Prečítal som si pravidlá písania blogu. Hm. Hlboký citový zážitok.
Číta, alebo čítal, niekto z Vás niekedy Bukowského? Kerouaca? Ginsberga? Písali, ako hovorili. Ak sa pritrafilo neslušné slovo, pritrafilo sa. Ale tak, aby sa to tam hodilo akurát vtedy. V správny čas. Keby tu písal Bukowski blog, zablokoval by ho admin? Podľa čoho sa stanovujú vlastne pravidlá? Alebo existuje niekde dajaké univerzálne pravidlo ktoré si každý prispôsobuje podľa svojho vlastného gusta poprípade sa pokúsi nanútiť túto svoju vôľu, svoj názor aj na iních? Niekedy sa to volá diktatúra.
Blog. Vyjadrenie názoru vlastnými slovami. Ale len v prípade, že dodržíme normy vymyslené niekým? Bude to ešte stále môj názor ak nebudem hovoriť/písať tak, ako si to myslím? Ako mi zobák narástol?
Cenzúra. Niekedy sa hodí, niekedy nie. Áno. Mala by byť. Ale až taká?
Viem, že dnešná mládež má sklon prehnane používať rôzne neslušné slová. Ale takisto majú svojich rodičov.
Problém je v tom, že každý človek je iný. Všetci sa odlišujeme niečím. Preto je to zábavné. Keby to tak nebolo, bola by nuda. Prečo sa teda snaží dakto zaviesť uniformitu? Prečo chce nahádzať každého do tej istej krabice? A prečo práve podľa svojich noriem? Je nás tu kopa. Každý z nás, aspoň dúfam, má na veci svoj vlastný názor. Prečo ho teda nevyjadriť? Každý má iné hranice. Prečo ma má obmädzovať niekto s užším plotom?
Je to ako keby sa zaviedli napr.normy na veľkosť topánok. Každý by musel nosiť topánky veľkosti č.5, lebo ten, čo vymyslel na to normu, nosí takú veľkosť. Bolo by jedno, či máš novy 12tky alebo 4ky.
V podstate je môj názor nepodstatný. Nezaváži. Ani sa o to nesnažím. Len som chcel využiť ten priestor na blog. Tak. Toto je môj názor. Vôbec ho nemusíte rešpektovať. Len ma KAKÁ, ak sa mi niekto rozhodne postaviť nezmyselné hranice podľa svojho gusta bez rešpektovania mojich potrieb a názoru.

 Blog
Komentuj
 fotka
ygor  28. 8. 2007 12:31
Ako vravis... ked sa pritrafi, pritrafi sa... ale aj blog by mal mat nejaku hlavu a patu... to znamena... ak sa na nieco pytas... radsej to hod do fora, to iste s blogmi typu "ahoj, nepokeca niekto?" toto nie su blogy...

a tvoj nazor nie je obmedzovany... kym to co napises myslis vazne... popripade ak posunies nejaku zaujimavu myslienku... blog ktory nieco sprdne mi vlastne nepovie nic... blogy ktore rozoberaju podobnu tematiku a uz tu 100- krat boli tiez nie su to co sa povazuje za kvalitny a originalny blog... tvoj nazor je obmedzovany len do tej miery do akej si ho chces sam obmedzovat... tak ako napr pisem ja, tak budem pisat aj nadalej... to neznamena ze pravidla nerespektujem, ale ich neporusujem a svoj staly nazor mozem mat

diki za pozornost
 fotka
zemina  28. 8. 2007 12:33
Poviem ti,napisal si to dost trefne..viac menej suhlasim..

Ale tie pravidla blogov boli zavedene aj kvoli dementnym blogom..ktore obsahovali jeden riadok..no nielen kvoli nim

A dost ludi voci niecomu takemuto bojovali..hmm
 fotka
basawell  28. 8. 2007 16:09
Tiež som relatívne za (a keď si spomenul beatnikov moje JA skákalo od eufórie po strop!!), keď sa pritrafí, dokonca hodí,prečo nie?



Ale Zemina má pravdu.. je tu veľa dementov, ktorí blogy zneužívali na dementnosti. A kvôli nim sú pravidlá. Ja ich rešpektujem a som za a nemyslím, žeby som mala niečo na svojich blogoch meniť. Ak som aj použila nadávku, tak som to vedela zaobaliť.



Aj vulgarizmus sa dá napísať tak, aby všetci pochopili, ale "vedenie" to nemohlo napadnúť, nie?
 fotka
tomas  28. 8. 2007 18:57
Nevadi, ak sa obcas objavi nadavka, oni patria k zivotu ludi na BIRDZ. Tie pravidla su guidelines co by sa malo resp. nemalo. Nebazirujeme na kazdom slovicku, preto je tam napisane, ze sa to posudzuje individualne. A neplanujeme niekoho potrestat ak pouzije obcas malicko nadaviek... Ale su nejake pravidla, ktore su pribliznym smerovanim, kam ist a kam nie.

Berte ich prosim ako smerodatne pravidla, nie presne hranice, ale skor, ako sa maju smerovat blogy. To je vsetko...
 fotka
tomas  28. 8. 2007 18:58
Tamiral precitaj si Milotu.

Na blogoch skor budu vadit nadavky, ak budu namierene proti niekomu a budu niekoho urazat, nie kvoli slovickam, ale kontextu
 fotka
grietusha  5. 5. 2008 13:47
Všetko bolo povedané, ja len, že moje srdce plesá pri menách pánov spisovateľov, čo si tu spomenul
Napíš svoj komentár