Tento notebook o makceni ani nechyroval(britsky vyrobok) takze pisem bez diakritiky a citim sa ako mentalne narusene dieta s poruchou vnimania.

Niezeby nas jazyk nesputaval aj tak dost.
Trcim v Londyne( dobre, kusok pod Londynom) uz treti tyzden, startujem hviezdnu karieru v Starbuckse a naozaj nechapem preco si ludia myslia ze zivot v zahranici je o tolko lepsi.

Niezeby mi busilo moje vlastenecke srdce pri pomysleni ako tie kvanta "mladych a talentovanych" utekaju z nasej rodnej hrude ako potkany z Titanicu o tom potom.. ked pojdeme do tankoch, s chutou a s horalkou. Teda, s moralkou.

Ale ...
Ja viem, kto by to uz vazne bral z ust z ktorych este tecie mlieko po brade az na tricko ktore mama kupila a mama vyperie - naozaj ludia pevne veria ze lepsi plat a mozno lepsia skola im prinesu stastnejsi zivot?

Stretla som tu jednu Cesku a povedala som jej ze o tri mesiace sa vraciam domov. A ona mi rozhorcene, zmurkajuc jednym okom( co malo byt asi priatelske gesto ale v dosledku poziteho alkoholu posobila skor ako zlatokopka ktora sa prave dozvedela ze otecko vlastni diamantovu banu) povedala s tym silnym ceskym prizvukom :" But why see a little and go back ? You should stay here, study here, work here."

A opakovala to s kazdym poharikom coraz castejsie ( domaci mali malu party).

A co je tu take "to see"?
Su tu ludia, stastni aj nestastni ako doma. Vacsinu casu pracuju, jedia, stazuju sa na vladu ako doma.
Akurat tu viac prsi, su tu drahsie cigarety, ludia tu hovoria akoby mali zemiak v hube. Hemzi sa to tu hipstermi, maju tu mizerne pivo a predrazene potraviny. A mozno vas casnika v restauracii obsluzi s usmevom a v obchode vam vymenia topanky za mensie cislo bez toho aby ste museli pisat obchodnej inspekcii a ministerstvu vyhrazne listy....

Ale "at the end of the day" ...
Ironia osudu je ze je jedno ci prave prekracujete polarny kruh alebo sedite v autobuse v zapche na Dlhych dieloch, od niektorych ludi ste aj tak rovnako daleko.

 Blog
Komentuj
 fotka
phantasia  3. 7. 2013 15:07
fajn postrehy. a možno sa mi to tak páči preto, že som tiež zrovna away...
Napíš svoj komentár