Túžim ísť do cirkusu, do SND na operu, na koncert Natashe Bedingfield a Coldplay, na otvorenie tohtoročného Seneckého leta, okúpať sa do Bešeňovej, ísť znovu do kúpeľov, na Bojnický zámok, do Schonbrunnu, skočiť s padákom. A kopu iných túžbičiek podobného charakteru, na ktoré proste zoberiem/našetrím peniaze a idem tam a hotovo, jednoducho splniteľné, proste neostanú len túžbami, splním ich celkom ľahko.

Plus moja momentálne najsilnejšia túžba a to mať po skúškach z nemčiny ktoré verím že urobím úspešne, pripravujem sa na nich, učím sa a verím že ich urobím.

Ale potom sú tu aj ďalšie veci, ktoré sa nedajú tak jednoducho, a to...

...ísť do Nórska.
Keď už budem mať pokoj od nemčiny keď bude na konci tohto mesiaca po mojich skúškach, tak okamžite dám dokopy motivačné listy spolu so životopismi, fotkou, odporúčacím listom z Grécka, a mojím certifikátom a budem rozposielať toto do jednotlivých podnikov a pevne verím že v takom veľkom meste ako je Stavanger sa už nájde pre mňa miesto

...cestovať, spoznávať nové miesta.
A preto sa venujem angličtine a iným činnostiam ktoré mi v toto pomôžu. A už si to vrámci možností plním aj sama, a síce nemôžem chodiť na dovolenky, ale aspoň to robím tak že idem do zahraničia pracovať. Už som začala minulý rok Gréckom, tento rok pokračujem Nórskom. Aby som si aj vytvorila podmienky pre ďalšie skúsenosti s prácou v zahraničí aj po škole, a niekedy aj ja budem cestovať tak že pôjdem len dovolenku/poznávací výlet. A už si robím aj zoznam miesť ktoré chcem navštíviť/spoznať/vidieť.

...otvoriť si kaviareň a tam si robiť za barom kávy a miešané drinky.
Preto si chcem otvoriť kaviareň, lebo moju záľubu v baristike si chcem uskutočniť. Preto vo svojom, aby mi už v živote žiadna slečinka, ktorá si svoje miesto zaobstarala tým čo má medzi nohami, lebo hlavou by to nedokázala, nepovedala že sa „vzhľadovo nehodím do kaviarne“ a to ako takej, nie len do tej „jej“.
Študujem pre uskutočnenie tohto sna školu, ktorá mi dáva vedomosti aby som to dosiahla a akonáhle zarobím potrebný vstupný kapitál už to bude fičať.


Túžieb je viac, ale všetko ide postupom času, toto boli tie „naj“ pre ktoré robím momentálne najviac čo môžem a plánujem to dovtedy sústavne robiť pokým nebudú úspešne splnené/spĺňané.

Ale je tu ešte jedna túžba a to aby ma moji rodičia brali takú aká som.


A tu je to, čo obyčajným túžením, vierou v to a sústavnou činnosťou pre splnenie nedokážem. Teda s mamou je to okej. Ale otec nie.

Ten ma berie ako 14 ročné dievčatko ktoré bývalo doma a poslúchalo ho na slovo.Samozrejme že taká nie som, teda sa nesprávam podľa neho a už je zle a on sa správa ku mne odporne.
Od kedy som na strednej škole, teda aj na intráku, som sa samozrejme zmenila . A to on nechce prijať, vidieť to. Absolútne ma nepozná aj keď zakaždým mi povie „dobre ťa poznám“. Ale nepozná mňa, 18 ročnú Veroniku, ale niekoho kým som bola.

Absolútne sú mu ukradnuté moje túžby, Nevie o čo sa zaujímam, čo mám rada, v čo verím, o čo sa usilujem. A keď sa dozvedel, že si chcem dať tetovanie ani mi nedal priestor, ani chvíľočku, aby som mu vysvetlila o čo ide, čo to pre mňa znamená. Odsúdil ma okamžite a ako už mnohokrát povedal „skončila si u mňa, nerozprávam sa s tebou“

Ďakujem niečomu tam hore aspoň za to, že nie som lesba, lebo to by ma už asi vyhodil z domu.

To by už bolo absolútne mimo jeho predstáv.

Snažím sa aby bol so mnou spokojný, keď už mi dovolil ísť na školu, ktorá je ročne o 200 až 400 euro drahšia ako iné školy. Som vo výberovej triede, moje známky na vysvedčení sú prevažne jednotky, dvojky. Vedomosti zo školy plánujem aj využiť, nie je to len to že aby som mala nejakú školu, nevyjde nič navnivoč. Zatiaľ viac neviem čo by som mohla robiť aby bol so mnou spokojný. Lebo on nielenže ma neberie takú aká som ale sa správa ako keby som ho sklamala.

Ale ja som pri tom len sama sebou. A to nechce prijať, že nie som podľa jeho predstáv, že som sa zmenila, že ho už nerobím dopodrobna to čo vyžaduje, a slepo na všetko neprikyvujem ale mám vlastný názor a že robím to čo chcem. A to pri tom on ma učil od malička samostatnosti. Až ma do toho nútil.


Neviem. Snažím sa ako môžem, ale proste na niektoré túžby som prikrátka.

 Blog
Komentuj
 fotka
kokinka  10. 3. 2013 23:29
nenechaj sa odradiť od svojich snov. on to musí prijať, že už si iná.. a máš svoj život
 fotka
candy36  11. 3. 2013 20:31
držím ti palce
Napíš svoj komentár