Čokoláda výborné chutí a veľakrát nám zlepší náladu. Potvrdzujúce zdravotné účinky s vysokým obsahom kakaa, hovoria, že čokoládu by sme mali jesť každý deň, ako vynikajúci vitamín. Čokoláda sa kedysi dostala do liekopisu francúzskych doktorov a predávali ju na zlepšenie trávenia a dobrú náladu. Samozrejme, stále je reč, iba o horkej čokoláde! Ak je čokoláda kvalitná, stačí aj 50%-tná.Aké sú teda výhody tmavej čokolády? Čítaj ďalej a zistíš to.
1.Chráni srdce a cievy
Výsledky mnohých výskumov dokazujú, že čokoláda skutočne ochraňuje srdce a cievy. Jej konzumáciou sa znižuje riziko infarktu alebo porážky. Čokoláda znižuje krvný tlak, zvyšuje „dobrý“ cholesterol a znižuje ten „zlý“ a zabraňuje vzniku krvných zrazenín.
2. Pomáha k zdravšej pleti
Kakao posilňuje krvný obeh jemných kapilár v hornej vrstve kože a ciev, ktoré sú lepšie vybavené na kyslík a živiny, ktoré chránia pokožku pred dehydratáciou a popáleninami.
3. Plná antioxidantov
Tmavá čokoláda je plná antioxidantov. Môže nás chrániť pred mnohými druhmi rakoviny a spomaľuje príznaky starnutia. Jedna štúdia ukázala, že kakao a tmavá čokoláda obsahovali väčšiu antioxidačnú aktivitu, ako iné ovocie, ktoré bolo testované.
4. Dobrá na zuby
Aj keď čokoláda obsahuje cukor, jej pozitívne účinky na zuby sú oveľa vyššie. Okrem cukru totiž obsahuje aj triesloviny, ktoré zabraňujú rozmnožovaniu baktérií v ústnej dutine.
5. Povzbudzuje mozog k uvoľneniu endorfínov, takže jedzte tmavú čokoládu a budete sa cítiť šťastnejšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.