Píšem vám to lebo chcem aby o tom vedelo čo najviac ľudí lebo kopa ľudí žije v úplnom klame.

Prosím nereagujte na to vy čo nemáte záujem počuť o Bohu je to vaša vec máte slobodu vybrať si kde chcete stráviť večnosť.

Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Ono bolo na počiatku u Boha. Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo. V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. (Ján 1-1)


Začnem na začiatku u Adama a Evy. Boh nám stvoril všetko čo existuje skrze svojho syna Ježiša Krista lebo všetko čo bolo stvorené je stvorené skrze neho v ňom a pre neho (Kolosanom 1:16). Takže Boh stvoril vesmír čas priestor a zem potom stvoril človeka na svoj obraz a dal nám všetko zadarmo nič od nás zato nechcel. Dal nám len jednu podmienku aby nejedli zo stromu poznania dobra a zla aby nás ochránil od hriechu a večnej záhuby lebo Boh nás stvoril zo svojej nekonečnej lásky aby sme žili vo večnej harmónii s ním no keďže nám Pán dal slobodu musel nám dať aj možnosť poznať aj druhú stranu. Prišiel diabol a povedal ľuďom že keď zjedia jablko z toho stromu budú ako Boh a tu je náš pád ľudia chceli byť ako Boh pýcha pre ktorú padol Lucifer aj so svojími anjelmi pre pýchu sme padli aj my. A tak môžme na každom človeku vidieť ako sme poznačený každý jeden z nás hriechom najviac sa to dá všimnúť na malých deťoch ktoré sa už od úplne malého veku medzi sebou hádajú a bijú napríklad o hračky.


Ľudia často zabúdajú nato že Boh je láska ale je aj spravodlivosť a keďže je aj spravodlivosť nemohol nám len tak nechať všetko prejsť to by potom nebola spravodlivosť lebo každý by si robil čo by chcel bez následkov. Lenže Boh nás tak veľmi miloval že vymyslel dokonalú obetu zato aby zmazal všetky naše hriechy navždy v nekonečnom mori jeho lásky a milosrdenstva a tou dokonalou obetou za nás je Ježiš Kristus syn Boží. Boží Baránok ktorý sňal hriechy sveta tým že (Filipanom 2:6) On, hoci mal Božiu podobu, svoju rovnosť s Bohom nepovažoval za korisť, ale zriekol sa jej, keď vzal na seba podobu služobníka a stal sa podobný ľuďom a podľa vonkajšieho zjavu bol pokladaný za človeka, ponížil sa a stal sa poslušným až na smrť, a to smrť na kríži. Preto ho Boh nad všetko povýšil a dal mu meno nad každé meno, aby sa pri mene Ježiš zohlo každé koleno tých, čo sú na nebi, na zemi aj v podsvetí a aby každý jazyk vyznával na slávu Boha Otca: „Ježiš Kristus je Pán.

Ježiš nás tak veľmi miloval že on ktorý bol bez hriechu prišiel na svet a zobral na seba všetky hriechy sveta všetky kliatby všetko zlé vyniesol to všetko na kríž pribil to všetko na kríži a svojou preliatou krvou nás očistil a zachránil nás od večnej smrti. Keď na tretí deň vstal z mŕtvych premohol tento svet smrť diabla a celé podsvetie. Na tom kríži sme mali byť my ale Pán Ježiš to vzal všetko na seba celú ťarchu hriechu vzal na seba aby sme my mali večný život s ním v raji ktorý si nikto nevie ani predstaviť lebo (Prvý list Korinťanom 2:9) ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo a čo ani do ľudského srdca nevstúpilo, to pripravil Boh tým, čo ho milujú.. Pán Ježiš zaplatil účet ktorý mal u Boha za naše hriechy každý jeden z nás. Dostali sme to ako dar nekonečnej Božej lásky a milosti a jediné čo je treba urobiť je aby sme uverili v Ježiša Krista jednorodeného Božieho syna že nás očistil a zachránil nás od hriechu svojou krvou novej a večnej zmluvy ktorú za nás vylial na kríži.


