Dokonalosť. Čo je to? Bezchybnosť a unikátnosť nejakej veci alebo osoby? Čo na to treba,aby som bol dokonalým? A je to vôbec možné?

Mnoho ľudí si osebe myslí,že sú dokonalý. Buď tí,ktorí si rán doma pred zrkadlom hovoria,akí sú krásni,a ako dobre vyzerajú. Nemyslím si,že toto je druh dokonalosti. Iní majú obrovské domy,účty so sedem a viac cifernými číslami v eurách a neskutočnú moc,ktorá hýbe svetom. Je to dokonalosť? Nie. Ani krása,ani obrovský majetok Vám dokonalosť nezaručia.Z dokonalosťou sa človek nenarodí,musí ju získať tým,že sa bude zlepšovať vo všetkých smeroch,bude pomáhať ľuďom naokolo a mať v sebe aspoň trochu pokory. Ja si myslím,že takýmto úsilím a snahou sa človek môže priblížiť k dokonalosti. Dokonalosť môže dosiahnuť aj obyčajné dievča,ktoré nepatrí medzi tie,ktoré keď prechádzajú ulicou,tak mužom padajú sánky. Túto dokonalosť môže dosiahnuť v očiach svojho chlapca,ktorý ju má nadovšetko rád. Tiež ju dosiahne rodič v očiach dieťaťa a umelec v očiach jeho fanúšikov.

Nie som žiadny nadaný maliar,spevák dokonca ani športovec, aby som bol dokonalý pre ľudí,ktorím idem ako vzor. nie som ešte dospelý,aby som mal dieťa a mohol byť dokonalý v jeho očiach. Avšak môžem sa snažiť neustále zlepšovať, môžem pomáhať ľuďom naokolo,môžem sa stať / a dúfam že už som/ dokonalý v očiach milovaného dievčaťa,ktoré v mojich očiach už je dokonalé.

Nikto nie je dokonalý. Každý ma mnoho chýb,no už je na človeku,či ich vedome prehliada a stáva sa malým človekom,alebo tieto chyby na svojej ceste k dokonalosti eliminuje a stáva sa veľkým,aspoň s časti dokonalým článkom tohto sveta.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár