Keďže deficit vládneho rozpočtu pravdepodobne pri súčasnom nastavení presiahne 3%, vláda musí hľadať nové opatrenia, ktorými vykryje rozpočtové diery. Doteraz vláda prišla s viacerými opatreniami, ktoré sa ale neskôr obrátili proti nej. Zvýšenie daní ústi v zníženie daňových príjmov a šetriace opatrenie posielajúce 45 miliónov eur na rekonštrukciu štadiónov nie je až tak šetriace, ako sa pôvodne čakalo.

Nový vládny rozpočtový plán však obsahuje geniálny návrh, ktorý nemá ako neuspieť. Táto stratégia má momentálne pracovný názov „ukradni si občiansky preukaz“ a spočíva v prehĺbenej a efektívnej komunikácii s vreckármi, čo bola dlhodobo problémová oblasť vlády. Pomocou hesiel „kradnite viac“ a „pre matku božiu, nevracajte im tie doklady“ chce vláda dramaticky zvýšiť výnosy vo forme poplatkov 16,50 eur za vydanie nového občianskeho preukazu, 13eur za vydanie nového vodičského preukazu, 33 eur za vydanie pasu.
Vláda si však dáva záležať na tom, aby jej nová kampaň nebola vydávaná za znôšku prázdnych hesiel. V rámci motivácie ponúka každému, kto príde na políciu odovzdať ukradnutý preukaz, ktorý bude následne zlikvidovaný, 5 eur.

Nezabúda však ani na druhú stranu podieľajúcu sa na konsolidácii rozpočtu. Každý, ktorému bude ukradnutý doklad totožnosti, dostane pri vybavovaní nového dokladu samolepku so smajlíkom

 Blog
Komentuj
 fotka
anzu  24. 8. 2013 19:48
To si vytlačíme a dáme na peňaženky
 fotka
baggy  24. 8. 2013 20:17
mozes pisat pre Sme, urcite budes patrit v ramci komentarov k tomu lepsiemu
 fotka
antifunebracka  19. 11. 2015 17:14
lol tak to uz co je
Napíš svoj komentár