Len Ježiš je cesta k otcovi nikto a nič iné vás nezachráni ani islam ani budhizmus jedine Ježiš Kristus (Ján 14:6) Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. Pán Ježiš zaplatil náš účet náš dlh ktorý sme mali u Otca a preto len skrze neho môžeme byť zachránený a prísť k Otcovi.


Takže každý jeden z nás sme sa previnili a zhrešili sme proti Božiemu zákonu lenže Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nik, kto verí v neho, nezahynul, ale mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby ho spasil. Kto verí v neho, nie je odsúdený. Kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno jednorodeného Božieho Syna. Súd je v tom, že svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali väčšmi tmu než svetlo, lebo ich skutky boli zlé. Veď každý, kto robí zle, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky nevyšli najavo. Kto však koná pravdu, ide na svetlo, aby sa ukázalo, že jeho skutky sú vykonané v Bohu. (Ján 3:16).

Nikto z nás sa nemôže zachrániť sám. Všetci sme vinní pred Božou spravodlivosťou. Všetci sme vinní a preto potrebujeme zachráncu a spasiteľa a tým je Pán Ježiš.

Ján 17:20 No neprosím len za nich, ale aj za tých, čo skrze ich slovo uveria vo mňa, 21 aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno, aby svet uveril, že si ma ty poslal. 22 A slovu, ktoré si dal mne, ja som dal im, aby boli jedno, ako sme my jedno - 23 ja v nich a ty vo mne. Nech sú tak dokonale jedno, aby svet spoznal, že si ma ty poslal a že ich miluješ tak, ako miluješ mňa. 24 Otče, chcem, aby aj tí, ktorých si mi dal, boli so mnou tam, kde som ja, aby videli moju slávu, ktorú si mi dal, lebo si ma miloval pred stvorením sveta. 25 Spravodlivý Otče, svet ťa nepozná, ale ja ťa poznám. I oni spoznali, že si ma ty poslal. 26 Ohlásil som im tvoje meno a ešte ohlásim, aby láska, ktorou ma miluješ, bola v nich a aby som v nich bol ja.

Píšem vám to lebo chcem aby ste boli zachránení a nezahynuli na veky vo večnom ohni stačí tak málo len prijať nášho zachráncu Pána Ježiša. Či tomu niekto verí alebo nie sú len 2 miesta kde budeme celú večnosť s Bohom alebo v pekle. Zjavenie Jána 20:14 - Potom boli smrť a podsvetie zvrhnuté do ohnivého jazera. Toto je druhá smrť: ohnivé jazero. A koho nenašli zapísaného v knihe života, bol zvrhnutý do ohnivého jazera. Stačí len prijať dar Božej milosti Pána Ježiša Krista. Keď sa rozhodnete ignorovať pravdu to pravdu nezruší sami sa odsúdite lebo či ja priznám že slnko svieti alebo nie slnko bude svietiť aj tak. Ak to príjmete čítajte Božie slovo lebo tam sú také tajomstvá že človeku nato ani rozum nestačí všetko je v Božom slove čítajte skúmajte overujte lebo je to jediná pravda.

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  17. 9. 2020 18:00
pochválený buď Ježiš Kristus
 fotka
palec223  17. 9. 2020 22:26
aka je teda podmienka spasenia ?
 fotka
vreskot000  17. 9. 2020 23:11
@palec223 kto uverí a dá sa pokrstiť bude spasený
 fotka
johnysheek  17. 9. 2020 23:47
@palec223 dobra otazka.. vsak obavam sa, ze clovek riesiaci tuto otazku sa pyta nespravne...
kedze ak Boh je laska.. je potrebne Ho milovat..
ak je potrebne Ho milovat, je potrebne Ho spoznat..
a ak Ho chce clovek spoznat... neriesi "podmienky spasenia", ale skor sa pyta "Kto je? Aky je? Ako Ho spoznam?..."
 fotka
palec223  18. 9. 2020 06:59
@vreskot000 kto uveri a da sa pokrstit cize to su podmienky ktore si stanovil su to realne skutky ktore treba vykonat su to veci ktore clovek dokaze svojou volou ovplyvnit dobre tomu rozumiem??? @Johnysheek aha cize hento je potrebne tamto je potrebne toto treba riesit a toto zase nie hmmm neznie ti to trosku zakonnicky ?
 fotka
johnysheek  18. 9. 2020 08:29
@palec223 co mi ma zniet zakonnicky? nepride ti divne, ze z pohladu "z vonku" hodnotis nieco, co treba zachytit zvnutra, cim sa dostanes k uplne inemu pohladu, chapaniu a vnimaniu?
bavime sa o niecom transcendentnom, presahujucom ludske vnimanie a um, avsak ty sa to snazis pochopit a ponat len svojim rozumom... nechcem byt osobny, ale nepride ti, ze tento sposob je trosku nedostatocny, ba az hlupy?

ano, da sa povedat, ze su to len pravidla/zakony/nariadenia.. na druhej strane, v prvom rade je to laska, laska, laska.. potom milosrdenstvo a velkodusnost a az potom, na nejakom 100. mieste, ak vobec tak vysoko, prichadzaju striktne pravidla, zakony, nariadenia..

problem je, ze clovek nevie ci nechce pochopit tych prvych 100 bodov.. a tak sa upina len k tym 101 a nizsie.. a potom mu to skutocne moze prist ako nieco obmedzujuce

spaseni mozu byt aj ludia, ktori neboli pokrsteni.. v podstate aj ludia, ktori nikdy o Bohu nepoculi... v tom je ta vsemohucnost a nekonecnost Boha.. ze my nemame ani predstavu a vsetkym, co robime, sa to snazime len priblizit ci pochopit..

na druhej strane.. ak niekoho milujem.. (rodicov, babu).. som pre nich ochotny spravit neskutocne veci.. a tie zakony, nariadenia ma v tomto smere len usmernuju, kedze Boh na rozdiel od rodicov ci baby nehovori k ludom priamo a jasne v zmysle "chcem modre z neba, chcem nutelu ci chcem aby si pokosil zahradu".. na druhej strane hovori cez pismo, cez druhych ludi, cez ti usmernenia, medze, hranice konania...
 fotka
vreskot000  18. 9. 2020 10:01
@palec223 pozri sa. v živote závisí všetko od toho, koľko lásky dáš do svojho konania, pretože v písme sa hovorí, že na konci všetkého ostane len láska. proroctvá pominú, všetko pominie, ale ostane láska. a ako si miloval, to zožneš. ak si niekoho nenávidel za života, všetko sa ti vráti. ak to človek kajúcne oľutuje, napríklad pri konaní pokánia, Boh to predsa vidí. Ja neviem čo bude chápeš? to nik nevie? kto môže byť spasený? všetci predsa. Ján 3,16 hovorí, že Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného syna aby nezahynul nik k to v neho verí, ale aby mal večný život. tu máš odpoveď
 fotka
tomiq254  18. 9. 2020 11:22
@palec223
Marek 16:15 Povedal im: „Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému tvorstvu. 16 Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený. Kto však neuverí, bude odsúdený.
Ak uveríš v evanjelium a dáš sa pokrstiť budeš spasený. Pýtaš sa čo treba robiť? Všetko je to o láske
Matúš 22:36 Učiteľ, ktoré je najväčšie prikázanie v Zákone?“ 37 A on mu odpovedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom a celou svojou dušou a celou svojou mysľou. 38 To je veľké a prvé prikázanie. 39 Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. 40 Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.
Čítaj Bibliu všetko je tam ver mi čítal som ju kľudne začni od nového zákona popros Boha aby ti dal porozumieť jeho slovu čítaj pomaly rozmýšľaj nad tým a uvidíš aký si bol do teraz slepý to isté som povedal aj ja sebe keď som prečítal. Biblia je jediná pravda na svete všetky odpovede hľadaj tam a nie u ľudí ktorí ju nikdy nečítali a trepú o nej nezmysli.
Boh nás všetkých nekonečne miluje veď dal svojho jednorodeného syna aby každý kto v neho uverí mal večný život s Bohom v jeho nekonečnej sláve to si nevieme ani predstaviť aj keby sme použili všetku našu fantáziu tak to je stále nič v porovnaní s tým čo Boh pripravil pre nás Prvý list Korinťanom 2:9 Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo a čo ani do ľudského srdca nevstúpilo, to pripravil Boh tým, čo ho milujú.
Preto je mi to ľúto keď vidím ako ľudia dobrovoľne odmietajú dar nekonečnej Božej lásky a milosti Ježiša Krista ktorý za nás zaplatil účet dlh ktorý sme všetci mali u Otca a Pán chce aby sme ho prijali a uverili v neho lebo len skrze neho môžeme byť zachránený no ľudia nechcú odmietajú život a ženú sa radšej do ohnivého jazera na veky.
