Spomeniete si na vlastne detské sny, ktoré ste kedysi mali o tom čím budete, ako zbohatne a čo si za tie peniaze ,, ak budete veľký ,, kúpite ? Koľkým z vás sa tieto sny aj splnili ? Ako sme dospievali, tak sa menili aj naše sny a predstavy o budúcnosti. Mnohokrát sme vlastne aj tie naše sny postupne o rozprávkovom bohatstve pochovali. Dnes si ale predstavíme zopár teenagerov, ktorý predsa len dali prednosť svojim nápadom ako si zarobiť svoje prvé peniaze formou zábavy až sa z toho nakoniec stal pre nich lukratívni biznis.

Ashley Qualls
V roku 2004 dievča menom Ashley Qualls z Detroitu rozhodla spustiť svoju webovú stránku whateverlife.com. Na tejto stránke prezentovala svoje vlastné obrázky, ktoré tvorila v grafickom programe. Neskôr obsah stránky začala zapĺňať vlastnými šablónami pre populárnu sociálnu sieť MySpace a taktiež poskytovať pre začiatočníkov návody na tvorbu grafiky. Mesačná priemerná návštevnosť stránky dosiahla pomerne skoro vysoké číslo a to sedem miliónov návštev. To prilákalo v tej dobre množstvo inzerentov, ktorí boli ochotný za reklamu platiť vysoké sumy. Po šiestich rokoch údajne Ashley dostala ponuku na odpredaj svojej stránky za sumu jeden a pol milióna dolárov, ale odmietla to.

Adam Hildret
Facebook rozhodne nebola prvá sociálna sieť akoby sa mohlo dneska viacerým zdať. Vo svojich štrnástich rokoch založil stránku Dubit Limited Angličan Adam Hildret. Dubit Limited sa stala v Británii najnavštevovanejšou stránkou pre násťročných. V roku 2004 sa Adam dostal medzi 2O najbohatších britských teenagerov a jeho majetok sa odhadoval na dva milióny libier. Na mladého chalana to nie je zle vreckové. Adama tento úspech rozhodne neurobil už ďalej lenivým a rozhodol sa ísť ďalej. So svojou firmou Crsip Thinking vyvinuli software, ktorý mal chrániť deti pred internetovou pedofíliou.

Fraser Doherty
Čo ak by ste dneska doma piekli váš obľúbený koláč od babičky a ja by som vám povedal, že s nim prerazíte vo svete ? Niečo podobné sa stalo aj 14 ročnému Fraserov Dohertymu zo Škótska., keď vyrábal džem podľa babkinho receptu. Fraser si začal tento džem variť sám a predávať svojim susedom. Správa o tom, že jeho džem je vynikajúci sa veľmi rýchlo rozšírila do celého okolia a počet jeho zákazníkov veľmi rýchlo rástol. Nárastol až tak, že o dva roky nechal školu a obchodovaniu s džemom sa začal venovať vo veľkom. Nazval ho SuperJam a svoju výrobu z kuchyne presunul do továrne, ktorú si vždy na pár dní mesačne prenajímal. V roku 2007 bol oslovený britskou sieťou supermarketov Waitrose, ktorá mu ponúkla lukratívnu ponuku na jeho SuperJam. Dnes SupeJam predáva aj sieť Tesco v Británii a Írsku a tržby z neho dosahujú 750 000 dolárov ročne. Fraser o svojom úspechu hovorí toto : Vyrábam džem, pretože je to vec, ktorá ma baví. Bodaj by nie ak sa mu mesačne podarí predať cez 50 tisíc pohárov jeho SuperJamu.

Cameron Johnson
Vo svojich deviatich rokoch vyrobil pre svojich rodičov pozvánku na ich oslavu. Tento krok neostáva nepovšimnutým a malý Cameron začne vyrábať podobné pozvánky na párty aj pre okolie. Takto si zarobí svoje prvé vlastné peniaze. Neskôr od svojej sestry odkúpil jej zbierku plyšových hračiek za 100 dolárov a následne ju predal na stránke ebay.com za desaťnásobok. Tento úspech ho natoľko povzbudil, že sa rozhodol osloviť firmu Ty – výrobca hračiek, od ktorých začal kupovať vo veľkom hračky a predávať ich na internete. Vďaka tomu si vybudoval dostatočný kapitál a vytvoril svoj ďalší projekt. Išlo o službu My EZ Mail, ktorá posielal emaily bez zverejnenia informácií o odosielateľovi, čo tomuto mladému podnikateľovi prinášalo zisk okolo 3000 dolárov mesačne od inzerentov. Cameron vo svojich pätnástich rokoch zarobil okolo 300 000 dolárov za mesiac vďaka službe My EZ Mail. A ako znie jeho rada pre ostatných ?
Nebojte sa odmietnutia a nikdy sa nebojte na čokoľvek spýtať.

 Blog
Komentuj
 fotka
rkmegarob  30. 10. 2012 10:36
Napíš svoj komentár