Bol človek, ktorý mal srdce. Také veľké, že sa nevmestilo do dlane. Držal ho v náručí. Ťažké, ale vankúšovo mäkké. Zastavil sa pri ňom ELLE. Zapozeral sa na človeka so srdcom. Pochopil, že ho ponúka. Nevedel, načo. Otvoril ústa. Z nich vyšla nadutosť, pohŕdanie, samoľúbosť a irónia. Všetko zdobené bodákmi. Zapichli sa do srdca. Stalo sa prameňom slanej rieky. ELLE si v nej umyl tvár a odišiel. Umyl si, čo nemal.

Hnaný beztvarou túžbou vrátil sa na miesta, kde mu karikatúry obrazov tvárí pripomínali, ako sa zabúda na život. Všimli si jeho tvár prekrytú purpurom. Pomysleli si, to nič, tak to má byť. O tvár nejde, my svoje tváre nevidíme už dlho. Dovolili sme špine včerajškov, aby zakryla, čo môže odhaliť odraz pustatiny, ktorá sa volá Svedomie.

ELLE stratil, čo nemal. Stratil svoju tvár. Našiel nehľadané. Našiel dvere poznania. Boli otvorené. Za nimi bolo zrkadlo. V zrkadle videl srdce s očistným prameňom.

&

Človek bol viac obozretný. V dlani mal prach spomienok na svoje chcenie. Zastavil sa pri ňom iný človek. V ruke mal srdce. Malé. Bol to ELLE. Človek sa zapozeral na ELLE. Tvár mal pod nánosom smútkov a hanieb. Človek si pre dobro ELLE nevzal jeho srdce. Stalo sa prameňom slaného potoka.

Každý by sa mal liečiť prameňom z vlastného srdca.

 Blog
Komentuj
 fotka
viluette  6. 7. 2011 17:59
najlepsie co som od teba citala
 fotka
lilmia  7. 7. 2011 01:32
súhlasím s @viluette úžasné
 fotka
phantasia  9. 7. 2011 01:05
posledná veta.
 fotka
luc.ka  4. 8. 2011 23:53
Screenshot




srdcová asociácia.



k blogu nemám slov.
 fotka
radiophonic  4. 8. 2011 23:59
@Luc.ka



Tento DJ je mi srdcovo blízky, pesnička je príjemná a klip ľahko dojemný. Nedá sa dodať iné, ako ďakujem.
 fotka
luc.ka  5. 8. 2011 00:13
no, išlo mi hlavne o klip... obraz som mala v hlave hneď pri prvej vete, ale musela som dlho rozmýšľať nad názvom



hudobne nič pre mňa, ale keď pre teba fajn, tak fajn
Napíš svoj komentár