Zapojil som sa, ako inak do jednej interntetovej debaty, nie tu, aby som napísal vlastný pohľad.

Len v krátkosti poviem asi toľko, že jedná sa o to, že jedna žena napísala svojmu dieťatu takýto list v tomto znení. "O tri roky ťa vyhodím z domu..." priznám sa, dosť ma to zarazilo, ale nedalo mi, a ako som spomínal, okamžite som to skomentoval, a môj komentár pridávam ako blog. 

O čo teda ide vysvetlím nižšie. 

A keď sa bude treba o vás starať povedia vám, že vás dajú do dákeho ústavu, lebo tí vedia kvalitnejšie sa o vás predsa postarať. Životnú múdrosť predsa neoklameme a tá znie takto. Každá minca má dve strany. 

Viete. Súdite to len preto, lebo vo vašom a x prípadoch ste mali po svadbe zabezpečený byt od štátu, každý robil v dákej zťs, dákych závodoch, družstvách, a neviem čo, nemuseli ste sa strachovať, či si kúpite panelák v blave za sto litrov (rozumej teda stotisíc eur) alebo viac alebo menej, a či budete v robote z vôle zamestnávateľa dlhšie ako jeden rok, pokiaľ zas nebude dáka kríza. 

Príde kríza, bude zle. Potom viete.Kkarma je zdarma. 

Takýto prístup k deťom a podobne nerieši nič. Vypudenie mláďať z hniezda riešia len v živočíšnej ríši, ktorí nemajú rozum. Zodpovednosť samých za seba nespočíva že niekto sa zbalí v 18 tich a odíde v šíry svet. 

Pri posudzovaní prípadov to robte indviduálne. Dajte decku 20 litrov do vrecka a osamostatní sa bez problémov ešte v ten deň. Ale pokiaľ vy ste dostali nejaku mladomanželskú pôžičku, a kúpili ste s byt za cca 30 tisic korún, nie eur, čo teraz hocijaký má cenu 30 tisic eur, potom buďte múdra. 

Celkovo si myslím, že hoci môžete mať odpracovaných dosť rokov čo nepopieram, reálne ani vy si nemôžete v hotovosti dovoliť kúpiť nehnuteľnosť astronomických finančných rozmerov. A pri všetkej vašej horlivosti, ako by ste najradšej decko vyhodili z domu nezabudnite, že možno aj Váš rodný dom, dom vašich rodičov možno vaši rodičia postavili .... isto sa namáhali, kto sa nenamáha, to je im určite s úctou priznané, ale postavili ho taktiež za pár korún, lebo všetko bolo lacné. 

Tak potom keď ho raz budete dediť, a budete predávať, nepýtajte zaň rádovo možno dvestotisíc eur. 

Prečo sa chcete obohatiť?... z rúk svojich rodičov? zacítili ste možnosť ľahkého prísunu peňazí bez roboty len preto, lebo niečo zdedíde. Ej Ej!! 

Karma je zdarma pamätajte si. A ani deti nebudú zabúdať keď starí budete vy. Lebo v dnešnej dobe sa veľmi ťažko zarábajú peniažky, ale niekedy treba byť trpezlivý, a kto nebude s mladým trpezlivý aspon začas, vaše decko nebude mať s vami zľutovanie na starobu! pamätajte si dobre. 

môj vlastný pohľad na túto pomerne zložitú aktuálnu tematiku je asi taký, že nikdy nesúďte, aby ste neboli súdený, pretože karma ako taká dobehne raz každého, kto rozmýšľa podobne. Presne ako v prísloví, kde zabudol vôl, že ťeľaťom bol. Osamostatnenie v dnešnej dobe vnímam ako mimoriadne emocionálny, psychický zásah do vedomia človeka, nakoľko nie každý je napríklad vysporiadaný s myšlienkou, že mám zaručene kde bývať, mám toho životného partnera, partnerku, s ktorou sa naozaj dá počítať do budúcna, a budeme teda niečo spolu riešiť, a nie fotiť si tváre z dovolenky a všetkým dávať na známosť kto kde ide a podobne. O tomto to nie je.

Záverom poviem ešte tieto myšlienky do blogu. Určite nik nechce byť nikomu zavesený na krku, ale opakujem tak 35 40 rokov dozadu sa dal postaviť dom vyslovene za pár korun. Ani vy by ste na to nikdy nemali! Pamätajte na to ešte pred tým, než budete niekoho za niečo súdiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
zajko1211  7. 7. 2021 13:40
tento ober bordel je zavinený zmenou režimu, ak cigáň, ale aj biely nerobil, prišla VB a už sedel v base a makal, mi povedal dedo, keď sme debatovali o socializme...teraz si štát doslova vychováva nezamestnaných, dáva im podporu a nemá záujem, aby robili...
 fotka
vreskot000  7. 7. 2021 13:47
@zajko1211 presne...
Napíš svoj komentár