A tak som došla do Bratislavy..

Bolo pekný utorkový deň a ja som po dlhej ceste vlakom sedela na stanici, a písala si s akýmsi chalanom, ktorý ma túžil vidieť v korzete. Pristavil sa pri mne akýsi týpek, dal si nabiť mobil, či mu ho postrážim.. Nikdy by som neverila, že ešte niekedy naživo uvidím tú starú nokiu, ktorú mali rodičia ako prvý mobil. Za 15 minút bol pri mne zas, aj s preukazom zťp, že sa potrebuje dostať domov a nemá peniaze.. No, veď to poznáte. Sorry, som študent, tiež nemám peniaze. Šteňa dorazilo s pohárom na šampanské, a vybrali sme sa letom svetom guľometom, až hen, na Dlháče. Poctivo som si kúpila za posledné drobné lístok, cestou sme nakúpili papanie v židli. Mali sme meškanie, pochod proti novele zákona o držaní psov začínal o štvrtej, no a my sme o pol boli ešte len začínajúce papať.

(presne, ako som čakala, potom, čo sa mi včerajší blog podarilo zmazať.. och bol tak úžasný. tento je trapas. nevadí.)

Zbehli sme na šalinu. Šteňa sa ochotne ponúklo, že mi kúpi lístok, za čo som bola nesmierne vďačná, keďže ja nemám ani na kávu z automatu. Nastúpili sme do šaliny, šalina prázdna, a tak moje ľúbezné šteňatko vyhlásilo, že lístok ešte nie je prepotrebný, a začalo sa hrabať v mape, kamže to vlastne na ten pochod treba ísť. Oznámila som šteňaťu, že faajn, ale až príde revízor, pokutu za mňa platí ona. Šteňa súhlasilo. Čo nasledovalo, všetci vieme.

Soraya je človek, ktorý NIKDY nechodí na čierno. Aj keby mala ísť len dve zastávky. JE totiž presvedčená, že poctivým ľuďom sa uznania nedostane, a teda ak to raz skúsi na čierno, doplatí na to. Respektíve, zaplatí za to. A tak ujo revízor prišiel, šteňa zbledlo a ja som sa začala smiať. Kúpili sme si teda mapu mesta za 40 eur a vystúpili zo šaliny. NIKDY v živote som nedostala pokutu!! Vua la, všetko je raz poprvé.

Došli sme na miesto, kde končil pochod, trochu sklamane sme odtiaľ ušli, keď začal spievať Mišo Bielik a jeho brat. Kúpili sme sms lístok a odviezli sa na dlháče. Čo čert nečakal, žiadny revízor sa už nezjavil. Rozmýšľala som, či mi môžu dať pokutu za ten istý prietupok dvakrát za deň.

Chvíľu po nás došla mamina, z tašky vytiahla jemnú írsku whiskey a začala filozofické debaty, ktorým som nechápala, nakoľko som mala príliš málo vypité. Po presune do obývačky, lebo že určite budeme v správach, sme príspevok o pochode vôbec nevideli, a tak sme pili ďalej. Jamesona. Jameson, to je také lahodné pitíčko, z ktorého je zábava. Preto ma vôbec neprekvapuje, že tento blog je o milion stupňov nudnejší, ako ten, čo mal vzniknúť včera. Doteraz nechápem, ako je možné, že ten text zmizol behom sekundy. Dvakrát!

Po vyvenčení Alexa sme došli k záveru, že k dopitiu Jamesona bude potrebná ďalšia cola. Tak sme šli do obchodu, kúpili zmrzlinu a rozjímali nad životom. Môj kamarát Lukáš sa stal obeťou mojej prítulnej nálady, ale podarilo sa mi držať prsty na uzde a nenapisala som nič, čo by človeka zdesilo, takže som na seba patrične hrdá. Po zvláštnom nápade mojej chlastkolegyne že poďme zavolať Erikovi, ktorý som zamietla, som sa opäť začala pohoršovať na tom, že ONI nevedia, kto je Erik. Proste to nevedia. Každý vie, kto je Erik, len oni proste nie. Celý blbý panelák sa to snažili zistiť, ja im tam kričím, že sú buzny, a že také majú vedieť, a oni ma totálne ignorovali. Odmietam pozerať panelák, nepoznajú tam kľúčové osoby.

Oliala som sa Jamesonom. Asi trikrát, raz rukáv na tričku, potom nohavice, a nakoniec som vyliala skoro celý pohárik drahocenného moku na stôl. Chcela by som povedať, že milujem svojho milého, lebo je úplne užasný a je mi jedno, že to do tohto príbehu nezapadá.


