Už dobré dva týždne si hovorím, že známky nie sú všetko. Celý polrok som sa snažila ako som vedela. Toto je asi prvý rok, kedy mi to vychádza tak, že nemusím ísť odpovedať ani nič opravovať. Predmety , ktoré mi idú mám na jednotky a predmety, ktoré mi idú menej mám na dvojky, teda až na tú matematiku. Každý rok mám z nej sólovú trojku, ale tento rok svitla nádej, že z nej budem mať dvojku, všetko bude záležať na tom, ako napíšem koncoročnú písomku, na ktorú sa poctivo učím každý deň. Rysujem o sto šesť.

Trápi ma len jedná vec a som za to na seba nahnevaná. Ide o totálnu trapošinu, ale moje ego a sebavedomie je tým veľmi ponížené. Jedna moja spolužiačka, s ktorou som chodila do škôlky, na ZŠ aj teraz na gymnázium bude mať lepšie vysvedčenie ako ja. Súperím s ňou odjakživa a som si totálne vedomá toho, že to je detinské. Áno, bude mať len sólovú dvojku z matematiky. Ona je tak úžasná, že si dokázala vybojovať jednotku z angličtiny a nemčiny. (Ja mám z týchto predmetov dvojky). Okey nemčina mi nikdy nešla, aj keď mi učiteľka povedala, že to mám medzi 1/2 dá mi dvojku. Som dostatočne sebakritická a uvedomujem si, že nemám na jednotku z nemčiny. Moja spolužiačka, vyššie menovaná si tú jednotku z nemčiny vykecala a vybavila tým, že sa vtierala učiteľke. A tak isto to urobila aj z angličtiny. Každý deň sa vtierala do jej priazne, pripomínala jej, že sme mali úlohu, ktorú nám nekontrolovala a podobne. Nikdy jej nezabudla pochváliť oblečenie a podobne. Pri každom cvičení bola aktívna a nedala priestor iným. Áno, poviete mi mala si byť taká istá. Mala si byť aktívnejšia a možno som sa mala tým učiteľkám viac vtierať, LENŽE, ja nemám na to povahu. Proste mi to je proti srsti sa niekomu líškať len preto, aby si ma obľúbil. Nechápem prečo, ale na angličtine ma moja učiteľka úplne ignoruje, keď aj robíme cvičenia, tak všetci majú nejakú vetu povedať, alebo urobiť, každému dá priestor, mňa preskočí. Ja však nechápem z akého dôvodu. Keby to robila preto, že je presvedčená, že to nepotrebujem, nedá mi dvojku.

Je pravda, že nevenujem škole všetok svoj čas, ale ja snažím aj žiť, venovať sa priateľovi a doposiaľ som sa nezamýšľala tak nad známkami, pretože to nie je zlé mať nejaké dvojky (podľa mňa). Tú trojku z tej matiky fakt nechcem a budem robiť všetko preto, aby som to vytiahla na dvojku. Snáď Boh dá a motyka vystrelí moje percentá nad 75%.

Ostáva mi len jediné, zmieriť sa s tým, že budem mať horšie vysvedčenie ako moja spolužiačka. Paradoxne s nikým iným sa neporovnávam len s ňou. Pripadám si nenormálna, keď riešim takéto problémy na strednej škole. Toto ma mohlo trápiť na ZŠ. A musím si uvedomiť, že študujem pre seba.

Okey, potrebovala som to dostať zo seba, už som kludnejšia, môžem sa ísť učiť.

Tí, čo to dočítali až po koniec, prosím Vás, držte mi palce, aby som nemala z tej matiky trojku, lebo potom ma porazí a budem bačať až do 28.júna.

 Blog
Komentuj
 fotka
godeye  14. 6. 2012 18:44
aaaale to nič, to bude dobre podla mňa si šikovná už len kvôli tomu že máš na gymku jednotky a dvojky a tú matiku dáš, to sa ničoho nemusíš báť budem Ti držať palce
 fotka
ordinarygirl  14. 6. 2012 18:47
@godeye veľmi si vážim to. čo si napísala a ďakujem ti za podporu
 fotka
godeye  14. 6. 2012 18:52
@ordinarygirl vôbec nemáš za čo
 fotka
jamatko  14. 6. 2012 20:43
fu, mne z matiky asi zavrie štvorku a neriešim to, keď skončíš nikoho nebude zaujímať či si mala 2 či 3 pôjde o to čo vieš nie?
 fotka
ordinarygirl  14. 6. 2012 20:53
ale veď to ja viem, lenže pochop tebe to je očividne jedno, lenže mne nie a trápi ma že mám solovu vždy z matiky
 fotka
farfala  14. 6. 2012 21:04
ja som na VS a to iste robim so sestrou, porovnavam a vzdy je o nieco lepsia a mna to serie... na 1 strane motivujuce, na druhej stresujuce... budem drzat palec
 fotka
ordinarygirl  14. 6. 2012 21:10
@farfala a ako proti tomu bojuješ?
 fotka
ordinarygirl  14. 6. 2012 22:16
a inak ďakujem
 fotka
mackenzie  26. 7. 2012 17:08
tá spolužiačka je tá blondína z toho predošlo predošlého blogu? či som si to len blbo vyvodila? a kašli na ňu!
10 
 fotka
ordinarygirl  26. 7. 2012 18:07
hej hej je to ona
Napíš svoj komentár