Indickí vedci zasa raz prišli na ohromujúcu zaujímavosť. Na základe údajov o veľkosti a intelektuálnych schopnostiach muchy a človeka prišli na priamu úmeru medzi týmito dvoma veličinami. Tento prevratný objav svedčí o naozaj rýchlo napredujúcej vedeckej obci v tejto, predtým nie natoľko rozvinutej, krajine ...

Indické IT firmy na tento fakt reagovali veľmi rýchlo a pružne, zriadením výpočtových stredísk vybavených desiatkami najnovších modelov slonov indických. Nakoľko sú zatiaľ isté problémy s interpretáciou výpočtových výsledkov, možno označiť tento krok za krátkodobo nerentabilný, indickí ekonómovia sa však zhodujú v tom, že toto rozhodnutie má mimoriadny dlhodobý potenciál a slony sa v mihu oka stali na trhu najžiadanejšou komoditou.

Nakoľko ceny slonov zaznamenali na wall street prudké stúpanie, tieto prestali byť pre pracujúcu triedu dostupné. Strední podnikatelia sa momentálne zameriavajú najmä na kone, ktoré sú v súčasnosti omnoho menej finančne náročné a okrem extrémne namáhavých úkonov zvládajú všetky výpočty, zvlášť podnikateľom uľahčujú účtovníctvo.

Samozrejme pokroky by mali byť činené aj vo všeobecnejšom meradle, ako len nákup slonov bohatými firmami (čo koniec koncov v Indii viedlo k vzbure nižších kást a momentálne krajinu ovládajú ľavicové heslá) Nezávislá organizácia Gautama public services sa preto snažila za prostriedky z grantu od vlády nakúpiť slony, ktoré by napojené na world wide web mohli externe vykonávať výpočty, ktoré k svojmu blahu potrebuje široká verejnosť, čo sa im aj podarilo, avšak pri pripájaní do siete nastal menší problém s kompatibilitou a všetky slony sa upiekli. Hovorca tejto organizácie obvinil zo zodpovednosti na tejto chybe spojené kráľovstvo, ktoré v čase, kedy bola India ich kolóniou, zaviedlo na tomto mieste anglosaské jednotky, ktoré bez náležitej konverzie spôsobujú vo svete vedy a techniky obrovské problémy.

Projekt Hannibalovho výpočtového strediska teda nedopadol šťastne a momentálne je jeho vývoj v štádiu pochovávania, respektíve opekania a pojedania výpočtových strojov, v závislosti od zámožnosti regiónu, do ktorého boli poruchové stroje dopravené.

Čo sa týka názorov odborníkov mimo Indie, už teraz predpokladajú mimoriadne rýchlu reštrukturalizáciu CERNu a iných vedeckých pracovísk, ktoré budú mať dostatok prostriedkov na zaobstaranie najnovšej techniky.

Medzičasom sa rapídne zvýšila náchylnosť pytliakov k infarktom, zlé jazyky hovoria, že je to spôsobené neperspektívnosťou ich dávnejších investícií do zisku slonoviny, ktoré v konečnom dôsledku spôsobili odstavenie množstva ultramoderných výpočtových zverov.

 Blog
Komentuj
 fotka
whataboutsusan  4. 5. 2010 01:20
po dlhej dobe skvelý a originálny blog na Birdzi Páči sa mi
 fotka
okay  4. 5. 2010 02:16
Vďaka za vyčerpávajúcu správu z ISIS
Napíš svoj komentár