1.prst (palec) predstavuje vašich: rodičov
2. prst (ukazovák) predstavuje vašich: súrodencov
3. prst (prostredník) predstavuje: seba samého
4. prst (prstenník) predstavuje vášho: životného partnera
5. prst(malíček) prestavuje vaše: deti

Najprv otvorte vaše dlane a dajte si ich proti sebe. Potom zohnite prostredníky na obidvoch rukách a nechajte ich stále spojené.Tak, ako vidíte dole na obrázku. Ostatné 3 prsty + palec nechajte vystreté a stále oproti sebe.
Teraz sa pokúste rozdeliť palce od seba (reprezentujúce rodičov). Roztvoria sa, pretože vaši rodičia nie sú predurčení žiť s vami večne. Skôr či neskôr vás opustia, poprípade vy ich.
Spojte palce späť ako predtým a teraz rozdeľte vaše ukazováky (reprezentujúce súrodencov). Taktiež sa roztvoria, lebo bratia a sestry si založia vlastné rodiny a budú žiť svoje rozdielne životy.
Teraz dajte opäť dokopy ukazováky a oddeľte malíčeky (reprezentujúce vaše deti). Rovnako ako predošlé dve pôjdu otvoriť, pretože vaše deti sa neskôr vydajú/oženia a tým pádom aj osamostatnia.
Nakoniec spojte aj malíčeky a skúste ešte oddeliť prstenníky (reprezentujúce vášho životného partnera). Budete prekvapení, keď zistíte , že to v skutočnosti nejde. Pretože muž a žena majú ostať do konca života spolu – v ľahkých, ale aj ťažkých chvíľach…



 Blog
Komentuj
 fotka
katuska8808  23. 1. 2011 21:28
ja vieeem ... segra mi to prednedávnom ukazovala



dobrý blog
 fotka
zuzik24  23. 1. 2011 21:34
tak to je teda pekne...
 fotka
grietusha  23. 1. 2011 21:37
už chápem, prečo mi nerobí problém oddeliť prstenníky...
 fotka
grietusha  23. 1. 2011 21:38
inak túto vetu:

"Tak, ako vidíte hore vpravo na obrázku."

si vymaž, nech to nie je tak do očí bijúce, že si to skopírovala.
 fotka
aeglo  24. 1. 2011 00:21
Ehm. Ale schizofrenik asi nemusí ostať do konca života s tou istou polovičkou. Ak totiž oddelím prostredníky, tak už aj prstenníky idú ľahko oddeliť.



Aj tak je to ale čisto ad hoc. A takéto prirovnania majú často cirkevní hodnostári. Ach, tie asociácie.
 fotka
sarah_whiteflower  24. 1. 2011 18:32
Nabudúce, keď niečo stopercentne skopíruješ z nejakej stránky (áno, čítala som ten článok, hoci si už nepamätám, či na atlase alebo niekde inde), tak prosím uveď aj zdroj, potom to nie je až také hrozne alibistické, že mám za to chuť kričať.



Prečo si do toho nedala aj niečo svoje? Svoj názor, svoje ozvláštnenie, svoj názor, pár viet o tom, kde si to našla, ako to na teba vplýva...? Je to také ťažké?
Napíš svoj komentár