Potrebujem dať svoje bludy von tak, ako to chcem ja sám.
Ak ma pamäť neklame, čomu by som sa síce riadne čudoval, ale dajme tomu, tak tento príbeh vznikol pred štyrmi rokmi. Otázne by zostávalo, či šlo o jar alebo o jeseň. Čosi mi však našepkáva, že vymýšľanie takýchto somarín vo mne mohla podnietiť jedine jar.
V určitých intervaloch sa mi do žíl vracalo čoraz nástojčivejšie nutkanie a až na jar v roku 2012 (čo je už teraz, pretože živočích, ako som ja, cíti príchod jari, hoci je údajne ešte vždy zima) sa toto nutkanie zmenilo na neodolateľné. Príroda sa vo mne ozýva a je jedným z hlavných dôvodov, pre ktoré som svoje hriešne myšlienky začal konečne meniť na slová. A druhým, o nič menej podstatným dôvodom, sú moje hriešne skutky, ktoré sa dajú pri kvapke obrazotvornosti zmeniť na tie isté slová...

Odmietam všetko, čo by ma mohlo nejakým spôsobom obmedzovať, navigovať, alebo ináč oblbovať. A tiež sa mi nechce cítiť takú mieru zodpovednosti, ktorú pociťujem vtedy, ak za psaníčka dostanem zaplatené. Chcem si užiť fragmenty autorskej anonymity, čo mi Birdz ponúka, a hlavne – budem rád, ak moje lacné a tematicky naoko otrepané Pokusné krysy chytia čítať aspoň niekoho.
Pretože som si mnohých z vás obľúbil.

A tu je anotácia:

Juri bol od malička neschopákom na príťaž. Pre rodičov ufrflané nešikovné decko, pre spolužiakov len bifľoš a citlivka. Zúfalý chlapec si prešiel bizarným pokusom o samovraždu, vďaka ktorému si uvedomil, že snahu by mal sústrediť inam: Vymyslel si svoj vlastný prototyp dokonalého muža a začal sa meniť. Sklamaný však zistil, že jeho rodičia vnímajú dokonalosť celkom ináč. Keď im s nadšením oznámil, že ho priali na vysokú školu, otec ho označil za matkin omyl. Z domu odišiel bez rozlúčenia a dúfajúc, že sa popri štúdiu uživí, odpovedal na inzerát. Za Jurim sa o niekoľko hodín nato zľahne zem a Liam rýchlo pochopí, že sa jeho nová cesta za dokonalosťou kľukatí na hraniciach medzi rajom a podsvetím.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  23. 2. 2012 20:44
len mi nesedia mená .)
 fotka
ulrik  23. 2. 2012 21:44
 fotka
meredithgrey  23. 2. 2012 21:56
lebo vymýšľam nie, len juri mi pride take slov/a/nské, liam anglické, ale ak sa dozviem z pokračovania že obaja sú pôvodom z iných krajín bude to ok.)
 fotka
ulrik  23. 2. 2012 22:02
@meredithgrey však to ide o toho istého ale rapídne zmeneného... myslel som, že to bude jasné z toho
 fotka
meredithgrey  23. 2. 2012 22:11
ja som debil a zdrogovaná momentálne : disappointed: ale aj tak mi tie dve posledné vety , niečo mi tam chýba, blush.. nič si zo mňa nerob.)
Napíš svoj komentár