Keď čítam rozličné zamyslenia a komentáre od čitateľov, mám pocit, že mnohí chcú napriek poznanej pravde blúdiť čím viac tým ďalej, a nedajú si povedať. Človek dokáže stále konať, a opakovať jedny a tie isté chyby, a prakticky nikdy sa z nič nepoučiť. V mojom nasledujúcom príspevku by som presne na toto chcel upozorniť, a teda pridávam môj príspevok.

O čo teda ide. Pani zlatá. Zase niekto, a konkrétne teraz vy, žiaľ, osočujete cirkev a nemáte ani v päte a šajnu o čom toto celé je. To je veľmi typické práve pre vás falošných a pokryteckých ateistov, ktorí v živote nič nedokázali a ani nedokážu, okrem samozrejme toho hmotárskeho, okrem toho materialistického. Áno, možno ste si vybudovali dom, možno ste sa materiálne zabezpečili, čo je pudová záležitosť, lebo niekde sa treba usadiť, a Boh Vám toto požehnal. 

Ale nevybudovali ste si s niečím duchovným čo presahuje vaše myslenie vzťah. Preto nevzývate Boha vo svojich modlitbách, lebo si myslíte že Boh je všade. 

Bezpochyby Boh je všade, ale Boh vidí aj to zlé čo konáte. Ak vy tvrdíte, že je to "prehnitá faloš" podľa vašich slov a divadlo, a ovce to žerú. Ja taký pocit nemám. 

Pre mňa prišiel námestník Kristov do vlasti, kde aj ja žijem, a tvorím všetko súčasné so všetkým a všetkými, čo ma obklopuje. Ak máte ako ateista, alebo Vám podobne zmýšľajúci ostatní v niečom akýsi nevyriešený mentálny komplex z niečoho, alebo niekoho, alebo zo seba samej, je to váš problém, ktorý si v prvom rade musíte vyriešiť so sebou samým, a všetci ktorí takto rozmýšľajú, rozmýšľajú podobne. 

Práveže ateisti vo svojej podstate sa podobajú tým ovciam. Ovca ako taká je sice milé zviera, ale hlúpučké, pretože by sa vrhlo aj do rokliny, kde ju čaká nešťastie, ale koná len preto tak, lebo to robia všetci ostatní. A presne toto je obraz (podotýkam pravdivý) ateistického zmýšľania. 

Môžete samozrejme a máte určite nejaké podobné črty, ktoré sú spomenuté v biblii, ako základ morálnosti, čestnosti, pravdivosti, spravodlivosti, láske, isto aj vy preukazujete lásku všakovakým spôsobom, ale vedzte, že ak tak síce konáte, ale vzápätí Vás zaplavuje hnev na všetko, čo súvisí s Bohom, a iným kresťanom možno aj bez akejkoľvek príčiny, ste predovšetkým falošná osoba. 

Ale to je problém mnohých s tým si nelámte hlavu. Menej kritiky, menej posudzovania, ale viac vnútorného duchovného pokoja vám prajem. Nelámte si hlavu nad vecami, ktoré zmeniť nemôžete, porozmýšľajte nad tým, čo zmeniť vo svojom živote môžete, a ešte máte čas, poprípade vyšší, alebo najvyšší level vnútorného duchovného uvažovania tkvie v tom, že budem uvažovať nad tým, a konať aj to, že čo by som v živote (svojom) nechcel zmeniť. 

Ak vo Vás jestvuje forma dobra, rozvíjajte ju. Neosoží vám ani telesne, ani duchovne, ani mentálne, ani telesne, aby ste sa zamýšľali nad niečím, čo možno neviete ovplyvniť, ale osoží vám dennodenne spraviť zo seba lepšiu, charakternejšiu osobu, ktorá sa približuje k Bohu a bude niečím takým, že si okolie z Vás na základe pôsobenia božej milosti bude z vás brať príklad a konať podobne dobro. 

Toto je zmysel celého kresťanského presvedčenia, ktoré je veľmi jednoduché, ako to naznačil aj známy kňaz Kuffa, sú to tie tri "D" ktoré symbolizujú slová dať druhému dobro. 

A to dobro ako pojem je zahrnuté všetko, kde nemá priestor zla, lebo ako píšem, dobro je opak zla. 

Skúste mať v úcte posvätné, a uvidíte, ako sa postupne začnete meniť,formovať a pretvárať mocou Ducha Svätého na lepšie. Pokiaľ budete vo všetkom hľadať len to zlo, to zlo sa nakoniec obráti proti vám, a bude Vašou súčasťou. 

Aj elektrika dokáže človeka zabiť, ale súčasne mu poskytnúť energiu v jeho príbytku. Aj voda vás osvieži a ochráni pred smädom, ale tak isto vo vlnách vodstva sa človek dokáže utopiť. Práve vašou prioritou je rozpoznať základné rozdiely, čo konkrétne najprv nás rozdeľuje, aby ste obdarená milosťou Ducha Svätého rozpoznali, že všetci sme hriešni, ale všetci máme možnosť nanovo žiť podľa evanejlia. Skúste to!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár