"Ráno vstanem, som čarovný.." No tak v to ráno som sa čarovne vôbec necítil. Ledva som vstal z postele a hrbiac sa ako starý dedo som sa vychystal do školy. Kŕče v oblasti hrudník-žalúdok mi nedovolili vykonávať rýchle pohyby. Cesta na pešo v túto chvíľu nepripadala v úvahu a tak som si sadol na zastávku a čakal na električku. 

Jediné šťastie, že sme v tento deň mali kožaz. Na chodbe školy stretnem kamarátku a oznamujem jej, že z dnešnej trávičky nič nebude.  Ideme do telocvične, kde záchranár s humorom a la Peter Marcin hovorí o prvej pomoci. Zisťujem, že si môžeme sadnúť, a tak s tichým orgazmom sa môj zadok zoznamuje s podlahou. Vyberá dobrovoľníkov. V mysli mi prebieha: "Len si nevyber mňa, len si nevyber mňa, prosím, ja chcem mať pokoj.." 

A just si ma vybral!

Že ako mu zastavím krvácanie z dlane? Vážne? Veď ja tu asi umieram!.. Snažím sa s humorom odpovedať a pomaly, ale isto sa dostávam k správnej technike prvej pomoci. Lenže neskoro. "Kto sa tu hrá so svetlom? Nikto? Aha, to sa mi zahmlieva pred očami." Pýta sa ma, či som v poriadku. (dosť skoro..) Vravím , že nie a ani sa nenazdám, sedím na zemi a profesorky ma obklopujú a pozerajú na mňa ako na zvieratko v ZOO. Záchranár sa ma pýta, či som v poslednej dobe neužil trávu. Odpoveď "Práve dnes som to mal v pláne" radšej zamlčím a len pokrútim hlaou. Nakoniec dostanem vodu. Smäd uhasila, ale kŕče nie. 

O pár minút už ležím na žinienke, pričom teraz si ma už neobzerajú profesorky. Teraz si ma obzerá celý ročník!! Čakám na mamu, lenže jej to zas a znova trvá pridlho. Chcem spať, ale nemôžem. 

Nakoniec príde a my beháme: poliklinika-nemocnica-poliklinika. Nič nezistili. Nechápu, že mám v sebe ihly alebo, že niekto na mne praktikuje woodoo? Poslali ma domov. Vidím smrť v očiach, no lepšie ako keby to bolo prasknuté slepé črevo. 

Na druhý deň som svieži ako rybička. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár