Pridávam teda ďalší blog na tento štedrý deň ako komentár k jednému článku. O čo teda ide, zmienim sa v riadkoch nižšie. Zvieratá nie sú predmetom spásy a Pán Ježiš taktiež jedol ryby ktoré fyzicky on alebo ostatní musel niekto zabiť. tieto protestantské drísty o bezmäsitej strave sú úplne odveci.

V takej Indii a ostatných krajinách je obrovská chudoba, a tamojší obyvatelia sú schopné rituálne spáliť prasce, kravy, lebo sú samozrejme nečisté.

potom čo chceš prosím ťa od života.

budhizmus im zakazuje jesť životu potrebné jedlo, ale prikazuje im kúpať sa v samozvaných posvätných vodách, do ktorých ľudia sú schopní sa vymočiť, vyšpiniť, sú samozrejme rozlične aj prírodne znečistené samo o sebe, a nakazia sa kadejakými chorobami na ktoré prakticky zomrú, lebo nemajú imunitu.

Ja na kresťanstve nevidím nič zle. Absolútne. V niečom to možno ideologicky tiež preháňame, ale tá idea cirkvi je veľmi dobrá.

Aj dnes na štedrý deň, kedy si pripomíname Narodenie Božieho Syna v predvečer sviatku, sa konajú mnohé charitatívne projekty a podujatia.

Rozličné cirkvi, nielen katolícka, alebo evanjelická, ale aj ostatné protestantské cirkvi a kresťanské spoločenstvá a zhromaždenia taktiež oslavujú narodenie Božieho Syna.

Nechce sa mi veriť, že kresťanstvo so svojimi všetkými denomináciami sa napríklad fatálne mýli pri čítaní biblie.

Žiaľ, jestvujú krajiny, kde kresťanov vedome prenasledujú, týrajú a zabíjajú. Napríklad v krajinách. Teraz ti niečo zacitujem.

V minulom roku žilo 360 miliónov kresťanov na miestach, kde zažili vysoký stupeň prenasledovania a diskriminácie. Z tohto počtu bolo 6 175 veriacich zadržaných bez súdneho procesu, zatknutých, odsúdených alebo uväznených, 3 829 bolo unesených a 5 898 bolo zabitých pre svoju vieru.

Príklad. Akýkoľvek Severokórejčan prichytený pri nasledovaní Ježiša je v bezprostrednom ohrození uväznenia, brutálneho mučenia a smrti.“ To sú nespochybniteľné fakty.

Napriek tomu, že takmer polovica populácie sa identifikuje ako kresťania, veriaci v Eritrei neprestávajú trpieť pod extrémnym prenasledovaním, čím sa Eritrea stáva jedným z najnebezpečnejších miest na svete pre nasledovníkov Ježiša. Kresťania, ktorí nie sú súčasťou uznaných denominácií, riskujú kruté prenasledovanie. Zhromaždenia sú prepádané a veriaci zatýkaní. Podmienky, ktorým kresťania vo väzení čelia, môžu byť neľudské.

Už teda viac nebudem doslovne citovať niektoré cenné poznatky. Mimochodom, mám veľmi rád encyklopedické vedomosti, ktoré sú ti principiálne k ničomu, lebo sú nepraktické, ale dávajú mi do kresťanstva tento zmysel, aby som vedel prakticky niečo zhodnotiť, na základe uvedených faktov, a nie nejakých táranín, ktoré môžu alebo nemusia byť pravdivé (alebo nepravdivé)

Keď niečo proste chcem prebádať, podrobiť proste výskumu, potrebujem predovšetkým presné alebo čo najpresnejšie informácie s ktorými teda pracuješ.

Všimni si koľko kresťanov je prenasledovaných pre vieru. Extrémne veľa.

Za to, že nežijeme v tejto zemepisnej šírke, kde títo ľudia denne reálne zomierajú len preto, lebo veria, môžeme ďakovať zhode okolností, že v civilizovanej Európe takéto zverstvá sa ešte nedejú.

Ja ti samozrejme nechcem vedome citovať niektoré fakty, aby som ťa argumentačne prebil, alebo ti dokázal to, čo považujem ja za fakt, alebo aby som v niečom vyhral, alebo neviem čo, ale to, aby si si uvedomil, alebo aj ostatní, že sú a jestvujú mnoho ľudí, ktorých viera v Boha udržuje pri živote, aj keď ho majú mimoriadne ťažký v jej najrozličnejšej podobe.

Každý z nás zápasí denne o prežitie, aj ja, aj ty, aj každý bohatý, ktorý nevie dňa ani hodiny, ale čo viem na kresťanstve je to, že ja ako kresťan, keď mi ty povieš, že potrebuješ odo mňa nejakú pomoc, a ja po mojich fyzických, psychických, duševných, emocionálnych možnostiach ti viem poskytnúť chlieb tebe, deťom, alebo rodičom, tak to spravím, a nevykašlem sa na teba.

Čo ide z týchto krajín, kde vyznávajú extrémne myšlienkové ideologické prúdy. Nič. len strach, strach a strach. A poväčšine sú to biedne, chudobné krajiny s úmrtnosťou na také choroby, ktoré v civilizovanej európe sa dajú hravo liečiť, čo nie je nijaký problém.

Príklad ešte ďalšej krajiny? Putin svojho času bozkával patriarchu na každej návšteve, ale neváha sa robiť to, čo koná teraz. To je čo za viera prosím ťa?

Toto ti nevadí? to čo sa deje? ja ťa nechápem už naozaj.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár