Konečne piatok! Toto počúvam skoro pravidelne každý týždeň, keď nie od pár svojich "slušných" spolužiakov tak od väčšiny svojich mimoškolských priateľov, pseudopriateľov, kamarátov, známych a z nechtiac vypočutých rozhovorov ľudí na autobusových zastávkach.
Veta "Konečne piatok" v preklade znamená niečo ako "Konečne sa môžem rozbiť!", "Vyhliadkový výlet po baroch a podnikoch.", "Zbalíme pár super báb a užijeme si s nimi!"....a tak ďalej.
V tejto zdegenerovanej spoločnosti sa to stáva samozrejme aj mne. V piatok večer, s chrípkou na krku ma zavolala kamarátka von. Rodičov nemala doma, tak si chcela večer nejako užiť. S ešte pár ľuďmi sme zapadli do jedného podniku. Ten bol na našu smolu plný tak sme ostali v uličke pred ním, sadli si na studené stoličky a hrali karty. Asi o hodinu musela ísť jedna dievčina domov a s doprovodom odišla.
Ostala som ja, kamarátka a náš novonadobudnutý známy.Takzvaný kamarát one night stand. Poznáte to idete von a zoznámite sa s nejakým človekom, v ten večer si skvele rozumiete, ale keď sa na druhý deň stretnete zredukuje sa váš rozhovor na strohé ahoj, jako?, Nazdar!
Tak sme len tak hrali karty, keď sme s kamoškou dostali chuť na nejaký ten alkohol. Po 20 minútovej hádke kto to pôjde kúpiť a či na tequilu stačí 1 euro si kamarátka spomenula, že má v taške fľašu vína. Ako dlho spomínala ani srnky netušia.
Vínko nemalo zátku a namiesto nej bol plastový štuplík. Zjavne otvorené už doma.
Moja kamarátka patrí k tým, ktorý už po dvoch deci 12% červeného vína nevládze sedieť na stoličke, smeje sa na vašich vlasoch, mieša víno s pivom lebo je to podľa nej dobrý strik, a na záchodoch sa zoznamuje s novými ľuďmi.
Keď moja kamarátka dospela k štádiu "zoznamka na WC", vrátil sa doprovod.
Čo nám ako dobrým kamarátom ostávalo? Šli sme so slečinkou do parku aby kuštik vytriezvela a to tam ma trošku šokovala jedna udalosť, po ktorej som trošku zmenila názor na to , že ľudia sú ovládaný len svojimi pudmi ako napríklad zajace alebo naspeedované veveričky.
Náš one night stand kamarát odviedol dotyčnú do malého dreveného domčeka. No čo by ste čakali, že tam robili?...Hrali sa človeče?....na druhý deň na moje prekvapenie mi kamarátka povedala, že sa rozprávali o bazénikoch, pokiaľ sa aj ja dobre pamätám čo mi presne hovorila.
Vtedy som sa z nejakej bližšie neurčenej príčiny z chuti zasmiala. odhliadnuc, že cesta k nej domov potom trvala asi hodinu a, že sme ju vláčili ako mŕtvolu a, že skončiť preto na záchytke nebude žiadna výhra a to, že ma potom zložila na týždeň na lopatky teta chrípka.
Proste ma to fascinovalo, to, že nie vždy je všetko tak ako vyzerá. Zrejme už mám aj ja natoľko vymletý mozog, že som neverila v jednoduché kamarátstvo. V to, že nie všetci a za každých okolností sme ovládaný svojimi pudmi. Teraz sa mi zdá, že niekedy nie je také zlé sa sa poriadne "najebať". Nie sme totiž všetci rovnaký.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
takzvany  28. 1. 2009 17:42
a ja som naivne veril že pôjde o heroín
 fotka
alpynus  1. 2. 2009 01:03
@1 To by bol nadpis skôr opiáty.

Nerád som servílny, snáď to nebudeš brať ako servílnosť, ale celkom pekný výplod. Osobne som čakal trochu iný záver, ale každý si je pánom svojho subjektívneho sveta.

Skvelé je, že je tam i minimum gramatických chýb : )
 fotka
holyknight  1. 2. 2009 16:02
čakal som to isté čo ty...od dnešných mladých ľudí už ani nič nečakám...nechápem chalanov že sa im nehnusí spať s opitou dievčinou(tých čo baby opijú a pretiahnu považujme za chudákov) a tie baby no comment...
 fotka
-veronka-  4. 3. 2009 12:51
..aj ja som cakala to iste co ty s nejakym tym plusom, ze je teraz tehotna
Napíš svoj komentár