 fotka
palec223  18. 9. 2020 12:32
@johnysheek aky dovod ma boh aby k tebe cez niekoho hovoril ?
10 
 fotka
palec223  18. 9. 2020 12:34
@vreskot000 cize co mam urobit aby som bol spaseny ? pytam sa znovu
11 
 fotka
palec223  18. 9. 2020 12:36
@tomiq254 pozeravas porno ?
12 
 fotka
johnysheek  18. 9. 2020 12:49
@palec223 aky dovod mas ty aby si komunikoval s niekym, koho milujes?
13 
 fotka
tomiq254  18. 9. 2020 13:42
@palec223 vyššie som písal aby tu nereagoval nikto kto nemá záujem počuť o Bohu ak nemáš záujem nepíš tu hlúposti.
14 
 fotka
palec223  18. 9. 2020 14:06
@tomiq254 ja na tu temu komunikujem a pytam sa ta ci sledujes porno ano ci nie ?
15 
 fotka
palec223  18. 9. 2020 14:07
@johnysheek preco mi odpovedas otazkou ?
16 
 fotka
johnysheek  18. 9. 2020 14:11
@palec223 aby si pochopil to, na čo sa pýtaš
čakáš jasné, strohé odpovede zjavne, pričom v prvej mojej odpovedi si sa mal dočítať to, že sú proste veci, ktoré idú mimo naše chápenie a vnímanie..
a ty sa pak spýtaš "prečo Boh"...
17 
 fotka
palec223  19. 9. 2020 19:38
@Johnysheek @Tomiq254 @Vreskot000 ... chalani zacinal som tak ako vasina na roznych scifi blbostiach .. hladal som vrchol pyramidy a pod. a samozrejme dostal som sa k pravde ze pismo hovori pravdu a tak ako aj vi som si nechal vykladat pismo od ludi co sa (podla toho ako mali vsetko nastudovane) vyznali v pisme ..... ale stale mi nezapadalo par veci do seba ... pismo hovori ze vecny zivot dostanu iba dokonali ludia bez hriechu (neviem teraz presne pasaz preto to pisem vlastnymi slovami) a to som ja vobec neni a nikdy sa dokonalosti ani nepriblizim a hriechov mam velmi vela naviac pri narodeni uz mame vsetci ten dedicny .... a zistil som ze som vlastne vobec nerozumel kristovej obeti a chalani v skutocnosti cely svet kaze bludy a KAM IDE PASTIER IDU AJ OVCE a vsetky denominacie kazu ten isty blud ano bol som taky ako ste vi snazil som sa na vsetky strany srsat poucenim a laskou a zo vsetkych sil osm chcel zmenit sameho seba a pomahat zmenit sa aj ostatnych ale strasili ma aj dalsie verse: 22 Mnohí mi povedia v ten deň: Pane, Pane, či sme v tvojom mene neprorokovali? Nevyháňali sme v tvojom mene démonov? Nerobili sme v tvojom mene mnoho mocných činov? 23 Vtedy im vyhlásim: Nikdy som vás nepoznal. ..........pravdou je ze su dve evanjelia jedno falsone a neskutocne rozsirene a druhe pravdive a kupodivu k malo ludom sa dostane a este menej ludi mu rozumie dolu vam dam odkaz na video ktore vam moze otvorit oci je to mala vzorka (ospravedlnujem sa za vulgarnosti v dalsom komente ale je to nutne ako facka na prebratie)
18 
 fotka
palec223  19. 9. 2020 19:40
@Johnysheek @Tomiq254
@Vreskot000 .... ak si kokot nemusis si to video pozriet ale moze ti pomoct zbadat toho velkeho slona v obyvacke ktoreho prehliadas .... inak su k nemu aj ceske titulky ......
Screenshot
19 
 fotka
vreskot000  19. 9. 2020 21:20
@palec223 vieš čo poviem ti takto že ic do riti prosím ťa, nemam náladu tu písať si s tebou dáke debiliny
20 
 fotka
palec223  19. 9. 2020 21:42
@vreskot000 debiliny ? heh dobre teda
21 
 fotka
johnysheek  19. 9. 2020 22:17
@palec223 zacat s niecim "ak si *** tak si to nepozries" tak nemam vobecchut to pozerat, kedze to znaci, ze ten *** je ten co to postol..

