Tmavá noc. Nov. Nič len tma. Bežala lesom čo najďalej. Čo najrýchlejšie. V živote sa nikdy predtým nebála tak veľmi ako teraz. Lapala po dychu. Predierala sa hustým porastom. Občas otočila hlavou smerom, odkiaľ utekala. Raz sa jej a zazdalo, že niekto tam vzadu je a prenasleduje ju, no bola to len hra kývajúcich sa stromov v slabom nočnom vánku. Bola na smrť vystrašená a v mysli jej neustále znel ten neodbytný hlas, šepkajúci: ‘Toto sa ti nemôže podariť. Neutečieš. Od neho sa nedá ujsť. Musíš zostať. Vráť sa. Už ťa čaká. O chvíľu ťa aj tak nájdu. Nájdu a on ťa potrestá. Ale ešte je čas. Otoč sa a utekaj späť. D náruče toho netvora.’ potriasla hlavou. Ešte raz. Nie, nemôže sa vrátiť späť. Musí byť silná.

Zrazu ju niečo ostro šľahlo do tváre. Strach prebehol jej telom ako elektrický impulz. Dotkla sa líca a ucítila niečo teplé. Krv. V tom šialenom behu ostrý konár zranil jej tvár. Chrbtom ruky si utrela stekajúcu krv z líca a bežala ďalej do tmy. Les akoby nemal konca. Bežala takmer celú noc. Ďaleko, čo najďalej od neho. Náhle niečo začula. Obzrela sa, no v tej tme videla len nejasné obrysy niečoho. Je to opäť len hra stromov? Alebo tam naozaj niekto stojí? Nechcela riskovať svoj život postávaním a nazeraním, otočila sa a utekala ďalej. V tej rýchlosti nečakane narazila do niečoho tvrdého. Čo to je? Pokúsila sa zistiť, čo jej zahatalo cestu, keď vtom ucítila na zátylku zvláštnu tupú bolesť. V hlave jej zašumelo, snažila sa uvoľniť zo zovretia, ktoré si náhle uvedomila. Bolesť na zátylku sa vystupňovala. Zovretie povolilo a ona sa prepadajúc do bezvedomia zviezla na zem.

Lesteryo sa strhla zo spánku. Otvorila oči a našla sa ležať v záhrade. Padal súmrak. Snažila sa vymaniť svoju myseľ ešte stále čiastočne uväznenú v sne. Opäť ten sen. Chcela na to všetko zabudnúť, ale spomienky sa jej v spánku neustále vracali a prenasledovali ju. V sne znova bežala tým lesom. Odvtedy už síce uplynulo šesť rokov, no jej spomienky boli stále čerstvé. A bolestné.

„Mami, mami, poď sa pozrieť! Prišiel koč! Určite má lorg Zignar dôležitú návštevu. Čo myslíš, kto to je? “ Zdvihla hlavu. Dôvod, prečo utekala lesom tú noc pred šiestimi rokmi, stále pred ňou a usmieval sa.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
norry  6. 12. 2008 11:59
*potlesk* jupiiiiiiiiii!!! toto bude skveleeee, tesim na pokracovania!!!
 fotka
gaaragirl  6. 12. 2008 12:12
vaaaaaau to bolo úžasné no veď ja som už čítala alebo vlastne počula nie čo z tvojej tvorby takže ja viem, že píšeš perfektne
 fotka
bubiatqo  14. 2. 2009 16:00
kraaasne skutocne nemam slov ocenujem
Napíš svoj komentár