Nebol to blesk z jasného neba. Vedeli sme, ako si na tom. Vedeli sme, prečo si na tom tak zle. Vedeli sme, čo ťa do toho dostalo. A aj tak nás to prekvapilo. Bojoval si sám so sebou, bojoval si so svetom, aby si mohol byť sám sebou. Keď ťa svet definitívne porazil, začal si bojovať s démonmi. Nad tými si vyhral a stále to nebolo ono, začal si preto bojovať o vlastný život.

Bol si jeden z tých, ktorí ma dostávali do výchovy, keď som bola malý šušeň. Učil si ma spievať Slobodku, učil si ma perverzné básničky a naši ti to nezazlievali, aj keď z teba stále ťahalo nejaké to pivo. Pretože si sa aj s ním o mňa starali, brali ste ma so sebou na ranné, obedňajšie aj podvečerné pivo a vždy ma priviedli domov načas.

Potom sa spojka, ktorá nás dávala dokopy, zmenila. Založila si rodinu, kým ty si ostal verný kamarátom, pivu a punku. Nevidela som ťa dlho. Hádam aj desať rokov. Ale hneď, ako som ťa tam zbadala, vedela som, že si to ty a ty si si ma tiež pamätal. Smial si sa mi, ako som nikdy nevedela jesť eskimo. Neveril si mi, že to viem, a tak si mi kúpil ďalšie. Ako vždy, za drobné (keď som bola jeho šušník, mala som podozrenie, že ho v robote vyplácajú v desaťkorunách). A ja som sa zasa celá zababrala a ešte aj to blbé pivo som na seba vyliala. Alebo keď sme sa náhodou stretávali na opekačkách. Tých pravých celorodinných, kde sa všetci kopcovito prežerú grilovaných klobás, všetci sa opijú a všetci to zakrývajú. A ty si mi dal tajne odcucnúť z piva.

Potom nastalo zasa ticho. Nebudeme sa hrať na to, ako som na teba každý deň myslela. Spomenula som si, párkrát, keď som jedla eskimo. Sem-tam ťa spomenuli naši, ale ďalej sme to neriešili. Naposledy sme sa videli po Veľkej noci. Páčilo sa ti, čo robím, ale nedal si mi ani eskimo a ani ucucnúť z piva. Nepil si ho ani ty, mal si pred sebou bylinkový čaj a veľmi veľké oči.

A už tu nie si. Snažím sa presdvedčiť, že ma to neprekvapilo.

A zasa raz klamem samu seba.

Ale chcela by som si dať jedno Eskimo. Pre teba.

 Záchod
Komentuj
 fotka
mayo  26. 8. 2009 19:35
 fotka
mayo  26. 8. 2009 19:36
a akurát mi hrá toto, je mi smutno aj za teba

Screenshot
 fotka
yolis  26. 8. 2009 21:44
joooj. moja. veľké objatia.
 fotka
jogurtovakultura  27. 8. 2009 16:22
ale máte krásnu spojku. na eskimo! a na ľudí, ktorí za to stáli..
 fotka
myslitel  27. 8. 2009 19:29
Napíš svoj komentár