Najdrahšia Marlenka!

Musím sa Ti pochváliť! Dnes som si konečne kúpil mega kvalitný originál čínsky kábel na telefón, lebo všetky som už mal dolámané a mobil vybitý. Konečne sa mi budú môcť dovolať všetci tí reklamní agenti, poisťováci a prieskumníci trhu, s ktorými tak veľmi rád vediem siahodlhé a plodné debaty o stvorení, umení, politike a vede.

Dnes mi prišla poštou pozvánka od babky Agáty na oslavu jej menín, teda menín Ágoty. 11. februára. Podľa maďarského kalendára. Napriek tomu, že je slovenka. Pardon ómama Ágota, alebo nagy-mama. To by bolo pod jej úroveň, aby ju niekto volal slovensky, a ešte k tomu “babka Agáta”. A taktiež by bolo pod jej úroveň používať mobil. Ona pekne dôstojne napíše krasopisne list.

Ty si ju veľmi nezažila, ale nikto z rodiny ju nemá rád. V poslednej dobe sa naparuje ako stará ropucha, aký je ona zemanský zámožný potomok a takmer šľachtický. Takmer ŠĽACHTICKÝ potomok! Vraj veľa nechýbalo. Ale nikto z rodiny nevie, čo si má pod tým “takerm šľachtický” a “veľa nechýbalo” predstaviť. A to, že si zobrala komunistického dôstojníka a sama vstúpila do strany o tom nemôže byť ani reč. Keď niekto načne túto tému, vtedy ide z kože vyletieť a začne agresívne schovávať pred nami všetky zákusky ktoré predtým prichystala pre nás na stôl.

Keď k nej občas prídem na návštevu, tak len frfle, že nič neviem, nič zo mňa nebude a že čo to mám za nemožných rodičov, že ma ani po maďarsky nenaučili. Takto je tá šovinistická baba nútená so mnou hovoriť po slovensky. Dokonca sa vyhrážala, že neumrie dovtedy, kým jej nebudem vedieť zaspievať Szép asszonynak kurizálok a nebudem vedieť odrecitovať Az Isten itt állt a hátam mögött. Tak som sa prihlásil na kurz maďarského jazyka a do umeleckého recitačného spolku Fehér Rózsa. Vo februári začíname. Nech ju aj porazí!

Tak ja budem pomaly končiť. A neboj sa o mňa, a áno, aj ponožky som si opral. A zdravý som, len teraz budem do víkendu tŕpnuť, čo si to omama Ágota zas na mňa pripraví.

Dúfam, že sa máš dobre a že si vporiadku a že sa jedného dňa znova stretneme.

Tvoj verný a milujúci manžel

Patrik

PS: Zdraví Ťa Moskovská lajka


 Blog
Komentuj
 fotka
mkamka  8. 1. 2020 21:03

A veď zemania sú nižšia šľachta.
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 21:04
@mkamka vidis? to musim babke povedat.. zas bude soptiť ze zas mudrujem
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 21:19
@mkamka a som rad ze robis poctivo review, presne tak ako sme sa v praci bavili
 fotka
mkamka  8. 1. 2020 21:33
Tak, tak. Z ktorého rodu a oblasti je? Ja mam tiez poctivých a, ehm, schudobnených zemianskych predkov.

Dúfam, že budeš mať čas písať aj v novej práci.
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 21:55
@mkamka ani neviem, lebo ta vetva co bola taka zamozna, tak to bolo vsetko po lini zien az po pra-pra babku a vsetky ked sa vydali tak sa menili priezviska.. ale z oblasti Tekova/Levic.

no asi nebudem mat moc cas, nova praca, kruzy madarciny, recitacny kruzok a pes...
 fotka
patrixo  8. 1. 2020 21:57
resp. ked pra-pra babka bola mala, tak jej rodicia/stari rodicia boli taki nejaki... to uz bolo davno..
Napíš svoj komentár