom to smutne
 fotka
lordjogi  16. 4. 2009 15:53
@anzu : Mas pravdu ze to boli zamienky, ale obycajni ludia si neuvedomovali fakt ze to zamienky boli vies? Ved Ti vravim...Kriziaci si mysleli ze ked pozabijaju co najviac neveriacich, tak dostanu letenku do neba. To iste si myslia aj v sucasnosti teroristi. Ludia ktori si uvedomuju ze je to len zamienka su lidri, no pesiaci to nevedia.
 fotka
wera55555  16. 4. 2009 16:07
@anzu tak ako aj ja sa zaujímam o veľa vecí,lenže iba o tie ktoré chcem a mám to aspoň nejako využiť či už len pre svoje vnútorné uspokojenie..ale ako náboženstvo ma vôbec netrápi..i keď sa stále len hádam s kým môžem....vieš ja zas nie som ako proti všetkým..,ja som len proti ich princípom a tomu čo oni kážu....ja sa zapájam...som dobrovoľníčka aj v charite a mnohých veciach a dokonca som kávičkovala aj so Sokolom....

a ja ťa nesúdim..ja som len povedala že mi je ukradnuté že či si veriaca a či nie,veď si stále len rovnaký človek ako aj ja....ale keď si už písala že nie si veriaca a hneď si potom tu rozprávala veci a tým dokazovala že sa v tom veľmi dobre vyznáš....



ja viem že skupinkujú sa ľudia aj bez toho...ale skupinkujú sa po vzore iných,veľkých skupín a tou prvou a najväčšou je cirkev...a ja som povedala že nesúhlasím len s katolíckou cirkvou lebo len s tou mám do činenia najviac a trošku sa v nej vyznám ale to, že nesúhlasím s cirkvou ako takou som len povedala kvôli tomu že som chcela podotknúť na to skupinkovanie....a myslím že keby nebolo cirkvi, tak by sa síce stále skupinkovali ľudia(ale pravdaže také skupiny by nemohli viesť veľké vojny tak ako to je s tými čo sú kvôli cirkvi)ale nebolo by to v takej miere....



nevkaladaj mi to úst to čo som nikdy v živote nepovedala..........bavím sa tu s tebou normálne,diskutujem ....takže to nerobím...

a ohľadom tých fanatikov...áno žiaľ bohu mám a je ich dosť..dedinský farár....sused má dvoch synov a obaja sú farári, potom tu mám kamošku ktorá sa privydala do rodiny silno veriacich...fantici veľký to sú.....
 fotka
anzu  16. 4. 2009 16:58
fajn, nejdem to už ďalej rozvíjať...len jedna vec ma zarazila...nemôžem byť ateista a zároveň sa vyznať? (čo aj tak nerobím, ešte aj z tej Biblie som prečítala len ten jeden príbeh na hodinu sloviny )
10 
 fotka
wera55555  16. 4. 2009 17:05
@anzu ja viem,ani mne sa t už nechce ďalej rozvíjať,je to zbytočné a ako som aj povedala nemá to cenu,aj tak nič nezmením....

ale môžeš......mne je to jedno..veď aj ja napríklad sa v niečom vyznám a pritom sa o to nejak nezaujím lebo ja s tým nesúhlasím....
11 
 fotka
gaaragirl  17. 4. 2009 13:16
priznám sa, že tento blog som celý neprečítala iba po štvrtý odstavec ale môžem napísať, že čo sa týka tretieho stĺpca tak súhlasím...

taktiež to neuznávam ale dôvody tu nejdem rozpisovať, keďže v pravidlách stojí, že čo sa týka náboženstva nemáme nejako provokovať...

no jedno poviem - podľa mňa "BOH" neexistuje...
12 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 19:17
@gaaragirl nevadí...aspoň že trochu si si prečítala...

súhlasím s tebou..a inak pravidlá sú na to aby sa porušovali
13 
 fotka
kyuzo  17. 4. 2009 19:32
Hmmm v niecom by som suhlasil v niecom nie , ono si sa dost obula do katolikov a blah ...



