Koniec školského roka sa blíži a Kaju čaká uzatváranie známok. Naposledy písala test z angličtiny a z matematiky vypracovala iba jednu úlohu a učiteľka jej uzatvorila známku. Šťastná, že má z matematiky jednotku sa hádže Lukášovi okolo krku a ďakuje mu za pomoc. Po náročnom dní zaspáva doma na gauči.

Učiteľka angličtiny priniesla opravené testy, Kaja napísala na plný počet, takže aj jej vysvedčenie bude obohatené o jednotku z angličtiny. Horšie dopadla Lil, ktorej vychádzala známka medzi tri, štyri, no učiteľka sa nad ňou zľutovala a dala jej trojku.
"Konečne máme všetko uzatvorené", vykríkla nadšene Lil. "No už bolo toho dosť aj školy. Ja sa teším už iba na ples a potom na prázdniny. Predovšetkým však na ples a na môjho neznámeho." "Ahojte baby, ako sa máte?" "Ahoj Lukáš, dobre. Ty sa pochváľ", povedala Lili. Kaja sa snažia Lukáša ignorovať a on si ju tiež nevšímal. "Inak Lili akej farby budú tvoje šaty? Vieš, aby som vedel, akú košeľu si mám dať." "Budú slabo ružové, takej farby ako je Kajina sponka." "Takú košeľu doma nemám, ale kúpim si ju, nemaj strach." "Sorry ľudia, ale ja už musím utekať", skočila im do reči Kaja a rozbehla sa preč.


Kaja bola na nete a prezerala si stránky s účesmi. "Van, poď sem prosím ťa." "Som tu moja, čo potrebuješ?" "Ktorý z týchto účesov by mi najviac pristal?" "Počkaj...no...čo ja viem, ty máš tak živé vlasy, ale napríklad tento je super." Vanesa ukázala na obrázok, na ktorom boli vlasy vyčesané do drdola a pár prameňom bolo voľne spustených popri tvári. "Ségra, toto by sa ti aj celkom hodilo, ak budeš chcieť učešem a nalíčim ťa na ten ples." "Van a ty tu ešte budeš?" "Áno, rozhodla som sa, že už budem doma až do začiatku prázdnin." "Fíha, a to prečo?" "Tak všetky skúšky mám už urobené a chcem byť doma, či nemôžem?" "Môžeš, samozrejme, že môžeš. Ja som rada, že ťa tu mám. Veď vieš, že nie si len moja sestra ale aj moja najlepšia kamarátka." "Viem a ty si moja malá sestrička, ktorú mám veľmi rada. Kajuš ja som nejaká hladná, neskočíme do tej pizzérie, čo sme boli minule?" "A tebe sa chce ísť do mesta?" "Ja by som aj šla, chcem sa trochu aj prejsť, veď sa pozri to brucho je už aké veľké, nechcem skončiť ako balón naplnený héliom." "Van, nenahnevaj sa, ale ty už tak vyzeráš." "Tak to ti teda ďakujem sestrička, počkaj keď budeš ty tehotná, ja ti to pripomeniem. Priprav sa, ja idem zavolať taxík."

Sestry šli do mesta, poprechádzali sa po námestí a napokon sa usadili v útulnej pizzerii. Kaja sa okolo seba obzerala, či tam náhodou nie je Lukáš, no nikde ho nevidela. "Kaja, koho prosím ťa hľadáš?" "Ja? Nikoho. Prečo by som mala niekoho hľadať?" "No pretože si tu div, že nejdeš hlavu vykrútiť. On tu dnes nie je, videla som ho z okna, keď si sa prezliekala. Šiel s nejakým dievčaťom a niesol nákupné tašky plné oblečenia." "Aha, no on si mal ísť dnes kúpiť ružovú košeľu, aby ladil s Lili. Oni sa rozhodli, že spolu pôjdu na ples." Kaja to povedala dosť nahnevaným tónom. "A tebe to sestrička vadí? Veď ty tam aj tak nehodláš ísť." "Nevadí mi to, prečo by mi to malo vadiť? Veď aj tak sú len priatelia a neviem, čo by mohol Lukáš na nej vidieť. Je to len vychudnutá kosť a koža." "Narozdiel od teba", dodala Vanesa. "Ty guľa, sa pozri na seba vyzeráš ako chodiaci balón." "Ale ségra, čo sa hneď rozčuľuješ? Ja som iba žartovala, ty máš super postavu. Bože vyzerať tak, ako ty tak som najšťastnejšia na svete. Pozri sa na mňa mám brucho pomaly rovno nosom." "Máš, ale tak ty si tehotná. Neboj sa, porodíš a budeš mať zase svoju skvelú postavu. Ale musím uznať spevneli ti prsia a sú výraznejšie, to by sa zišlo aj mne." "Kaja, prosím ťa, buď spokojná zo sebou. Ty vyzeráš super, si pekné, milé a inteligentné dievča. Môžeš byť so sebou spokojná."

Vanesa šla domov, pretože už bola unavená. Kaja sa rozhodla, že ostane ešte v meste a zastaví sa v parku. Kráčala s hlavou do dola a dívala sa na svoje nohy. V tom ju niekto pozdravil. "Ahoj Kaja." Zdvihla hlavu a uvidela Filipa s Tamarou. "Ahojte", odzdravila ich a posadila sa na najbližšiu lavičku. Mohla som mať Adama, mohla som mať Olivera, mala som Filipa a teraz tu sedím sama v parku. Deprimujúce myšlienky vírili Kajinou hlavou už dosť dlho. Sedela na lavičke zrak upierala nik nevie kam a v tom pocítila, ako sa jej niekto dotkol. Niekto jej zakryl oči oboma rukami. "Vieš kto som?" "Nie neviem a už ma to popravde prestáva baviť. Daj mi pokoj, aj tak mi nepovieš kto si a už mi to je jedno." "Prečo si taká smutná?" "No, čo myslíš? Skús trikrát hádať." "Ja neviem, čo ťa trápi drahá moja." "Práve som videla bývalého s priateľkou. Lukáš a Lili idú spolu na ples, ach a ja nemám ísť s kým. Počkaj, ty asi nebudeš vedieť, kto je Lukáš a Lili, ale aj tak kašli na to, čo som ti povedala." "Nesmúť, pretože mi trhá srdce, keď vidím aká si smutná, chcem aby sa tvoje oči smiali a aby si bola šťastná." "Ako sa môžu smiať, keď mi na nich držíš svoje ruky?" "No, to je tiež pravda", povedal neznámy a zasmial sa na tej poznámke. "Netráp sa prosím ťa, na ten ples nejdeš sama, predsa tam budeš so mnou, len mi sľúb že prídeš." "Sľubujem." Kaja to nestihla ani dopovedať a chalan zmizol, otočila sa a akoby sa po ňom zľahla zem.

 Blog
Komentuj
 fotka
ihavenoname  28. 6. 2011 18:49
no som zvedavá, kto je ten neznámy
 fotka
adsy  28. 6. 2011 21:56
nijako na to nemôžem prísť kto by to mohol byť :/
 fotka
elsi  30. 6. 2011 15:53
ja to typujem, na niekoho úplne nového
Napíš svoj komentár