Mojim blogom nechcem definovať nijaký kresťanský omyl ako taký, pretože VŠETKO JE PRAVDA, ale reagujem na mahmutov blog, v ktorom sa samozrejme fatálne opätovne mýli, ale pridal som k tomu aj niekoľko viacmenej historických faktov, ktoré tu podstatu ako takú potvrdzujú, a píšem to tu ako blog, takže pekne po poriadku. 

Christine Hewitt (Jamajská žurnalistka a zabávačka)

Povedala, že Biblia (Slovo Božie) bola najhoršou knihou aká kedy bola napísaná.

V júni 2006 bola nájdená zhorená na nepoznanie vo vlastnom automobile.

Ešte oveľa viac dôležitých ľudí zabudlo že nie je iné meno ktorému by bola daná taká autorita ako menu Ježiš. Veľa ľudí zomrelo, ale len Ježiš vstal a stále žije.

samozrejme že máš pravdu, ale mimo katolíckej cirkvi veria bludom, ale podme v krátkosti si to zhrnuť.

Spása nespočíva v Kristovej smrti a zmŕtvychvstaní! Spočíva jedine v Kristovom Slove, v ktorom nám bolo jasne ukázané, ako máme myslieť, cítiť, hovoriť a konať. to píše mahmut. NIE! MYLIŠ SA!!!

samozrejme že sa mýli, ale v princípe sa jedná o dogmatický omyl.

dogmatika mi jasne definuje na podklade písma, že bez vykupiteľskej smrti Pána nie je možné dosiahnuť spásu.

hrešíš každý deň. Aj kňazi hrešia, aj biskupi, aj rehoľníci, mnohí z nich sa topia v hovnách vlastnej nečistoty, kde sa pernamentne prehrešujú proti 6. božiemu príkazu, proti krádežiam, ktoré neberú ako krádež. uvediem príklad. si si istý, že knaz nepozerá porno? myslim že na 90 percent áno. druhá vec. si si istý, že pán farár v nejakom veľkom meste si nikdy nepotiahol niečo zo zvončeka? nejakých 10 eur natankovať. ved to je len 10 eur. koho su tie peniažky? a sme doma.

treba žiť v súlade s učením to mi je ako bývalému bohoslovcovi čo chcel byť knaz plne jasné.

ale pokiaľ nebudeš mať čistú myseľ, neoslobodíš a teda chceš sa vymaniť spod jarma svojho hriechu, kde proste vedome a dobrovoľne ten hriech odmietneš, šťastný nebudeš nikdy.

si vezmi.

Pán ježiš v okamihu smrti sa isto modlil za piláta, kajfáša, herodesa, (herodes starší bol už mrtvy, herodes jeho syn bol v období ježišovej smrti a zmrtvychsvtania po nom predsa) modlil sa za všetkých tak ako povedall..... "otče odpusť im lebo nevedia čo činia..."

vezmi si jednu udalosť.

jeden knaz mi povedal, že aj to, že bol holokausť, a fašisti prenasledovali najma židov ( boli odsudeni aj katolícki duchovni, mnísi, mnišky, protestanti, všetci proste čo veria v Boha) že jestvuje morálny problém, ktorý spočíva v tom, že masové prenasledovanie židov za II.sv. vojny sa dialo ako splnená výzva z písma sv.... totiž židia na súde s Ježišom kričali.... ukrižuj ho ukrižuj ho... a dôležitá veta....

..."jeho krv na nás a na naše deti...."

koli tejto vete Boh dopustil holokaust a vraždenie židov. inak židia sú extermne pomstychtivý a dutý národ. ja ich označujem za finančných podvodníkov, ktorí s pravou vierou v Boha nemajú nič dočinenia, lebo by dávno sa správali tak, že sme jedno stádo a jeden pastier, ako si to želal Kristus.

žid ti povie, že Kristus je mŕtvy. takého by som nakopal do riti, a nie to, že sa mu budem pchať kdesi, ako to robia katolicki predstavení vo vztahu k židom.

a teraz ti píšem, čo som vydedukoval z mahmutovho blogu.

Že vražda Krista ktorého zabili židia, bola obyčajná vražda, ktorá v našom ponímaní samozrejme priniesla spásu, to je jasne, lebo pamiatku panovej večere (zelený štvrtok ) vykupiteľská smrť Pána (velky piatok) spočinutie v hrobe (biela sobota) zmrtvychvstanie a prelomenie všetkého zlého (veľkonočná nedeľa) sú neochvejnými bodmi v principiálnom ponatí kresťanstva ako takého.

Daj si takú špekulatívnu otázku. 

Pilát, ktorý súdil Ježiša Krista, bol prchký pohan, ktorý potajme obetoval rímskym bohom a navyše bol dosť poverčivý. Lenže židia ktorí žiadali smrť Ježiša nemohli sa definovať ani náhodou ako tí, ktorí sú vyvolení národ, pretože vyvolený národ musí mať súcit s niekým, kto nejde proti nim, kto koná zázraky, kto meni spoločnosť k lepšiemu tým, že im priniesol spásu. Teda koľkých uzdravil, a predsa sa židia neobrátili. 

Židia, na čele s ich náboženskými predstavenými sú dodnes v hlbokom omyle, že Kristus je mŕtvy v hrobe.


Tento omyl, ktorému veria ma uisťuje v to, že Pán Ježiš jasne že triumfálne vstal z mŕtvych, porazil smrť, obnovil život, otvoril nám brány neba, ale tým, teda židom, ktorí toho boli očividnými svedkami, videli, a predsa neuverili, tých naprieč dejinami šetriť nebude.

A to sa dejinne prejavovalo v období druhej svetovej vojne. naplnili sa slova biblie, ktoré spočívajú v tomto znení.

Je napísané v liste Galaťanom 6,7 : Nemýľte sa: Boh sa vysmievať nedá. Čo človek zaseje, to bude aj žať.

ešte ti posielam niekoľko vyjadrení.

John Lennon (anglický spevák)

Niekoľko rokov dozadu počas rozhovoru pre American Magazine povedal:

„Kresťanstvo zanikne, vytratí sa. Nemusím sa o tom hádať, som o tom úplne presvedčený.

Ježiš bol OK, ale jeho témy boli príliš jednoduché. Dnes sme my slávnejší než On.“ (1996) Lennon, po tom čo povedal že Beatles boli slávnejší než Ježiš Kristus bol strelený 6 krát.

Tancredo Neves (Prezident Brazílie)

Počas jeho predvolebnej kampane povedal, že ak dostane 500,000 hlasov tak ani Boh nebude môcť zabrániť aby bol prezidentom. Dostal hlasy, ale ochorel a deň predtým ako mal byť vymenovaný za prezidenta, zomrel.

Cazuza (bi-sexuálny brazílsky skladateľ, spevák a poet)

Počas jeho show v Rio de Janeiro fajčil cigaretu, vyfukoval obláčiky dymu do vzduchu a povedal: „Bože, to je pre teba.“

Zomrel vo veku 32 rokov keď mal AIDS a v ukrutných bolestiach.

Thomas Andrews – človek ktorý dal postaviť Titanic

Po jeho konštrukcii sa reportér opýtal aký bezpečný je.

S iróniou v hlase odpovedal:

„Ani Boh ho nemôže potopiť.“

…všetci vieme čo sa stalo s Titanicom… 1523 obetí tejto katastrofy.

Marilyn Monroe (americká herečka)

Bola navštívená najväčším americkým evanjelizátorom Billym Grahamom počas prezentácie jej show. Billy povedal že Duch Boží ho poslal aby jej kázal. Po vypočutí toho čo chcel kazateľ povedať, odpovedala: „Ja nepotrebujem vášho Ježiša.“

O týždeň neskôr bola nájdená mŕtva v jej apartmáne.

Bon Scott (spevák)

Bývalý vokalista AC/DC. V jednej piesni z roku 1979 spieval:

„Nezastavujte ma, idem cestou dolu, dolu na diaľnici do pekla.“

19. februára 1980 Ben Scott bol nájdený mŕtvy; zadusený vlastnými zvratkami.

Campinas (v roku 2005, Brazília)

Skupina priateľov, opití, išli vyzdvihnúť ďalšiu ich priateľku.

Matka odprevádzala túto dievčinu k autu a bola veľmi znepokojená opilstvom ostatných, tak povedala dcére držiac jej ruku: „Moja dcéra, choď s Bohom a nech Ťa ochráni.“

Ona odpovedala: „Iba ak by Boh cestoval v kufri, pretože tuná sme už plní.“

O hodinu neskôr, matka sa dozvedela že sa stala vážna havária a všetci zomreli.

Dokonca auto nedokázalo byť rozpoznané o aké auto išlo, ale kufor auta bol neporušený.

Polícia dala informáciu, že si nevedia vysvetliť ako mohol kufor zostať neporušený.

Na ich prekvapenie, vo vnútri kufra bola škatuľa s vajíčkami, ani jedno nebolo rozbité.

K tejto udalosti ti poviem toľko, že sa na ňu dobre pamätám, bol som v tom období tretiak/ štvrták (prelom školského roku) na strednej škole, a o tomto sa aj často hovorilo.

Christine Hewitt (Jamajská žurnalistka a zabávačka)

Povedala, že Biblia (Slovo Božie) bola najhoršou knihou aká kedy bola napísaná.

V júni 2006 bola nájdená zhorená na nepoznanie vo vlastnom automobile.

Ešte oveľa viac dôležitých ľudí zabudlo že nie je iné meno ktorému by bola daná taká autorita ako menu Ježiš. Veľa ľudí zomrelo, ale len Ježiš vstal a stále žije.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár