Vopred upozorňujem, že toto myslím naozaj ako obhajobu pre všetky tie dievčence a chalanov do ktorých sa tak ľúbite všetci navážať. Nevravím, že schvaľujem ich prístup k prezentácii ich osoby, no na vyváženie všetkých tých posmeškov aspoň pár slov...

Našpúlená pusa, prsia vyliezajúce z trička, poprípade fotky v spodnej bielizni...ofina cez pol tváre a podobné – všetci to dobre poznáme.
Nevravím, že sa mi to páči – nepáči sa mi to. Ale snažím sa ich pochopiť.
Všetky tieto decká chcú na seba upozorniť, chcú zapadnúť. Časy sa menia, no táto snaha dať o sebe vedieť pri mladých zostáva stále.

Neviem ako vy, ale aj ja som si odžila obdobie, kedy som chcela zapadnúť, mať priateľov, frajera, žiť na správnej vlne...Neľutujem to. Bolo to fajn, no vyrástla som z toho. Zistila som, že jedinečnosť dokážem aj bez pol kila brizolitu na tvári a krátkej sukne.

Ja som však mala to štastie, že internet za mojich puberťáckych čias nebol tak rozšírený, tak všadeprítomný. Teraz je život rozdelený na dve bojové polia – to internetové a to reálne. Ja som nevešala fotky v mikrosukni na net, hoci som ich nosila. Teraz je to samozrejmosť. A ak sa takáto fotka objaví na stránke ako je Birdz, kde si ju môžu pozrieť všetci, tak je jasné, že starší, dospelejší ľudia si radi rypnú. Schvále som nepoužila pri definovaní starších slovo múdrejší. Lebo každý si tým prešiel. Len niektorí príliš rýchlo zabúdajú. Alebo ak nezažili tak im chýba tolerancia a zdravý pohľad na vec. A to sú znaky múdrych ľudí.
Myslím, že väčšina z týchto deciek o pár rokov, keď si odžijú túto, podľa mňa dosť ťažkú etapu hľadania samého seba (po prvé, lebo týchlo hľadaní zažije každý viacej), prestanú fotiť fotky o zrkadlo.

No vy všetci, ktorí ich zhadzujete a robíte si z nich posmech im to ani za mak neuľahčujete. Ani vám by sa nepáčilo, keby sa na vás ako takých pustila veľká skupina ľudí s posmeškami a rýpaním. Zranilo by vás to, nahnevalo a urazilo. Nevravím, že sa vám to má páčiť. Ale bolo by fajn, keby ste im to nesťažovali. Ak vidíte fotku s povyzliekanou babou s našpúlenými perami v zrkadle a otvára sa vám pri tom nožík vo vrecku – dobre, ale nepíšte jej zhadzujúce a výsmešné drízdy pod fotku. Nik vás nenúti si tie fotky pozerať, keď sa vám nepáčia alebo vás iritujú. Ak jej chcete dohovoriť – nech sa páči TS-ky. Ale ak vás baví ponižovať ostatných, tak naozaj neviem...

Nesúdim vás, len hovorím, že sa mi to nepáči. Dospelí ľudia sa nesprávajú takto – posmešky a úškľabky...

 Blog
Komentuj
 fotka
nicmanenapada  18. 1. 2011 23:36
Váu Peťa, sa mi páči, ako si sa na to pozrela
 fotka
side3  19. 1. 2011 02:01
vystihla si to
 fotka
alysia  19. 1. 2011 16:56
tak tak tak je to ...

,,Alebo ak nezažili tak im chýba tolerancia a zdravý pohľad na vec,, toto chyba 9 z 10-tim ludom
Napíš svoj komentár