Dnešné vylepšenia BIRDZu:

Nové alebo vylepšené funkcie BIRDZu

1. Lepšie CSS-ko pre tvoj profil, v okienku, kde sa mení vlastné CSS-ko, môžeš vytvárať nové triedy (classy) a tie vkladať ako atribút položiek v profile (či blogu). Vďaka tomu môžeš lepšie dizajnovať svoj profil. Navyše pribudla možnosť vkladať divy a spany, čo ti ešte viac umožní nadizajnovať si svoju Webku, tak aby ťa čo najlepšie vystihovala.

2. Tagy v blogoch sú vylepšené, pribudol tagový mrak, kde uvidíš tagy podľa frekventovanosti v posledných 10 tisíc článkoch.

3. Tagy pribudli aj do fóra, rovnako aj v diskusiách a anketách nájdešl tagový mrak, zostavený z tagov z posledných 10 tisíc fór a ankiet.

4. Zrýchlili sme načítavanie sekcie Môj BIRDZ najmä ľudia, ktorí majú veľa priateľov, by mali pocítiť viditeľnejšie zlepšenie.

5. Na Môj BIRDZ pribudli nové informácie, okrem toho, čo tam bývalo doteraz sa v kanále aktivít "Čo stvárajú moji kamoši" objavíš fotku kamoša, ktorý si zmenil avatar, informáciu o tom, že robí menšie-či-väčšie úpravy v dizajne svojej webky, či CSS-ka, zmeny veku.

6. Rovnako môžeš sledovať odkazovačovú aktivitu svojich kamarátov, keď niekomu niečo verejne odkazujú, tak ťa o tom BIRDZ bude informovať. Veď keď to píšu verejne, prečo by si o tom nemal vedieť? Na tajné veci majú predsa TS-ky.

7. Obľúbené linky na Webkách sú odkazy na zaujímavé stránky, ktoré Birdzáci odporúčajú ostatním, na navštívenie. Ak nejaký kamarát odporučí linku, uvidíš ju proste na Môj BIRDZ.

8. Spustili sme novú proti-XSS ochranu (nahradili sme starú), vyzerá to, že BIRDZ bude o čosi bezpečnejší ako predtým.

9. Opravili sme problém s lomítkami pred úvodzovkami (ak ešte niekde niečo pridáš a pridá ti to lomítko, prosím informuj tskou Tomáša na jeho nick tomas (a pošli linku, že čo sa kde stalo - platí to len na NOVO PRIDÁVANÉ VECI)

10. Znížili sme limit na hviezdičkovanie zaujímavých článkov. Keďže v Birdzáckych blogoch je strašne veľa zaujímavých článkov, môžeš častejšie klikať, čo sa ti páči. Tvoj nick sa potom objaví v zozname odporúčateľov, ktorí odporúčajú článok. Aj vďaka tomu môžeš pomôcť dobrým autorom, aby o nich ľudia vedeli.

11. Pribudli informácie o tom, ktorí uživatelia odporúčajú článok v blogu (nájdeš ho vo výpisoch kategórií a nových článkov) v sekcií Blogy.

12. Trochu sa dizajnovo vylepšil Môj BIRDZ - veľký content (nové ankety, nové články v blogoch či nové diskusie vytvorené tvojim kamarátom) sú zvýraznené väčšími písmenkami. Je to prehľadnejšie. Aby si dokázal rozlíšiť aj dôležitosť informácie, ktorou ťa Môj BIRDZ kŕmi...

13. Trinástka je nešťastné číslo Tak tento bod preskočíme, alebo nie. Zaspomíname si na to, že pred pár dňami - v piatok trinásteho marca 2009 oslavoval internet svoje 20. výročie. Prvá internetová stránka vznikla presne pred dvadsiatimi rokmi 13. marca 1989 v Švajčiarsku - bola na adrese info.cern.ch (do dnes existuje, i keď dnes jej funkcia bola presunutá na inú doménu, a táto pôvodná doména má len nostalgický charakter, nájdeš na nej historické retro-screenshoty ako vtedy vyzeral internet). K 20-tému výročiu vzniku internetu vytvorili aj špeciálnu sekciu World Wide Web @ 20.

14. A do Mjuziku v našom birdzáckom magazíne Maslo pribudlo veľa nových článkov. Rovnako sú aktualizované aj ďalšie sekcie Masla, proste snažíme sa rozbehnúť "časákovú klasiku", ktorú ste na BIRDZi mali tak radi. Začni každé ráno chlebom a maslom (nemusíš si ho natierať na chleba, stačí ho čítať

15. A ešte sme urobili trochu ergonomickejšiu hornú lištu (kde máš nick, počet TSiek, počet online kamarátov atď). Je menej grafická, aby sa vám ľahšie skinovala na Webkách (čoskoro tam pribudne), aj tak by ste hľadali spôsob, ako by ste ju skinovali, tak to proste zjednodušíme...


16. A Redakcia si dala záväzok, že bude pravideľnejšie písať blog o novinkách BIRDZu.


BIRDZ robíme s láskou

Budeme šťastní, ak pomôžeš rozširovať náš portál. Nech každý mladý človek má šancu spoznať BIRDZ, možno v ňom BIRDZ rozvinie niečo lepšie.


