Predtým než tu budem písať o tom ako vykladať bibliu, chcel by som dať všetkým do pozornosti moju kresťanskú stránku » paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna... na ktorej píšem o veľkých zázrakoch a znameniach ktoré sa dejú v kresťanstve. Budem rád ak stránku navštívite a dáte svoj feedback


Dnes existuje množstvo krestanských denominácii, ich počet sa odhaduje na 25 tisíc. Niektoré sa medzi sebou líšia viac, iné menej. V prvom rade treba uviesť, že neexistuje a ani nikdy neexistovala žiadna Cirkev ktorá by sa kompletne vo všetkom trafila do Božieho učenia. Existujú len cirkvi, ktoré sa viac či menej podobajú dokonalým neomylným Božím cirkvám. 



Neexistovala jediná všeobecná cirkev, do ktorej by boli združené všetky cirkvi pod jedným vládcom - pápežom. Namiesto toho existovalo stovka roznych krestanských cirkví každá s iným učením. To sa dá lahko dokázať :

1 : Grécky filosof Celsus v roku 175 píše o tom, že kresťania hoci boli na svojom počiatku jednotní, teraz sa stali rozdelení, a všetky jednotlivé krestanské cirkvi sa navzájom viac či menej líšia.

2 : Biblický Novozákonný kánon nespadol z neba, namiesto toho bol výsledkom dlhého kompilačného procesu a završený bol až v polke 5 storočia na Rímskej a Kartagskej synode. Do tohto obdobia mali prví ranní cirkevní otcovia a ranní kresťania rozdielne názory, ktoré spisy sú a ktoré nie sú Bohom inšpirované. Ked mal teda každý kresťan iný názor na inšpirované spisy, je to dokazom toho, že neexistovalo nič také ako jednotná cirkev pod jednou hlavou pápežom, ale namiesto toho existovalo stovky roznych cirkví, pričom každá mala iné učenie.

3 : Na stránke » www.earlychristianwritings.com/... je zoznam 200 ranných krestanských spisov od 1-5 storočia. Sú tu spisy cirkevných otcov, ostatných kresťanov, apokryfy, gnostické spisy, a spisy Zidov, Grekov, Rimanov ktorí písali vo svojich spisoch spomínali kresťanstvo. Ak si dáte tú námahu a prečítate tieto spisy. zistíte že názory v nich sa veľmi roznili, a to nielen kresťania medzi gnostikmi, ale hlavne cirkevni otcovia ako i ranní kresťania navzájom. Len málokedy sa stalo, že by sa v niečom dokonale zhodli. Večšinou mali na jednotlivé kresťanské témy medzi sebou iné názory. To je dalším dokazom toho, že nič také ako jednotná cirkev s jednou hlavou neexistovalo, namiesto toho existovalo stovky kresťanských cirkví, každá s iným učením a nezávisle od seba - niečo podobné ako dnešný protestantizmus.

 Blog
Komentuj
 fotka
kobra  11. 6. 2022 14:42


 fotka
passerine  12. 6. 2022 13:55
Zbytočne to riešiš, aj tak idú do neba iba mormoni

Screenshot
 fotka
annyejnji  22. 6. 2022 16:00
@passerine nie, lebo iba jehovisti
 fotka
kolosko  23. 6. 2022 10:47
Ja som evanjelik takze ta nasa. Martin Luther dobre vedel preco odisiel od katolikov a zalozil si vlastnu vieru
Napíš svoj komentár