a ten koment vyssie... neviem co si cital ty a akych vykladacov pisma si mal, ale Pismo a Tradicia hovoria nieco uplne ine.. a to ze tomu neveris nemeni Pravdu
22 
 fotka
palec223  19. 9. 2020 22:23
@johnysheek ved ono nedokaze sa k pravde dostat kazdy tak ocividne ty medzi nich nepatris sudiac podla toho co pises
23 
 fotka
vreskot000  19. 9. 2020 23:08
@palec223 ženu si najdi radšej, odporúčam ti, takto nezájdeš ďaleko ver mi.
24 
 fotka
johnysheek  20. 9. 2020 01:39
@palec223 preto ze si ty povedal

vdaka..
25 
 fotka
palec223  20. 9. 2020 06:27
@vreskot000 ja zenusku mam nebojkaj
26 
 fotka
palec223  20. 9. 2020 06:28
@johnysheek nie nie to preto ze to je v pisme
27 
 fotka
palec223  20. 9. 2020 06:30
@johnysheek @vreskot000 ale sak pismo hovori: 6 Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás! .... takze vas samo pismo identifikovalo
28 
 fotka
johnysheek  20. 9. 2020 08:30
@palec223 doslovne vyklady pisma nikdy neboli tie spravne... Pismo je Slovo, ktore treba brat v kontexte.. v kontexte doby, naroda, filozofia, pisatela, ktoremu bolo zjavene...

to co tu naznacujes, ci uz chces tvrdit ze poznas Pravdu ci cokolvek ine je o tom, ze si si zabetonoval nazor a povedal "takto to je" a ja viem, pritom "Vie iba Boh" ... a my verime, snazime sa, chceme...

aj dalsie veci, co si tu popisal... vsak vzhladom k tomu, ze ty nemas zaujem hladat, uz len vyrazovymi prostriedkami, co si pouzil... nema zmysel pokracovat dalej...
29 
 fotka
tomiq254  20. 9. 2020 10:48
@palec223 aj by som ti odpísal ale prídeš mi jak troll a niekto kto začína konverzáciu na túto tému vulgárne to už ani nehovorím.
30 
 fotka
vreskot000  20. 9. 2020 21:18
@palec223 inak to mi je zvláštne, bavíme sa ako o viere, a z ničoho nič začneš používať hrubé nadávky. zamysli sa nad sebou chlapče
31 
 fotka
james98  20. 9. 2020 21:18
@palec223 Určite má napozerané stovky hodín porna a honí si ako divý. Tu sa pritom hrá na Neda Flandersa
32 
 fotka
palec223  20. 9. 2020 22:35
@james98 to teda mam a nadavky su ako som pisal hore (ale tam sa asi nikto z vas nedostal) nieco ako facka lebo ked budes monotonne citat co niekto napisal tak to bude bez emocii .... k otmu pornu mam za sebou uz 18 dni bez ... porna som sa uplne vzdal a nema to nic spolocne s bohom ani vierou .... no porno sposobuje erektilnu disfunkciu a poviem ti po 10 dnoch som pri mladej ako na viagre doporucujem aj tebe aj kazdemu kto toto precita prestat sledovat porno vyhonit si mozes ale na predstavach bez obrazkov a videi .... idealne miesto masturbacie mat realny sex ale NIE PORNO!!!!
33 
 fotka
firestorm  25. 9. 2020 22:25
Dobrý cvokhouse toto
Napíš svoj komentár