Aby som dlho nekecala, ráno som sa zobudila bez sucha v hube a bez bolesti hlavy a celkovo v pohode a fit, takže kamaráti, učte sa od nás, a pite kvalitný chlast, ak chcete aby vám bolo dobre. Ráno som sa miesto do školy vybrala do dopravného podniku, kde mi povedali, že pokutu môžem zaplatiť až v piatok.

Rada by som vám zdelila, že s mojím rozkošným šteňaťom odchádzam do Ameriky, ale nebudeme robiť kamionistky. A ľúbim Kuku.
Majte sa.

PS: na barbecue som skoro zabudla.

 Blog
Komentuj
 fotka
18miki18  7. 11. 2012 11:43
Dúfam že @stenatko ti tú pokutu preplatila!!!

"Oznámila som šteňaťu, že faajn, ale až príde revízor, pokutu za mňa platí ona. Šteňa súhlasilo. " toto som zažil aj ja ale iba na trase molecova-kuklovská a tam vraj revizori nechodia, a predsa žiaden neprišiel

prípade "označ si lístok až o dve zastávky (v električke)"
 fotka
mielikki  7. 11. 2012 11:53
"pochod proti novele zákona o držaní sov"

čo má zákon proti sovám?
 fotka
stenatko  7. 11. 2012 11:55
Tvoja spolupachatelka trpi momentalne na hodine spanielciny a krizia sa jej ocicka do dvoch roznych svetovych stran.

Tvoja spolupachatelka dosla v polovici tretej hodiny do skoly a vsetkym to bolo jedno



a tesim sa az pojdeme do ameriky

budeme jest mumie s barbecue a pit jamesona a ja nechcxem byt kamionistka

@18miki18 samo, ze hej!

I tak to.bola kurevska nahoda inak.
 fotka
stenatko  7. 11. 2012 11:58
A drzanie sov
 fotka
18miki18  7. 11. 2012 12:00
@stenatko Aspoňže!

Však keď to hovoríš každému tak raz to muselo prísť
 fotka
stenatko  7. 11. 2012 12:05
Nehovorim to kazdemu a fakt je, ze od molecovej po kuklovsku fakt revizori nehodia a to je cele jedno, Blava je predrazena, tak som chcela usetrit peniaze. A ked sme nastupovali v tej eline sme boli same dve!
 fotka
18miki18  7. 11. 2012 12:10
@stenatko Ok ok, ja sa nehádam

No však revizor nieje idiot, jemu je lepšie nastúpiť do prázdnej električky a čeknút dvoch ľudí ako nastúpiť do plnej 33jky a predierať sa pomedzi ľudí

Ale už som ticho, to len tak pomimo som zarypol
 fotka
stenatko  7. 11. 2012 12:18
Ved to je jedno, Lafranconska mafia s krickovymi policajtmi a revizormi je proste cela zle.
 fotka
bizbilio  7. 11. 2012 16:05


a nie,nemozu ti dat dvakrat za dne tu istu pokutu. 8)

a co som to...aj ja chcem!pit,viest filozoficke debaty pod urovnou opitosti a ist na pochod!

dammit,zatraceny utorok! doh!
10 
 fotka
l1me  7. 11. 2012 16:16
do polovice to bolo zabavne potom som neporozumel co tam robila koho mamina ako ste sa ocitli kde a tam ale asi to je interne aspon, ze je Jameson spominany
11 
 fotka
cjubou  7. 11. 2012 16:41
@bizbilio

pokiaľ ja viem, tak dva krát za deň ti pokutu dať môžu, nemôžu ťa len pokutovať na tej istej linke hneď po tom čo ti pokutu dajú - t.j. keď ťa chytia a dajú ti doklad, môžeš pokračovať v jazde
12 
 fotka
bizbilio  7. 11. 2012 17:26
@cjubou aha.lebo mne sa zdalo,ze nas raz chytili,dvakrat za den a nic nam neurobili...
13 
 fotka
stenatko  7. 11. 2012 21:01
@bizbilio Nie je problem, kedy dojde znova Soray do BA? V stvrtok? Piatok? Tak si oficialne pozvana na nasu neoficialnu party
14 
 fotka
midnightlady  7. 11. 2012 21:15
ako mohli nepoznat Erika ?! hanba...
15 
 fotka
husky  8. 11. 2012 12:18
@midnightlady tiez si myslim
16 
 fotka
n0win0u  8. 11. 2012 12:22
jameson je fajn



taketo teleportacno-neasociacne veci sa mi stavaju tiez
Napíš svoj komentár