P. S. : Túto noc (alebo najneskôr zajtra ráno) pribudne na BIRDZovskú Nástenku sto tisíci stav. Kto bude autor stavu číslo 100 tisíc? Možno ty, uvidíme



Nabudúce si prečítate:

- O úplne novej sekcií na BIRDZ, ktorá pribudne

- O vylepšených nových Webkách (čistejší kód, prehľadnejšia navigácia, ľahšie skinovanie, nové funkcie)

- O ďalšej novej sekcií (ale to možno až na-nabudúce)



Sleduj pravideľne redakčný blog a dozvieš sa, čo je nové na BIRDZi

 Denník
Komentuj
 fotka
tomas  17. 3. 2009 23:08
a ešte @redakcia opravila stránkovanie v blogových kategóriach. Ja som vedel, že má @redakcia sklerózu.
 fotka
susenejablko  17. 3. 2009 23:11
kúl, divy vo webkach, konecne...
 fotka
chiflada  17. 3. 2009 23:15
@tomas

pls vysvetlíš mi bod číslo 11? som ho nepochopila (áno som zadubená
 fotka
chiflada  17. 3. 2009 23:16
aha už nič už došlo
 fotka
tomas  17. 3. 2009 23:19
@chiflada a ostatní pre istotu:



otvorte si

» www.birdz.sk/blogy/...


alebo

» www.birdz.sk/blogy/...
kvalitne/

alebo nejaku kategoriu blogov alebo tag



a chodte po clankoch a nejaky clanok ma pod nadpisom, ze tento clanok napriklad "oporuca precitat: pedall a jogurtovakultura", lebo tychto dvoch ten clanok zaujal tak ze ho ohviezdickovali a teda odporucili...
 fotka
dreamagall  17. 3. 2009 23:44
a čo ak to dakdo ohviezdičkoval ale dal tam len 1*, aj vtedy to odporúča?
 fotka
smoothman  17. 3. 2009 23:55
prosím vás, spravte aby sa tie fotky v albumoch zobrazovali väčšie. prosím
 fotka
tomas  17. 3. 2009 23:59
@dreamgall ano, počet hviezdičiek má význam pri rebríčkoch - kvalitné blogy. Keď sa však niekto unúva ohviezdičkovať blog, tak ho asi prečítal a chce mu dať hlas (či viac, či menej, je na ňom)
 fotka
tomas  18. 3. 2009 00:00
@dreamgall ono to nebolo myslene ako znamkovanie, ze jedna hviezdicka = nedostatocna, dve hviezdicky = stvorka atd... Nie to bolo myslene: paci sa mi dam bonusovy bod, paci sa mi viac dam dva bonusove body, paci sa mi uplne velmi moc - dam 5 bodov (hviezdiciek)
10 
 fotka
tomas  18. 3. 2009 00:00
@dreamagall prepac za skomolenie nicku (ze som tam zabudol dat jedno "a"-cko (asi je to znamenie ze treba ist spat )
11 
 fotka
akuska  18. 3. 2009 04:07
Sto tisíci stav? Uvedomujem si že je pokročilá nočná hodina a možno mi to bude dávať väčší zmysel ak to napíšem.

Takže keď otvorím nástenku zobrazí sa 24 stavov (alebo žeby nie?



24x3430 = 100 000 ??
12 
 fotka
tomas  18. 3. 2009 08:09
@akuska ano, ale uvedom si, že niektoré stavy môžu byť iba na webke, robí to veľmi málo ľudí, že si zaškrtnú, že ten stav ide iba na webku a nie na nástenku. A zároveň niektorí ľudia si občas mažú staré (niektoré) stavy.



Hovoril som o stotisícom pridanom stave, nie, že bude práve stotisíc stavov on-line vedľa seba:



100000-ci stav pridala @katushiq >



» www.birdz.sk/webka/kathusiq/...
13 
 fotka
denisska  18. 3. 2009 09:52
@tomas a co tak bod jeden? nechapem co su classy a ani divy a spany
14 
 fotka
mayo  18. 3. 2009 10:04
@tomas hovadina! ja som ho napisal!



» www.birdz.sk/webka/mayo/stav...
15 
 fotka
tomas  18. 3. 2009 10:47
@Mayo , to ze zmeníš nick v url adrese je zavádzanie.



Originál je tu:

» www.birdz.sk/webka/kathusiq/...




áno, keď sa v url adrese zmení nick, tak tam otvorí webku dakoho iného (musím to opraviť)
16 
 fotka
redakcia  18. 3. 2009 11:34
@denisska to je na dlhsi clanok, asi na novu verziu CSS-koveho tutorialu (navodu), kedze vdaka tomu pribuda mnozstvo dalsich moznosti...
17 
 fotka
antja  27. 3. 2009 21:41
@tomas prosim ta, co je to XSS ochrana?

a budem sa tesit na dalsie redakcne blogy
18 
 fotka
antifunebracka  23. 8. 2017 17:05
CHýbajú mi takéto blogy :/ Aj keď chápem, že už by tam nebolo čo dať... O to smutnejšie.
Napíš svoj komentár