Písanie myšlienkami
Ak by sme chceli písať na počítači (alebo notebooku, to máte jedno), dal by sa text diktovať rovno z mysle a slová z nej plynúce by sa naťukali automaticky, bez pomoci rúk alebo inej fyzickej aktivity. Bolo by to jednoduché, rýchle, ale obávam sa, že trochu i nepresné (príklad: ,,Ahoj, ako sa máš –sakra, mucha! Kušuj do prdele! – Ja som len chcel, – Potrebujem šťať! – že by si mi mohol doniesť to CD-čko čo som u teba zabudol...“ ).

Prístroj by musel vedieť rozoznávať myšlienky, ktoré diktujete (takzv. myšlienky vedomé) a myšlienky, ktoré vám reflexne prebehnú hlavou (nevedomé), ale myslím, že to je už len detail (vskutku malý na zložitosť a nereálnosť prístroja).
Viem, je to vrchol lenivosti v dnešnej už beztak mechanicky založenej dobe, ale veľa osohu by to prinieslo spisovateľom, novinárom, alebo iným umelecky založeným ľuďom, ktorým prúdi v hlave toľko viet naraz, že to nestíhajú zaznamenávať (teda, nie všetko). Možno by to vyzeralo spočiatku ako synchronizovaný bordel, ale po menšej úprave by to bolo určite stráviteľné.

Databáza snov
Predstavte si, že ráno sa zobudíte po peknom sne a vy si uvedomíte, že už ho nikdy neprežijete, v tom horšom prípade na neho i úplne zabudnete, pokiaľ si ho písomne nezaznamenáte do diára.
Ale čo keby existovala možnosť sny zachovávať vizuálne? Všetko by sa počas noci zaznamenávalo na malú pamäťovú kartu (nepýtajte sa ma ako, kde a ako by sa dostala do tela), ktorá by sa následne dala prehrať na prístroji určenom práve na prehrávanie snov – prípadne by sa to dalo napáliť na CDčko, alebo len tak preniesť USB kľúčom do počítača a posielať ako videosúbor svojim kamarátom. No nebola by to snová záležitosť? I ľudia, čo si sny nepamätajú, by to určite ocenili.

Čo sa týka snov, ešte by som prijala možnosť sny si zámerne inštalovať pred spaním a možnosť vybrať si, aký sen sa vám bude v noci snívať. Sny by sa dali kupovať, resp. prenajímať v nejakom obchode v podobe malej karty, ktorú by ste si následne založili do čítačky v tele. Erotické, fantasy, reálne, obyčajné – skrátka od výmyslu sveta. Existovali by kvalitné sny a tiež lacné sny made in china predávané cez e-bay za jeden dolár, ktoré by sekali a vydržali len jedno prehratie - každý podľa svojho gusta a svojej finančnej stránky
A skúsený fajnšmekeri by si dokázali sny namiešať podľa seba!
(oňomňom sen ako laškujem za kríčkom s Dr.Housom )

Pamäťový fotoaparát
Pre vizuálne založených ľudí. Poznáte, keď sa vám vybaví nejaký obraz v hlave a neviete ho popísať slovami (resp. nakresliť na papier)? Tento prístroj by to vyriešil. Obraz by nasnímal a následne by sa preniesol do počítača, alebo sa vytlačil. Šikovné, nie? Na myšlienky, ktoré sa nám objavujú vizuálne by stačilo jednoduché cvak a mali by sme ju na papieri – totálne úžasný prevrat umenia ako takého

A takto by si mohol každý navrhovať šaty podľa seba, resp. predávať svoje návrhy (pre tých, čo nie sú mysľokresbyzdatný). Len si predstavte, ako by vyzerali také maturitné plesy, keby si každá dievčina šaty nehľadala na internete, ale navrhovala v hlave a následne by si ich dala podľa svojho návrhu ušiť (za predpokladu, že by to nestálo strašné prachy).

Lietajúce topánky, alebo turbo krídla
Prepáčte, moja slabosť už od malička a preto ju sem vopchám, lebo ma doteraz neprešla. Veľmi by som chcela lietať, ale nie prostredníctvom padáku, alebo iných záležitostí (čo idú len dole a nie hore, lietadlo a helikoptéru teraz odmyslíme). Odkedy som videla Spy Kids 1, snívam, že niekto raz taký prístroj na trh uvedie a ak áno, tak si počkám na overené a už vyskúšané modely (na tých prvých sa pár ľudí zabije pre nedomyslenosť motora) a ja si ho kúpim a potom sa len vyjebem von oknom a budem lietať a lietať ^^ ... do aleluja.

