Pridávam ešte druhý článok, ktorý je ako pokračovanie v diskusii, do ktorej som sa včera zapojil. 

Na základe čoho? No. Určite máte pravdu ako starši človek ako ja.

To vám neberiem, ale vám staršej generácie chýba hlavne kritické myslenie. 

Za vášho socializmu ste stáli v radoch na banány, dnes v najtuhších mrazoch v januári si ich kúpim koľko chcem a kde chcem. Nehovoriac o tom, že v mojej bývalej práci ich v krabici dobre že ešte neodbalené vyhadzovali do kontajnera, čo som považoval za bohapusté míňanie a plytvanie potravinami.

Mnohí mladí práveže slušne zarábajú, ale ceny nehnuteľností sú privysoké, aby boli schopní si ich kúpiť. 

O tom som sa zmienil v mojom neskoršom príspevku. Mať na krku ako ste to povedali 30 ročné deti. Isto viete, že mnoho starších domov je stavané na viacgeneračné využitie. V mojom okolí poznám x ľudí vo vašom veku, ktorí s mužom alebo muž so ženou bývajú spolu s matkou, svokrou, alebo otcom svokrom. To považujete tiež že rodičia nevypudili svoje deti? 

Čo na tom, že sa dcéra vydala ako 20 ročná keď už 35 rokov býva v rodičovskom dvojposchodovom dome. Aj tak to po rodičoch zdedí decko so svojimi súrodencami. Ja práveže vo veku poznám x ľudí, ktorí žijú so svojimi starými už rodičmi x rokov od svadby. 

Nik nehovorí, že métou mladých je bývať s rodičmi, ale pozrite... keby na slovensku sme mali možnosť kúpiť si byt v primeranej cene na splátky, nepoviem nič. Máme aj x nevyužitých priestorov z bývalých domovov mládeže a internátov, ktoré sú aj rádovo prerobené na nájomné byty. Problém je, že tie byty stoja asi tak 20 x drahšie, ako by mali, lebo sú zrekonštruované, každá rekonštrukcia niečo stojí. 

Bežný človek pracujúci v práci nie je schopný kúpiť si v súčasnosti do osobného vlastníctva byt alebo dom. Musel by byť podnikateľ, ktorému to slušne šlape. S minimálnou mzdou nemáte šancu. Práve preto všetci pracujú v bratislave, trnave, a neviem kde, lebo sú tam vyššie platy, ale kúpiť si tam byt alebo stavať dom je zabijak v dnešnej dobe. Skúste to. Skúste vyložiť sto litrov na stôl za pozemok pre malý dom. 

Na to nemáte určite (ani ja) viete čo je najväčšia chyba? Že ten váš retardovaný komunizmus, socializmus, ktorý každý ospevuje, a nič ste nikdy nemali, vlastnými silami ste si aj tak nič nevydobyli, lebo paneláky staval štát, lebo ste si mohli vyberať či chcete dvoj a troj izbový byt, a keď sa vám nepáčilo vybrali ste si iný. 

Alebo ešte postreh, kedy mnohí si stavali domy tak, že si z dákej fabriky zadarmo doviezli na nákladných autách tehly, cement ako stavebný materiál za facku. Takto sa pred vyše 50 rokmi stavali domy v terajších sídliskách. 

Záverom posledné moje myšlienky. Dom ste si postavili za 50 tisíc korún, a dnes ho obratom ruky predáte za sto tisic eur. Práve preto je Vaše myslenie farizejské, lebo to, čo ste dostali prakticky zadarmo, alebo za veľmi nízky peniaz, že ste ho mohli bez akýchkoľvek finančných strát, alebo prípadne inej platobnej neschopnosti splácať 20 rokov, a v dnešnej dobe takáto možnosť neexistuje. Lebo ten, kto zastáva myslenie pred 89 rokom, by pri predaji zodral z kože kupujúceho o posledné centy. Kľudne pošlite námietky či to tak nie je. Keď maličká garzonka v centre mesta v zastavanom sídlisku stojí viac ako rodinny dom na dedine. kde je potom problém? no povedzte? 

 Blog
Komentuj
 fotka
tryptaminedream  8. 7. 2021 15:58
teba by som chcel vidiet ako vyzeras nazivo
 fotka
vreskot000  8. 7. 2021 16:34
@tryptaminedream aj ja teba
Napíš svoj komentár