Z mnohých strán sa dostávajú do našich uší a myslí každý deň demotivujúce správy. Tie nepríjemné slová ako kríza, zvyšovanie cien, znižovanie platov, nedostatok financií atd. Áno je to tak, tieto veci sa skutočne v našom reálnom svete každodenne dejú, to nepopieram. Ale občas nadobúdam dojem, že mnohokrát sú tieto veci umelo nafúknuté skrze média, aby v nás ľuďoch vyvolali strach a zabili v nás naše kreatívne myslenie a túžby dosahovať vo svojom živote viac. Lebo po týchto správach si ľudia povedia : Musím pracovať pre svoju firmu ešte viac, aby ma nevyhodili, aby som zarobil teraz viac a vyhol sa tak prichádzajúcej kríze, teraz predsa nemôžem podnikať, veď banky mi teraz nikde nepožičajú. A mohli by sme v takýchto výhovorkách a zlých demotivujúcich správach pokračovať aj do zajtra.
Nikdy nedosiahneme úspech a život podľa našich predstáv, ak svoju myseľ budeme kŕmiť týmito správami. Netreba si pred nimi zatvárať uši, ale v žiadnom prípade ich ani nevpúšťajte do svojho vnútra. Skratka občas ich treba prijať ako sa vraví : jedným uchom dnu a druhým von. A prečo? No lebo darmo budeme doma pred televízorom nadávať na to, ako sa všetko zdražuje, keď aj tak vieme, že s tým nič z poza našich obývačiek neurobíme.
Ja oveľa radšej premýšľam nad tým, ako riadiť svoj život podľa seba a svojich pocitov a nedovoľovať tomu, aby ma ovládali tieto negatívne správy. Mnoho úspešných ľudí dokonca dokázalo zarobiť aj v časoch krízy. A prečo sa im to podarilo ? Lebo nenadávali na vládu – bolo im jasné, že aj tak ich nikto nevypočuje, neviedli s ďalšími negatívne naladenými ľuďmi krčmové reči, ale radšej skúmali miesta a možnosti, ako, kde, kedy, prečo by mohli ponúknuť svoje služby či produkty v tej dobe a spoločnosti. A mnohým týmto ľuďom to nakoniec vyšlo.
Ale tomuto princípu úspechu strašne málo ľudí rozumie a preto je aj tak malo úspešných ľudí vo svete. Ľudia sa oveľa radšej pridajú k davu, ktorí bude na situáciu nadávať, budú si tlapkať po pleci ako nám je v týchto časoch ťažko a nič nerobiť, ako keby si mali sadnúť pred také vlastné osobné zrkadlo a položiť samému sebe otázku : Ako budem ďalej viest svoj život a ako využijem talenty, ktoré mi boli v živote dané na to, aby som svoj život spravoval úspešne ?
Kto z nás by nechcel svoj cash-flow mať na takej úrovni, aby ho vôbec nemuselo trápiť to, že si vysokopostavený politický papaláši rozhodli odrazu napr. zvýšiť elektrickú energiu alebo plyn? Skratka, aby sme nemuseli zalamovať rukami, že nám z rozpočtu zase ubudne o 10 € viac. Alebo vedieť isť na dovolenku s rodinou kedykoľvek v roku a bez zbytočných pôžičiek ? Či kúpiť si najnovší ipad mini, lebo sa vám proste zapáčil a zatúžili ste ho mať. Nie z roztopašnosti, ale skratka ste zistili, že to zariadenie sa ku vám dokonale hodí? Asi každý jeden z nás by chcel mať svoj cash-flow na takej úrovni.
Môj cash-flow vôbec nie je stále na takejto úrovni, ale tvrdo pracujem na tom, aby tomuto tak postupne bolo. A preto sa snažím do svojej mysle a života nevpúšťať vyššie spomenuté demotivujuce správy. Lebo viem, že v jednej chvíli si môžem povedať – a do riti, toto nezvládnem – svet ide proti mne, veď čo tie noviny a správy hlásia. Ale tieto správy majú jedinú úlohu. Zastrašovať nás a robiť z nás ako sa vraví ovce. Nebuďme teda ovcami, ale ľuďmi, ktorí si chcú žiť ten svoj vlastný úspešný život.

 Blog
Komentuj
 fotka
rkmegarob  16. 11. 2012 15:45
Iné články nájdeš aj na » www.onlinemagazin.sk/demotivujuce-sp...
Napíš svoj komentár