Vymazal sa mi akurát môj bohabojný nový blog, a preto sa posnažím teraz napísať niečo k tomu. Ešteže som bol len na samom začiatku, tak ma to veľmi netrápi.

Dneska sa povenujem jednej téme, na ktorú je samozrejme každý takpovediac naslovo vzatý odborník a tým sú peniaze.

už na rôznych stránkach internetových sa môžeme dozvedieť, ako si jednoducho a lacno zarobiť veľké peniaze. Sú to častokrát bludy, ktoré u jednotlivcov, ktorí častokrát tomu podvodnému systému nerozumejú vonkoncom, a potom sa samozrejme dostanú do rôznych problémov.

Pamätám sa, ako napríklad aj na televízii už dávno, choromyseľní ľudia ponúkali veštenie, pričom sa tam jednalo samozrejme o podvod a oklamanie. Jednak už len z princípu, že je tam napísané "zadarmo" ale hlavná vec, že to bolo veľmi drahé. Samozrejme, hriešna komercia nenechá na seba príliš dlho čakať.

Mnohí ľudia sú veľkí špekulanti, a boja sa prísť k peniazom poctivou prácou. Toto je veta, ktorú ako varovný prst dvíhajú všetci tí, ktorým je veľmi ľahko prísť k peniazom a neuvedomujú si, že pre druhých cesta k lepšiemu trošku životu je veľmi ťažká a namáhavá, najmä neprimeraným spôsobom.

Pre niekoho zarobiť xy peňazí predstavuje možno deň práce, nejaký napríklad kšeft, ktorý samozrejme môže byť vykrytý celkom spravodlivo, a nemusí sa jednať o nejaké fiktívne metódy, ale pre niekoho to predstavuje napríklad celomesačnú drinu.

Iste, najmä v náboženských periodikách čítame, ako sa vyzýva k tomu, aby bohaté krajiny podporovali chodobné, a takto aby vznikol nejaký spoločenský, kultúrny, duchovný konsenzus názorov o akési spoločné dobro, ktoré má viesť k trvalej priateľskej spolupráci atď.

Táto okrídlená veta je tak nereálna, ako keď v afrike napadne sneh a bude mznúť v lete na sahare.

Každý sa chce predovšetkým zabezpečiť, a nehľadí absolútne na potreby toho druhého. Takto to nefunguje nikde, ani v charite, ani v cirkvi, ani v nejakej možno aj dobre, až nadštandartne prosperujúcej firme, ani jednotlivci.

Sú mnohé organizácie, ktoré ti napríklad ponúkajú také produkty, respektíve tovary, pretože tam sa jedná o predmet kúpy a predaja, ktoré ti v niečom zlepšia život, a budeš ho mať kvalitnejší.

Svet by bolo omoho zdravší, keby sme nekupovali kadejaké chemické napodobneniny, ktoré ani nik nepotrebuje, a vytvára sa tým len nekalý zisk tých, ktorí na tom potrebujú zarobiť.

Zabúdame na prírodu, ktorá je veľmi dôležitá zložka nášho života. Bez stromov by sme nemali vzduch a pod...

Na druhej strane vzniká opačný problém, že ak niekto príde na trh s nejakým 100 percentnými bylinnými metódami, obyčajne je to veľmi drahé, a len pár ľudí si to vie dovoliť.

Je dokázané, že napríklad na liečbu mnohých kritických chorôb lieky sú.

Avšak aby na tom zarobil medicínsky obchod, bude ti predpisovať xy liekov úplne zbytočných, ktoré aj tak nikdy ti nepomôžu, a ak len budú pôsobiť ako nejaké veľmi slabé analgetiká, ktoré ti len čiastočne, alebo žiaľ vôbec nemusia odstrániť nejaký neduh, ktorý ťa trápi.

Je toto riešenie? A preto je to hriešne zmýšľanie, pretože často ľudia, ktorí ti ponúkajú kvalitný život, berú na seba zodpovednosť za svoje činy a slová.

Sympatickejší sú mi tí, ktorí rovno povedia, že na tom chcú zarobiť, ale zároveň je tu možnosť, že moje xy výrobky ti môžu byť skutočne na osoh.

Toľko som asi chcel povedať.

 Je to možné?
Komentuj
Napíš svoj komentár