Silný pocit toho, že ide neskoro, Boba premohol o to viac, keď sa priblížil k miestu, kde mala byť Aashlee, zahrabaná vo vlastnom svete, ktorý predstavoval čierny tunel a nič viac. Vyčerpane klesol na kolená, keď ju nikde nezbadal, iba jej diadém, ktorý mala vo vlasoch nasadený počas jej obradu, ktorý skončil smrťou Dircka a začal novú éru a to éru psychopatického Andrewa, ktorý mal na pomoc viacerých ľudí, a to boli Dolleo a Evran. Netušil, čo s Aashlee ten maniak chce urobiť, netušil ani len to, kedy ju znova s Pánom pekiel uvidia a povedia jej, čo jej nepovedali pred tým. Jej čas sa totižto míňal. Mala už len niekoľko hodín, dokopy asi dva dni, aj to nie celé, ak sa chcela zachrániť. Ale nešlo to, nevedeli jej to povedať, keďže nesúhlasila s ďalšou skúškou a radšej sa nechala predať, aj keď si o sebe myslela, že nie je lacný odev na predaj. Za Bobom prišiel Pán pekiel a tak isto klesol vedľa Boba, ktorý vyzeral zúfalo.
, , Neskoro? " spýtal sa jednoducho a Bob len prikývol na súhlas, aj keď nie príliš nadšene.
, , Čo teraz? " Spýtal sa bez ďalších nápadov a Pán pekiel sa postavil, prešiel k jednému zo stromov a potisol sa ku jeho kmeňu.
, , Neviem. Ale ak prešla, vieš, čo to znamená, však? " Spýtal sa neochotne Pán pekiel, ale jeho oči nabradli iskru chladnosti, ktorú pred tým Bob videl niekoľko krát. Ten ale len prikývol, nechcel si znepriateliť jediného spojenca. Akoby bol videl osud jeho predchodcu.
, , Mohol som tu byť skôr..." neudržal sa Bob na uzde a predstavoval si hrozný scenár, čo sa asi teraz deje s Aashlee , , Mal som tu byť skôr! " Povedal o to odvážnejšie a Pán pekiel ku nemu pristúpil a div mu jednu nevrazil poriadne po tvári.
, , Ak prešla..." Začal chladne a neustupoval pred Bobovým pohľadom, ktorý na neho chlapec vrhal.
, , Áno, ak prešla. Ak nie, tak je v kaši. A ak prešla, tak je v kaši tak či tak. Nič sme jej nepovedali, mali sme jej hneď na začiatku povedať, že po labyrinte sa dostane ďalej, aby mohla obhájiť svoj život na Zemi! Ale nieee, náš pán Veľký si nedal záležať na tom, že na nej naisto Dirck a jeho kumpáni lipnú! Priznaj sa, Pán pekiel, však si na to nebral ohľad? ? ! " Vyhŕkol nenávistne Bob a Pán pekiel tentoraz prešiel do protiútoku.
, , Tak po prvé, mali sme istý kódex, ktorý sa už veky snažím dodržiavať. Takže sa bezhlavo nevrhaj do levej diery, pretože ti môžem splniť, že o svoju dušičku prídeš aj ty. Ty máš ešte nejaký ten..." Zastal. Bob sa k nemu divne priblížil a vzhliadol mu do očí. Bolo vidieť, že sa len tak-tak premáha, aby niečo nepovedal.
, , Desať rokov. DESAŤ, milý pane, tie som si tu odtrpel. A mohol by som sa vrátiť, keby som chcel. Bol zázrak, že ste ma k sebe prijali ako pravú ruku, ktorú ste nechceli nikdy mať. A že ste mi odprisahali vo vašom mene a vašej duši, že sa budem môcť vrátiť späť. Patrilo by sa, aby sa už aj môj príbeh tam skončil! " vyprskol chladne Bob a Pán pekiel otvoril ústa, že mu niečo povie, ale v tom obaja počuli dlhý výkrik, ktorý sa ozval v nie veľkej vzdialenosti. Bob spozornel, hneď ho obišiel a prešiel ku poslednému stromu, ktorý akoby ukazoval na cestu, kde sa čo dialo.
, , Prešla." Zamrmlal jednoducho Pán pekiel a obaja sa s Bobom rozbehli dopredu.

Neprešlo ani desať minút od výkriku, ktorý počuli v diaľke obaja a stáli neďaleko chatrče ukrytej stromami. Cez okno zbadali nejaký pohyb, potom krik, nakoniec buchot a nič viac. Pán pekiel a Bob prešli opatrne dopredu a nahliadli cez okno dnu. Boh vie, čo sa tam vnútri deje. Bob neopatrne prešiel ku dverám po troch schodíkoch, ktoré k nim viedli na vyvýšený schod pri dverách vchodových a úzka terasa odkryla akési šlapaje, akoby tu niekto pred chvíľkou vošiel a na to odišiel. Nikde nevideli Evrana. Ani Andrea a ani Dollea. Zaujímalo ich, čo sa dialo a kto tu je. Opatrne chytili obaja naraz kľučku, ale nakoniec zvíťazil Pán pekiel, ktorý otvoril opatrne dvere a nazrel dnu. Za ním vošiel aj Bob a prvé, čo si všimol, boli otvorené zadné dvere, ako východ. Prešiel k nim, ale cez tých pár stromov sa na chodníku nejavili žiadne známky počiatočného chodenia a dokonca ani "života, " ktorý im mohol povedať viac. Mohli byť konečne hluční. Preto prešiel k Pánovi pekiel a pozrel sa mu do očí.
, , Neviem, čo sa tu deje a ani to nechcem vedieť. Viem len to, že som na nervy, že Aashlee je niekde v keli a ja neviem, ako jej mám oznámiť všetko, čo odomňa potom žiadate! " vyprskol na neho a Pán pekiel ho zastavil. Hľadel na niečo, čo si potom všimol aj Bob. Padacie dvierka. Asi pivničné. Ale boli zle osadené a nedávno nimi niekto manipuloval. Čerstvá zotretá vrstva prachu o tom svedčila viac, ako len dosť. , , Paráda." odfrkol a Pán pekiel mu čosi pokynul. nato obaja odišli, hlučne zabuchli dvere, schovali sa pod okná a čakali.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
rainorchid  13. 12. 2009 11:04
No ale táto časť sa už na teba viac podobá, zasa si to vydramatizovala... je to dorbé som zvedavá ako to bude pokračovať...
Napíš svoj komentár