Nečakám, že mi to budete veriť, ale toto sa mi pred chvíľou stalo.

Dnes ma Boh podľa všetkého vzal do neba. Po vykonaní istej práce som sa podvečer vrátil domov, celkom sa tešiac na to, že si pozriem zvyšok Harryho Pottera a Fénixovho rádu. Keď som sa umyl a prezliekol, spravil som si chlieb s masťou a cibuľou a sadol si pred TV.

Skúste si v rámci cibrenia svojej predstavivosti v mysli zobraziť, ako si sedím, jem tie chleby a pozerám HP. Len som...zrazu cítil, že dačo. Všetko sa nejak tak zmenilo, zlepšilo, ale pritom všetko zostalo akoby rovnaké. To už bolo to nebo, ale ešte som to nevedel.

Na chodbe zrazu ktosi zažal. Do izby vošiel Pán Boh a povedá: "Pubert, zobral som ťa do neba. Na svete si sa dosť už vytrápil, sme sa tak zhodli." Fór je v tom, že ja som vám takto celkom podkutý. Hneď som si spomenul na Evanjelium podľa Matúša, kde Ježiš povedal: "Keby vám teda povedali: »Hľa, [Kristus] je na púšti,« nevychádzajte; »Hľa, skrýva sa v dome,« neverte." Takže mám takú zásadu, že kým ma silou-mocou neposadia za stôl na nebeskej hostine, tak ja zostávam skeptik. Toho som sa držal aj teraz. Bolo mi divné, že je u nás v obývačke niekto ďalší (akože milý bol veľmi, nepoznám nikoho s väčšou charizmou, ale aj tak...), ale vravím si, najlepšie bude tváriť sa akoby nič. Tak som si ďalej zahrýzal chlieb so šmaľcom a cibuľou a pozeral HP. 

Pán trpezlivo čakal. Film bežal, celkom dobrá je táto päťka, nevidel som ju toľkokrát, čo niektoré iné diely. Už to aj končilo, nebo zatiaľ nič mimoriadne, ale zas nechcem krivdiť - večnosť je večnosť, tá si nemusí všetky tromfy minúť hneď v prvý večer. Zrazu už išla tá scéna na konci, keď odchádzajú na prázdniny z Rockfortu. Keď sa kamera oddiali, hrá tam taká pozitívna filharmonická hudba a v zábere je veľa zelene a stromov. Zrazu mi to spolu s tou hudbou pripomenulo Jurský park - tiež jeden z filmov, čo mám rád. 

Zrazu mi napadlo niečo vyskúšať. Ako vravím, som skeptik, ale tak snáď aj skeptik môže skúšať - veď netvrdím, že som čakal, že to vyjde. Tak len tak akoby nič povedám: "To by bola sila, keby teraz - vidíš, toto je trošku ako Jurský park, nie? Tá hudba a tie stromy...keby sa tak skĺbil HP s JP, sranda, nie? Že teraz pomedzi tie stromy by chodili dinosaury a tak..."

Pán Boh sa trpko usmial a povedal: "Pubert, pre teba to spravím, ale...kokos, nie. Nenúť ma. Obanuješ." To nemal hovoriť! Hneď som ho mal za podvodníka a myslel som si, že sa vyhovára len preto, že samozrejme nemá žiadnu moc. To som mu hneď aj povedal. 

Pán si smutne vzdychol, povedal, tak teda dobre, a ja som zistil, že to skutočne bol Boh a že som skutočne bol v nebi. Avšak svojou voľbou zmiešať Jurský park s Harrym Potterom som sa zrazu ocitol v pekle. Strašná blbosť, úplne hrozné dačo.

Potom sme to obaja chceli chytro zaonačiť, mne bolo trápne, že som mu neveril a že som to takto skazil, jemu bolo zas trápne, že urobil na moju prosbu niečo také... Tak sme sa zhodli, že najlepšie bude začať odznova a že to celé spravia len ako klinickú smrť. Tak som sa vrátil zas na ten gauč a ešte som stihol aj správy o siedmej.

 Denník
Komentuj
 fotka
mayben  6. 2. 2021 21:57
milujem Jurský Park!
Bíb síce nie je taká natešená z dinosaurov, ale asi pred týždňom som ju nahúckala, nech si so mnou pozrie JP 1 a páčilo sa jej to! Veľký úspech
 fotka
tequila  6. 2. 2021 23:21
paci sa mi ten uvod na styl vreskota
 fotka
pubertslatinocelny  7. 2. 2021 14:15
@mayben @1 jednotka je moc gájo. Zvyšné nemám dáko rád

@tequila jj aj mne to tak znelo a bol som si toho vedomý, keď som to písal, ale nemá to byť zameraná imitácia alebo paródia, proste mi to tak vyšlo xD A nevedel som, či to ešte niekto ďalší bude tiež tak vnímať
Napíš svoj komentár