Bojny nevznikaju koly bohu , ale koly mocenskemu postaveniu , peniazom , blah . Pozri sa na dnesny svet , kde zasahuje nejaka cirkev , jediny Islam je teraz taky . Ale to neznamena ze bojuju koly alahovy . Ani kriziacke vypravi neboli koly bohu . To len ty ludia dole v to verili a veria , ze nieco robia pre svoju vieru , v skutocnosti vsak plnia plany niekoho na vrchu . Dobitie Izraela by malo pre par ludi v tych casoch dost podstatne nasledky pre ich vzostup , podporovalo sa to len koly tomu ze par ludi sa o nieco pokusalo . Takisto aj nasledovnici alaha veria ze nieco robia dobre , pre svojho boha , ale su to len ludia , ty mudry sa snazia pomahat inym , hlupy veria v to co im povie niekto mocny . Je jedno ci sa schovava za cirkev , ved sa pozri , na vojny . Fasismuz , komunizmus , kolko ludi bolo zavrazdenych v ich mene a nebola to ziadna cirkev . Nema zmysel takto niekoho sprdavat za to ze je katolik alebo ineho nabozenstva . A ked sa nevies dohodnut s fararom a chces sa s nim nasilu hadat , co mi tak pripada z tvojho pisania a postoju , tak je jasne ze k nicomu nedospejete , skor si myslim ze ten farar sa nad tym aj zamysla ocom ste sa rozpravali , to skor tebe je to v podstate jedno vynervujes sa nanom skrytizujes a mas . Inac v kostole sa nikomu neklanaju a porusovanie pravidiel fararmy mi je ukradnute , aj ich mudre reci , su ludia , oni sa budu musiet po smrti pozerat na svoj zivot . Nebral by som ich ako poslov boha . Ja osobne pokladam za prvotne v rimsko katolicke cirkvy posolstvo , ktore ma niest . Ludia , ktory ju prezentuju , prezentovali a budu prezentovat su mi ukradnuty , niesu bohu blizsie ako kazdy z nas , mozu byt radcovia prospechary , pokrytci aj fanatici . Kazdy z nich je len clovek ... Ale nemyslite si ze som krestan co tu brani svoje nabozenstvo , len som si presiel aj birmovkou a aj ked je moj postoj k ludom v cirkvy dost zly , nabozenstvo tu vzdy bude a nieje to vobec na skodu , pokial nehlasa nieco co sa protivy , popripade malo protivit kazdemu z nas . Mimochodom Rimsko-katolicka cirkev patri k tym najlepsim z mojho pohladu , neviem preco si sprdla prave ju , Ked v Indii su na zaklade sysetmu kast , ktore hlasa hinduizmus , ponizovane a degradovane miliony ludi
14 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:10
@kyuzo tak ja viem,veď som si potrebovala aspoň niekde vyjadriť svoj názor....vieš vo mne sa už tak trochu voči tomu vybudoval odpor kvôli tomu ako do mňa stále len niekto hustí veci okolo tohoto, že by som mala veriť, že som hriešnica....čo už keď ja mám okolo seba až príliš moc veriacich ktorý si myslia že keď ma postrašia tak budem veriť..no ale žiaľ už sa vo mne vybudoval odpor..a ja tu nechcem nikoho odsudzovať.....veď ja sa kamarátim s ľuďmi ktorý aj veria v boha....



ja som skritizovala toto náboženstvo preto,lebo ho poznám....je všade okolo mňa...a keď tak už....lepší ako katolíci sú už skôr evanielici.....

neviem..ale ja ako sa s ním nechcem nikdy nasilu háda´t...veď ja len čítam a krútim si hlavou sama pre seba..jeho vec že on sa do mňa hneď púšťa...
15 
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:11
inak pre ˇvašu informáciu...ja som toto začínala písa´t s tým,že len napíšem o myšlienke Prečo je to tak ako to je...lenže keďže sme mali pokazený net tak som písala a písala ako divá...
16 
 fotka
gaaragirl  18. 4. 2009 10:54
@wera55555



to je síce pravda ale nechcem provokovať ostatných ľudí, ktorý si na nich do detailov potrpia nemám náladu na zbytočné hádky



a čo sa týka tej druhej veci: podľa mňa súhlasia viacerí len to nenapíšu...sú veriaci a neveriaci a sú ľudia, ktorí sa prikláňajú k skupinovému názoru
17 
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 11:02
@gaaragirl no a čo, nech sa hádajú koľko chcú aj tak ti nič nemôže..a keď tak čím myslíš, že by si porušovala pravidlá? čo by si chcela niekoho uraziť či napadnúť?



tak to áno..lenže škoda že ten skupinový názor je veriť....
18 
 fotka
estrella  21. 4. 2009 19:33
no, tak keď som si to prečítala, pripomínalo mi to mňa,keď som písala blog o dvojičkách.. dávala som tam fakty, ktoré som zistila, alebo k nim logicky dospela.. ale musím uznať, v niektorých veciach máš pravdu,alebo sa aspoň nad tým, dobré zamýšľaš, ja chodím do kostola, a verím v Boha, mám nato dosť vecí,alebo ako to nazvať, aby som verila.. ale niektoré veci mi tiež neidú do hlavy, ale už sa nad nimi ani veľmi nezamýšľam,lebo pravdu aj tak neodhalím.. verím, že Boh je,ale cirkev isté veci zatajuje a upravuje si pre vlastné dobro.. kto vie..
19 
 fotka
vreskot000  12. 9. 2009 12:50
vies co si písala.. preco musi chodit do kostola, ked Boh je všade. tak potom nikdy nenavstiv svojich rodicov, rodinu, a bude pokoj. však ty o nich vies.. co sa im mas co ukazovat.

ak niekomu neprejavis aj nieco nezistne... vies co. ak si neveriaca je mi to jedno.. ale zapamataj si, aby ak budesv sračke, nech to Boh povie... mne si ukradnuta, chod si za svojim strýkom ,ten je rozumnejší.. a tvoj strýko tu už možno nebude... dobre zvažuj slová. zapamataj si... Boh je nenáhlivý ale pamatlivý. nemusíš v neho verit, ale ani sa ptoom nespytuj prečo robí to a hento.. ked o niekom nechcem ani pocut, predsa sa nim nebudem zaoberat. mne na ateistoch vadi jedna vec. haldaju, ako sa vecui riesit nedaju. krestan naopak. kto ma pravdu? my



prajem ti jak jana kirschenr... pokoj v tvojej duši
Napíš svoj komentár