Neprejde ani deň a zase príde ďalší deň a ďalší, uvažujem, ide ten čas tak rýchlo alebo som to iba ja a mnohí ďalší, čo tak iba vnímajú čas? možno je to iba subjektívny pocit, možno je to tou dnešnou dobou plnou hektiky, stresu, možno sme sa až tak hlboko nechali pohltiť všetkým naokolo, že už nevieme sa zastaviť a porozhliadnuť sa, čo, kde a ako.
A počas mnohých rokov starneme a neustále sa meníme, až sa mi nechce veriť, že sa mením tiež.Áno, sú azda veci, ktoré sa nikdy nemenia a nezmenia, ale ako povedal Herakleitos, dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky.Ale vážne? No ak by som to bral z jedného pohľadu, rieka sa mení po určitom čase tiež resp. jej smer, koryto a hlavne ak tam ľudia nahádžu odpadky.Meníme sa, meníme, ale prečo? Lebo je nemožné zrejme zostať i po troch rokoch, ktoré prejdú, nezmenení, neovplyvnení všelijakými novými zážitkami, ľuďmi, skúsenosťami v živote, poznačení.Od toho sa nedá na ceste časom utiecť ani tomu zabrániť, aj keď často si prajeme zastaviť na chvíľu čas, utiecť od všetkých alebo jednoducho byť chvíľu sami a potom.. taká prechadzka do prírody vie spôsobiť divy. Je to ako.. víchrica do srdca ba až úžas. A nostalgia, spomienky na detstvo sa často vynoria, ako nám bolo len dobre, pomyslia si mnohí z nás.Občas si i povzdychneme , , keby..."
Veru. , , Keby sme len tak mohli vrátiť čas, vrátiť sa do obdobia detstva, keď sme nemali ešte žiadnu zodpovednosť, no vtedy sme si možno ani neuvedomovali, ako nám je dobre.Aký paradox! Prečo je to tak, že mnohí z nás si v detstve prajú byť dospelými a už sa toho nevieme dočkať no a keď to nastane, tak často sa túžime zasa vrátiť do detstva, aj keby to bolo aspoň na chvíľku opäť prežívať to, čo sme zažili ako deti.No toto , , keby.." je taká bláznivá chiméra, ktorá sa nemôže splniť, no spomienky zostávajú a tie nám nemôže nik vziať.Možno je to s tými zmenami v čase až také, že sa meníme každú chvíľu, moment, možno pocit akejsi identity stálej v nás, akéhosi jadra , , ja" je iba ilúzia..a možno nie...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
bageta  27. 3. 2009 11:04
uzastna uvaha
Napíš svoj komentár