Pre túto vecičku by som bola schopná si zašiť i ústa a vyhladovať sa na kosť a kožu, ak by to bolo nutné. Milujem lietanie. A chcem lietať! Hneď teraz!

Len tak mimochodom, čo by ste povedali na rýchlobežiacetenisky? Viete, že by ste bežali tak stovkou za hodinu, až by vám zhorelo oblečenie medzi nohami a následne sa zošúchala koža medzi stehnami? Alebo topánky schopné kráčať po vode? Alebo topánky schopné kráčať po stene, po strope a tak? Vrrrr.

Teleport, alebo doprava za sekundu
Posledná vecička v dnešnom článku. Neviem, či je nutné to rozoberať. Predstava, že by ste sa z izby premiestnili rovno do triedy v škole a zase naspäť a z Bratislavy sa odfrnkli niekam do Las Vegas, uch och, no proste lahodná predstava. Cestovanie by bolo rýchlejšie, ľudia by nemuseli chodiť po nekonečných cestách vlakom, alebo autobusom, stačilo by sa teleportovať a trvalo by to prakticky sekundu.

Možno jediná hrozba by bola, že by sa človek rozštiepil a občas by stratil tú ruku, nohu... ale to sa stáva, iste by sa to dalo nejak napraviť, i keď lietajúce krvavé ruky na ulici by boli nič moc, hlavne, ak by vám ju potom niekto ukradol.

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  7. 8. 2012 16:45
písanie myšlienkou je vo vývoji a už sú úspechy



a teleport chcem súrne aj ja
 fotka
indifferentgirl  7. 8. 2012 17:06
ach, so všetkým do bodky súhlasím



ešte by sa mi páčilo také niečo čo by bolo schopné zaznamenávať všetko ohľadom nás... napríklad v nejakej situácii a neskôr by sme si mohli prehrať čo sa vtedy stalo, čo kto povedal, ako sme sa cítili, čo sme si mysleli... nemohli by sme to meniť, ani nič, ale nikdy by sme na niektoré veci vďaka tomu nezabudli a mohli by sme si to naozaj aj živo pripomenúť... ale také by to bolo nejako obmedzené, pretože by sa to naozaj v niektorých situáciách nehodilo, ak by všetci boli neuveriteľne inteligentní, písali všetky testy na 100%, vo svojich povolaniach by excelovali a tak, proste by to malo isté hranice



a tiež by bolo pekné, keby existovalo niečo, čo by nám pri rôznych situáciách púšťalo rôznu hudbu, tak ako vo filmoch a aby sa tie hudby rôznych ľudí nemiešali, tak by sme to počuli len my, alebo zvolené osoby
 fotka
depropex  7. 8. 2012 17:28
@ purenarcissism @ šteňa bolo vo vývoji, už sa len zlepšuje



» www.alza.sk/ocz-nia-d97853....
 fotka
purenarcissism  7. 8. 2012 17:42
@deproprex no neviem to čo požaduje štenatko, to ešte nevie čiže ja to volám vývoj
 fotka
boxer161  8. 8. 2012 00:02
teleport som chcel vzdy!!!a budem chciet
 fotka
ouch  22. 8. 2012 18:53
úplne všetko by som chcela asi!

síce, pri tom prvom si už u seba viem predstaviť neaké nezrovnalosti, lebo ja väčšinu vecí aj tak aspoň 20-krát prepíšem .



tie sny sú strašne super, akurát že ja nemám šťastie na sny, aké chcem ja takže by som fakt brala to, čo je v druhom odstavci !



lietať raz budem ja to viem !!! (raz sa mi to aj snívalo, že som sa cítila úplne ľahká, tak som proste vzlietla, a to ľahká akože doslovne a bol to super sen, takže sa tým vraciam aj k 2 !!)



a teleport... aj teleportovať sa raz budem !

ale nad ním snívam vždy, keď sa dá, ja by som to využívala aj pri obyčajnej ceste zo školy
 fotka
ouch  22. 8. 2012 18:53
ježiš, ten koment si aj tak nikto neprečíta
Napíš svoj komentár